(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BU İŞ KIZIŞIR!..

Fikri KAPAN
Dün, beklenen oldu ve Ereğli eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın CHP’ye üyeliği netleşti!
   (büyük ihtimalle) CHP’den aday gösterilmesi halinde, AKP ile CHP arasındaki siyaset epeyce kızışacak gibi görünüyor!
   Tabi, bu kızışmanın önce CHP’de yaşanması ihtimali de var!
   Aslında, konuyla ilgili gelişmeleri öncesinden biliyorduk da, iyi niyet ve mesleki anlayışımız gereği, kaleme alıp, ortalığı bulandırmak istemedik.
   Biliyorduk ki Posbıyık, ilçe teşkilatına danışmadan, sormadan genel merkeze giderek Deniz Baykal ve üst düzey parti yöneticileri ile işi pişirdi!
   Gelişmelerin bazı basın yayın kuruluşlarında yer almasının ardından ise CHP ilçe yönetiminde, (başta İlçe Başkanı Yaşar Balcı olmak üzere) olumsuz sözler yükselmeye başladı.
   Hatta, 23 Nisan çelenk koyma töreni öncesi İstanbul Pastanesinde, milletvekilleri ile birlikte oturan Balcı’nın, Seyfi Boyraz’ın Manşet Gazetesi’ni okumasının ardından, (belki de espriyle!) “bu görüşmeden haberim yok. İstifa ederim!..” türü sözlerini hatırlıyorum.
   Yine, CHP Milletvekilleri Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk’ün, Gümeli’de düzenlenen hıdrellez şenlikleri sonrası Balcı ve yönetimini ikna için çaba gösterdiğini; görüşüne başvurduğumuz(!) Balcı’nın ise, ‘kesinlikle böyle bir görüşme ve talebin olmadığını’ öğrenmiştik!
   Hatta Balcı, bana, “böyle bir şey yok Fikri. Biliyorsun öyle olsa ilk duyan sen olacaksın!..” dediği hala kulaklarımda!..
   Bazı partililerin, “arkadaş bir aday çıkaramadık ki!..” şeklindeki sözleri ile yaşanan rahatsızlığın varlığı da gün yüzüne çıkıyordu!
   Ancak, aradan geçen sürede üst üste yapılan toplantılarda (Balcı’da ikna edilmiş olacak ki!) iş tatlıya bağlandı.
   Şimdilik!!!
   Önümüzdeki günler neyi gösterir, orasını da bekleyip göreceğiz!..
   ***
   Posbıyık, 13 yıllık belediye başkanlığının ardından, genel seçimlerde girdiği milletvekilliği yarışında hiç de hoşnut olmadığı bir sonuçla karşılaştı.
   Hemen belirtmeliyim ki; başkanlıktan istifası, seçim sonuçlarının ardından da tekrar belediye başkanlığına dönmeyeceği, beynimde epeyce yer etmişti.
   Bugün ise çok fazla yaşamadığım ‘yanılgı’ ile karşı karşıya kaldığımı düşünmeye başladım!
   İnsanlık halidir, olabilir!..
   Burada üzerinde durulması gerekenin, benim ‘yanılgı payım’ değil, Posbıyık’ın CHP’ye, CHP’nin Posbıyık’a ne verebileceğidir.
   Zira, önümüzdeki yerel seçimlerde gerek CHP’nin, gerekse Posbıyık’ın karşısında daha güçlü bir aday olacağını sanıyorum.
   Murat Sesli…
   Sesli, henüz çiçeği burnunda Belediye Başkanı’ydı, kucağında bulduğu festivali en iyi şekilde atlattı.
   Ardından, Ramazan ayı boyunca ilk kez gerçekleştirilen “Feshane Şenlikleri” ile halkın ilgisini çekmeye başladı.
   Hamsi Festivali’ndeki organizasyonda da sınıfı geçince, gündemdeki yerini epeyce almaya başladı.
   Kimilerince, ‘provoke edildi’ söylemleri de olsa, bazı otobüslerin gelmediği etkinliğinde, sabrı ve inadıyla 3000 kişiyi Çanakkale’ye götürdü, gezdirdi, ağırladı…
   Aralarında CHP’li bayanların da bulunduğu etkinlikte, hareket öncesi eleştirenlerin bile Çanakkale’de özür dilediği, teşekkür ettiği söylenen Sesli’nin, şimdi de önünde yeni bir festival duruyor.
   Duyuyoruz ki, yıl içinde ekonomik, sosyal, kültürel ve sportif daha birçok faaliyetleri varmış!
   İşte, kızışan siyasetin CHP dışında da epeyce yaşanacağı günlere giriyoruz.
   Posbıyık potansiyel bir güç…
   CHP iyi bir muhalefet…
   Sesli, gençliğine güvenen, geleceği daha açık gören, aktif olmayı seven bir aday…
   AK Parti iktidar!..
   Siyaset kızışacak, kızışacak!..

14.05.2008 09:55:03

Bu yazı 1793 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (15)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

14.05.2008
Vedat Kılıç diyor ki;

Fikri abi Peski Belediye Başkanı Posbıyık'ın resmen CHP ile anlaştığını ilk kez Olay Gazetesi olarak biz yazdık. Buy haberden CHP'li yöneticilerin bile haberi yokru. Onların bir çoğuda haberi ilk ez bizden öğrendiler. bu önemli bir nokta. Yaşar Başkan bize biraz kızdı ama durum ortada.
14.05.2008
c.hp diyor ki;

chp iktidar halil posbıyık belediye başkanı
15.05.2008
bora diyor ki;

intikam ateşiyle yanan pospıyık bir daha seçilse ereğliye ne verebilir. sadece kendine göre yanında yer almayanlardan intikam alma peşinde.
15.05.2008
bora diyor ki;

işinize gelmeyenleri yayınlamayacaksanız ne diye yorum yazdırıyosunuz ki
15.05.2008
hasan ebedali diyor ki;

Sn. Kapan, Her yerde böyledir özelliklerde ilçelerde iktidar eleştirilemez. Siz de böyle yapıp Sn. Sesli'yi eleştiremiyorsunuz. Güçlü aday dediğiniz Sn. Sesli için sözder değil özde biraz halkın nabzını yoklarsanız bu ilçe insanının Halil Posbıyık'ı nasıl aradığını daha iyi anlarsınız.
17.05.2008
ERKAN ADANA diyor ki;

EREGLIDE HERŞEY FESTIVAL OLMUŞ YAZIK POSBIYIK 13 SENEDE NEREYE İŞ SAHASI ACMIŞ ZATEN CHPLILER HAYEL DUNYASINDA YAŞAMAYI SEVER GENEL SECIMDE BARAJI ZOR GECDINIZ HALEN KONUŞUYORSUNUZ ACI BIR GERCEK VAR EREGLI GERILIYOR YAZIK SESLIYI BIR ŞANS EREGLIICIN ANLAYIN ARTIK BEYLER
17.05.2008
tayfun diyor ki;

valla bora arkasıma katılıyorum rant ıcın gırıyo su secıme bence chp yı zorakı secım yoksa halıl ısını bılır artık emeklı olması lazım bıze seslı gb genc dınamık baskanlar lazım
17.05.2008
sınırsız diyor ki;

burdan oncelıkle fıkret abımı durustlugunden dolayı tebrık edıyorum bence secım geldıgınde ereglı halkımız kıme oy verecegını bılıyo seslıyle posbıyık arasındakı farkı herkes de bılıyo tamam posbıyık sahılı yaptı hakkını yemeyelım ama baska ne yaptı hanı projeler hanı vaadettıklerı
18.05.2008
romiko diyor ki;

osbıyk tan neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz beyler....posbıyık geliyor gumbur gumbur siz ne deseniz deyinişin sahibi geliyor günş yarın gene dogacaksa gecelerin karanlık olmasının bir önemi yok....
19.05.2008
tatar diyor ki;

öncelıkle hayırlısı olsun dıyelım halıl beye ama yeter bu kadar yer degıstırdıgı kendı benlıgını belırlesın kus gb daldan dala konmasın valla seslı baskanı ısınamadım ama yaptıgı ısler 13 yıllık halıl beye kok sokturur naptı vatandasımız ıcın ne yaptı seslıden allah razı olsun ben baska bısey demıym
19.05.2008
polat diyor ki;

arkadaşlar bırakın tek taraflı konuşmayı.ereğli bir gercek var o da halil posbıyık.niye cöbekoğlu değil.fazlı değil.cevat kır değil.anlayın.ereğli insanı yapılanı unutmaz.ecevit bu memlekete sabun,kumaş dağıttı.otuz yıl bu halk ona oy verdi.bırakın siyaseti.ereğli halkı ahdı vefayı bilir.
19.05.2008
haydar diyor ki;

o bızanmanlardı polat bey artık gercek tarıh oldu sımdı yenı gercek mutar seslı kımse tukurdugunu yalamz ama posbıyık ne yazkkı kendını kucuk dusuruyo bıraksın artık genclaerın onunu acsın bıtsın bu fılm bıze ılerıyı dusunen baskan lazım baskan somuren degıl oglunu zengın eden degıl anlayan anladı
21.05.2008
Ata Ergenekon diyor ki;

Sayın Posbıyık kendi oyları ile CHP'nin oylarını birleştirerek seçimi rahat alır.Sayın Sesli'nin imtihanı geçtiği ifade edilen eğlencelik işleri Posbıyık yıllarca yaptı. Esas olarak bu tip işler masraftan başka bir şey değil. Belediyenin halkın parası bu işlere sarfedilmemeli.
21.05.2008
ereğlili diyor ki;

durmak yok posbıyıkla yola devam
15.01.2009
murat diyor ki;

pospıyıkmı alır yosa seslımı tabıkı seslı


Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 76.153.726

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
580 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1693 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri