(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

HİZMET GELSİN DE...

Fikri KAPAN
Yerel yönetimlerdeki beklenti, ülke genelindekinden daha az ve doyurucudur. Belediyelerin, vatandaşa hizmet götürmedeki çabası ne kadar görünür pek bilinmez (!) ancak, götürülen hizmetlerin kalıcılığı da bir o kadar önemlidir.
   Hele ki, ekonomisi eşdeğerlerinin üstünde, bağlı bulunduğu ili sırtlamış, götüren Ereğli gibi bir ilçedeyseniz, atacağınız her adım, sunacağınız her hizmet mutlaka görülür, küçümsenmez.
   İlçe tarihine baktığımızda, her göreve seçilen Belediye başkanı, adı ile anılan eserler bırakmıştır.
   Örneklersek; Merhum Kamil Erdem’in, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın ilçeye kurulmasındaki gayretleri…
   Ruhi Cöbekoğlu’nun su şebekesi ve yolların alt yapısını hazırlaması, drenaj tesisini kurması…
   İsmail Sıdal’ın (çok eleştiri aldıysa bile!) araç parkını alınan kamyonlarla geliştirmesi… (Ki hala kullanılıyorlar)
   Halil Posbıyık’ın, kısa ve orta vadeli çözümü ile önce kaçakları bularak, ardından da Erdemir’den alarak susuzluğa çözüm bulması, çok eski yıllarda olmasına rağmen yapılmayan sahil bandını düzenlemesi, festivallere canlılık getirmesi…
   Çoğaltılabilecek benzeri hizmetlerle kimisi alt yapıya önem vermiş, kimisi araç parkını geliştirmiş, kimisi sosyal yaşamı ön plana çıkarmıştır.
   Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli de, göreve seçilmesinin ardından bir şeyler yapma, eser bırakma gayretini ortaya koyuyor.
   14 Mayıs 2006’nın ardından yaşanan sel felaketini hatırlarsak; Kavaklık başta olmak üzere bazı mahallelerdeki olumsuzlukları kısa sürede gidermiş, yolların asfaltlanmasının yanı sıra devletin imkanlarını, ERDEMİR ile Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’ndan sağladığı destekle vatandaşın mağduriyetini ortadan kaldırmıştı.
   Sosyal ve kültürel amaçlı gerçekleştirdiği ve 3000’in üzerinde bayanın katıldığı, ‘Çanakkale Gezisi’ ise bambaşka bir uygulamaydı.
   Gidişte yaşanan sıkıntıların, Çanakkale’deki organizasyon mükemmelliği ile unutulması, Sesli’nin hanesine ‘artı’ yazılmasında başlıca sebepti.
   Geçen yıla oranla ulusal medyada her ne kadar fazla yer almadıysa bile, festival etkinliğinin ‘kusursuz’ denilebilecek kadar güzel atlatılması, özellikle de emniyet ve güvenlik şirketinin desteği ile huzur içinde tamamlanması ‘artıların’ artmasını sağlamıştı.
   Yine Sesli’nin kafasına taktığı, ‘yolların asfaltlanması’nda iyi adımlar atılıyordu.
   Bir yandan, merkez cadde ve sokaklarda, ihale yöntemiyle başlatılan asfalt makinası ile asfaltlama; diğer yandan belediye ekiplerinin mahalle yollarındaki çalışmaları…
   100 bin ton hedeflenen asfalt kullanımında 26 bin tonun geçildiği, yine Sesli tarafından açıklanmıştı.
   ***
   Ne yazık ki, geçmişten gelen başkanlarda da görüldüğü gibi hizmetlerin sürekliliğinin olmaması, yine de ilçenin beklenenden geri kaldığını gösteriyor bizlere..
   Cöbekoğlu’nun, 18 yıllık görev süresinde, bir metreyi kazsanız su çıkacak bölgeyi susuz bırakması, Posbıyık’ın, en fazla 5 yıl içine sığdırdığı hizmetlerinin sürekli arkasına sığınması; ortaya attığı onlarca projenin ise hayal olarak kalması…
   Yaşananlardan çıkarılan netice de, bu tür yerel yönetimlerde göreve seçilen başkanların, belli yıllara dayalı vizyonlarını belirlemelerinden kaynaklanıyor. Böyle bir durumda da, misyonunu tamamlayanın, (aslında) kendi isteği ile çekilmesi, vizyonu geniş, yeni isimlerinin önünü açması gerekir.
   O nedenle, 2 yıldır görevde olan Sesli’nin de kendini göstermesi, hedeflediği hizmetleri yerine getirmesi için zamana ihtiyaç olduğuna inanıyorum.
   Elbette bu inancımın altında, ayakları yere sağlam basan, bu tavrını sürdürmesini bilen, geleceğin plan ve programını çok daha iyi yapan bir Sesli’den bahsediyorum.
   Yani, az da olsa halkın yerelden beklentisine cevap, ilçenin geleceğine yön verilsin yeter…
   Eğer, geçmiş yıllarda yaşandığı gibi; yüzü gülmeyen, ya da gülerken ısıranlar gibi olacaksa!..

14.07.2008 08:24:56

Bu yazı 1354 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (1)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

14.07.2008
kartal diyor ki;

Bay yazar Murat Sesli'nin önünü açmak için sipariş denilebilecek bir yazı yazmışsınız ama kusura bakmayın oyumuz akp'ye değil, Halil Bey'e.


Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.129.758

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
560 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1477 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri