(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

EREĞLİ BELEDİYESPOR GERÇEĞİ!..

Fikri KAPAN
En başta belirtmek isterim ki; Ereğli Belediyspor’un, Türkiye Futbol Federasyonu 3. Ligi’ne yükselme maçlarının daha ilk ayağında elenmesi, takımı gönülden destekleyen (ve gönülden eleştiren) taraftarlar ve yöneticiler kadar beni de üzdü.
   Belki de, ilçedeki futbol karşılaşmalarını bu sezon, İbrahim’in de (Solmaz) yardımı ile uzun yıllar sonra ilk kez geçen sezon bu kadar yakından takip ettim.
   Murat Sesli’nin Ereğli Belediye Başkanı seçilmesinin ardından, yeniden yapılanmaya giden kulüpte; Arslan Keleş, Ali Rıza Kılıçarslan, Akın Katı, Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam’ın ağabeyi Hasan Hüseyin Sağlam gibi isimleri duyunca, “bu ekip bir şeyler yapar” diye düşünmüştüm.
   Hatta, takımın başına antrenör olarak kimin getirilmesi yönünde, “ereglihakimiyet.com” isimli internet sitemizde başlattığımız ankete epeyce ilgi görmüştü. (Bu ilgi o kadar ayyuka çıktı ki; birileri sitemize müdahale ederek rakamlarla bile oynamaya kalkıştı!)
   Ancak, oluşan yönetimin ilk açıklamalarında, “bu sezon mütevazı bir ekiple mücadele edeceğiz… Asıl hedef önümüzdeki (2008-2009) sezonda 3. lig…” ifadelerini duyunca, düşüncemi geri çekmiştim!
   Ne var ki, takımın daha ilk haftalarda elde ettiği başarılar, yöneticileri olduğu kadar beni de yeniden umutlandırmıştı.
   ***
   Son haftalara kadar namağlup giden takım, ipi göğüslemeyi garanti edince birazda gevşemiş, hatta maçlara yedek kadro ile çıkmaya bile başlamıştı!
   Lig bitti… Ereğli Belediyespor, başta hedeflemediği ancak yakaladığı havayı da kaybetmeden sürdürdüğü mücadelesini, haklı şampiyonluk ile sonuçlandırdı.
   “ereglihakimiyet.com”u yakından takip eden sporseverlerin, takımın başarısına övgü yağdırırken, (bence bir kısmı haksız olan) ağır eleştirileri de eksik bırakmıyordu!
   Kaldı ki, siteye yapılan yorumların bir çoğunu, küfür ve hakaret içerdiği için yayınlamıyor, bu nedenle bizler bile eleştiri alıyorduk!
   Deyim yerindeyse, ‘Bileğinin hakkıyla’ şampiyonluğu yakalayan takımın bu şekilde eleştirilmesine benim bile gönlüm razı değildi. Çünkü, takımın, geçmiş yıllardaki durumu ortadaydı; daha bir sezon önce 1 puanla ligden düşmekten kurtulmuştu!
   O nedenle, bu sezonki başarı küçümsenemez, tam aksine övülmeliydi!
   Kulüp yönetimi, teknik kadro ve futbolcular, bu tür olumsuz eleştirilerden her ne kadar ‘etkilenmiyoruz’ deseler de, etkilendikleri yüzlerindeki ifadelerden belli oluyordu!
   ***
   İşte bu moralle(!) gidilmişti Ankara’ya…
   İlk rakip de, grubun, hatta terfi maçlarının en güçlülerinden biriydi!..
   Düzcespor…
   Yine sitemize Düzceli taraftarlardan gelen mesajlara baktığımızda, adeta ‘kardeş kulüp’ gördükleri Ereğli ile centilmenlik kuralları içinde iyi bir maç oynayacaklarını, doğal olarak da kazanan tarafın kendileri olacağını beyan ediyorlardı.
   Rakip zorluydu ancak Ereğli’de boş değildi. Her an sonuca etki edecek oyuncuları mevcuttu.
   Öyle de oldu; 1-0 yeni durumdan 1-1’e, 2-1’den 2-2’ye gelen maçı çeviren bu futbolculardı.
   Ne de güzel gidiyordu; Zonguldak ve Ereğli’den gelen taraftarların 120 dakikayı aşan desteği, ilk 5 penaltılar atılıyordu.
   Penaltılarda durum 4-3’tü ve son penaltıyı Ereğli Belediye kullanıyordu! Gol olsa turu geçen olacaktı takım!
   Ama olmadı… Bir sezon boyunca takımın en iyilerinden, en istikrarlı futbolcusu penaltıyı ağlarla buluşturamamıştı.
   Ardından Düzce’nin penaltısı gol olunca ‘ilk beş’de eşitlik bozulmamış, penaltılarda ‘bire birlere’ geçilmişti.
   Ah, o son penaltı!..
   Olan olmuş, atılamayan penaltı ile Ereğli elenmişti.
   İbrahim’in elinden düşmeyen telefonla sonucu bildirdiğinde yıkıldık! İnanamadım, Keleş’i aradım; konuşacak hali yoktu! Faruk Varlık, üzüntüsünden ağlıyor, Ereğli’ye dönmüyordu!
   İşin en uzağında olan bizler üzüldüysek, onlar ne yapacaktı ki!..
   Olan olmuş, tabak kırılmıştı bir kez; üzülsen ne yazar!..
   Trilyonluk kadrolu Fenerbahçe’nin durumu ortada!
   Üzüntüyü atlatalım da; şimdiden önümüzdeki sezonun hesaplarını yapalım derim.
   Merak etmeyin, yine eleştiriler olacaktır, çok da fazla kulak asmayın!
   Her şeye rağmen Kulüp Başkanı Sesli’yi, yöneticileri, teknik heyeti, futbolcuları ve taraftarları kutlamak gerekir.

2.05.2008 07:52:44

Bu yazı 1701 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (9)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

02.05.2008
Sy. Fikri KAPAN diyor ki;

Yazınızdan anladığım kadarıyla;Ereğli Belediye Sporun yapılan eleştiriler neticesinde moralinin bozulduğunu ve terfilerden elendiğini vurgulamışsınız.Bu noktada size katılmıyorum.Bu takımın kadrosu Zonguldak için yeterli fakat terfiler için yeterince güçlü degildi.Bunu en baştan sitenizin yorumlar
02.05.2008
Sy. Fikri KAPAN diyor ki;

köselerinde defalarca belirtildi.Ayriyaten sezon boyunca takımın icinde futbolcular icinde gelişen olaylarda cabası.Bu olaylar gizlenmeye calısıldı fakat genede duyulmaması engellenemedi.Takım arkadasının laptopunu karıstırıp onu yönetime ve hocaya ispiyon eden ve takımdan 2 futbolcunun ayrılmasına
02.05.2008
Sy. Fikri KAPAN diyor ki;

sağlayan zat-ı muhterem ne hikmetse Ankaradaki macda daha 10'cu dakikada sakatım diyerek oyundan cıktı.Birileri kendine yer açmak icin arkadaslarının kişisel laptopunu karıstırıp onların ayagını kaydırıyorsa ve bu isime kaptanlık pazubandını taktırıyorlarsa orada bir sorun var demektir.
02.05.2008
AHMET C ENGİZ diyor ki;

FİKRİ BEY GÖRÜŞLERİNİZ COGUNA katılmıyorum.Eleştiriler yol göstericidir.Sezon başindan beri göbek savunmanın bu oyuncularla olmayacagı defans blogunu fizik yapısının yetersiz oldugunu defalarca yorum sitenize ekledik.Bu uyarılardan ders alsalardı bugun final oynuyor olacaktık.Sizde diyosunuz kiii
02.05.2008
AHMET CENGİZ 2 diyor ki;

Bu elestırılere kulak tıkayınız.Ereglide dogruları yazan tarafsız olan FİKRİ KAPANA bir taraflı olmak yakısmıyor.Elestırmekte ovmekte aynı kavramlardır.Övülecegi yerde övülmeli elestırılecegı yerde elestırılmelıdır... SAYgılarmızla FIKRİ ABİCİM
03.05.2008
elma tepeli diyor ki;

geçen sezon 1 puanla lig de kalan takımdan bu sezon sadace oner var birde eregliden cihat var bunuda biliyor musun sayın fikri kapan bey
03.05.2008
ERKAN ADANA diyor ki;

YA FIKRI ABI LUTFEN BIRAKIN BU İŞLERI ZONGULDAKDA MAHELLE TAKIMINI YENMEKLE BU İŞLER OLMAZ BEN BIR SENEDIR KOŞENIZE YAZIYORUM BU TAKIM GRUPLARA GIDER ILK MACDA YENILIR GELIR ZATEN GAZETEDE CIKAN BU TARAFLI YAZILARLA INSANLARI UMUITLENDIRDINIZ NE OLDUGU ELENDI GERCEKELRI YAZ ABI BU TAKIMDAN BIRŞEY
03.05.2008
ERKAN ADANA diyor ki;

GERCEKDEN CIKIP YAZMALISIN ABI BU TAKIM GRUPLARDA BAŞARIZ OLCAGI BELLIYDI BURDAGA UZULEN 3 KIŞI MURAT SESLI AKIN KATI ARSLAN KELEŞ GERISINI GEC ABI YAZIK KIŞEILERIN EMEKLERINE BENCE SEN EREGLININ 20 SENEDIR FUTBOLU AYNI KIŞILERIN ELINDE ONU ARAŞDIR YENI YUZLER BULUN YENI HOCALAR BULUN
04.05.2008
vatandaş diyor ki;

Fikri bey bu yorumların çoğu senin elinden geçiyor. insanların kişiliğine varan eleştiriler yazılıyor.bunları yazanlarda bilki internetten cafeden 2 3 kişinin farklı isimlerle yazdığı yorumlar.gazetecilik bu deildir.biraz seviyeli olun.mahalle kadınları gibi laf yetiştiriliyor.ayıpp.seviyeeeeeee


Şu anda 23 kişi online
Toplam ziyaret : 76.228.102

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
825 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2038 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri