(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

UZUN, VEKİL OLURSA!..

Fikri KAPAN
Hemen başında Alirıza Tığ’a kızmam lazım!.. Pusula Dergisi’nin Nisan sayısı çıkmış, ne hikmetse bu kez elime geç ulaştı! Dolayısıyla da, her sayısında bulup, buluşturduğu güzel ve özel haberleri, bu kez takip etmekte geciktim!
   Neyse; her halde bugünlerde o da oldukça meşgul (sanıyorum biraz da duygusal!) olsa gerek!..
   Kapağına Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen’i taşıyan Pusula’da asıl vurgunu AK Parti eski İl Başkanı Celil Uzun’la yapmış Alirıza!..
   Yapılan röportajda başlıkta oldukça ilginç ve iddialı!
   “Milletvekili olursam Köksal (Toptan) Bey’in yükünün yarısından fazlasını alırım.”
   !!!
   Alirıza’nın röportajında yer alan,; “Köksal Bey sizi neden aday yapmamış olabilir? İleride önüne engel görmüş olabilir mi?” sorusuna, Uzun’un verdiği yanıttan kesitler koyalım!
   “Köksal Bey’in buna ihtiyacı yok.Bence Köksal Bey’e en çok faydası olacak adam benim. Bakın Zonguldak durdu. Şu an bir tane yatırım var mı? Şimdi bizim farkımız fark ediliyor mu, ben onun peşindeyim. Ben İl Başkanıyken gidip Enerji Bakanıyla kavga ettim. Ne Polat (Türkmen) Beyin, ne de Fazlı (Erdoğan) Bey’in sesi çıkmadı… Karabüklülerle de Enerji Bakanıyla da, Ali Babacan’la da ben kavga ediyorum. Enerji Bakanı bu dönem işçi alımı için bize söz vermişti. Hani bir Allah’ın kulu takip etmiyor… Fazlı Bey, hanımlar komisyonu toplantısına gelmedi. Nükhet Hanım beni sormuş. Demiş ki, ‘Celil Uzun’un ayrı bir farkı olduğunu hissettim. Arkadaş bundan rahatsızlık duyuyor. Neden rahatsızlık duyuyorsun ki. Ben, Nükhet Hanımı daha önceden tanıyormuydum?..
   Köksal Bey’in yükü çok ağır. Hem Meclis Başkanlığı yapıyor, hem de Zonguldak’a bakıyor. Ben O’nun yükünün yarısından fazlasını alırım. Ama O’da onun takdiridir, bir şey demiyorum…”
   Vay Be!..
   Meğer, Uzun’un gidişiyle Zonguldak neler kaybetmiş de haberimiz yok! Dahası, Zonguldak’a bugüne kadar hükümetin yaptığı (her ne kadar olursa olsun) hizmet ve yatırımlarda, demek ki milletvekilleri Erdoğan ve Türkmen’in hiçbir katkısı yokmuş!
   İşin daha da can alıcı noktası; Uzun milletvekili olabilseymiş; Toptan’ın yükünün çoğunu da sırtlanırmış!
   Yani, bu işi, Erdoğan ve Türkmen beceremiyormuş!..
   E… Be… Alirıza, hiç mi işin gücün yok da adamın damarına bastın!
   Yine röportajın bir kısmında dile getirdiği gibi, partisi içinde o kadar hatırlı bakan ve milletvekilleri olan Uzun, zaten aday gösterilmediği için çırpınıp, hırçınlaşıyor; bir de sen üzerine gidiyorsun!..
   Öyle sorular sormuş, öyle yanıtlar almışsın ki, bir çoğu yenilir, yutulur cinsten değil! Uzun’u nasıl sıkıştırdın bilmiyorum ama neredeyse çamur atmadığı kişi, kurum ve siyasetçi kalmamış!
   Adamın siyasi geleceği ile oynamaya ne hakkın var!..
   Şimdi, bu röportajı başta Toptan olmak üzere diğer bakan ve milletvekilleri, hatta başbakan okursa (ki bir çoğu da okumuştur!) ne olacak hiç düşünmedin mi?!
   Ben, siyasetin içine girip, zaman içerisinde koltukları kabaran, o nedenle de havalanabilen(!) ve ayakları yerden kesildiğini fark ettiğinde geç kalmışlığın üzüntüsü ile dibe vuran birini hatırladım!
   Sen de hatırladım mı Alirıza!..
   
   Not: Köşemi tamamlamamın ardından görüştüğüm Alirıza, çocuğunun ameliyatı için ilçe dışında olduğunu söyledi. Tığ ailesine geçmiş olsun diyor, küçük Ulaş’ın en kısa sürede sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum.

22.04.2008 09:40:55

Bu yazı 1733 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (5)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

22.04.2008
RECEP TUFAN diyor ki;

SAYIN KAPAN SAYIN CELİL UZUN İLE İLGİLİ RÖROJTAYI ÇOK İYİ KALEME ALMIŞSINIZ TEŞEKKÜRLER.NEDEN ARADA BİR İKTİDARIN İÇİNDE NE OLUYOR,HİZMETLER NEDEN AKSIYOR BARİ SORUMLULARI BİLELİM SEÇİMLER YAKLAŞTI İNCE HESAPLART YAPILACAK.ALAPLI HALKI,ZONGULDAK HALKI BU SEFER CİDDİ HESAP YAPACAK,HİZMET DELİL OLACAK
22.04.2008
RECFEP TUFAN diyor ki;

SAYIN KAPAN YAZI KARAKTERİNİZ KISA UZUN TUTMANIZ MÜMKÜNMÜ.BEN SAYIN CELİL UZUNA TEŞEKKÜR EDİYORUM,ALAPLIYA POLİKLİNİK KAZANDIRDR HASTALARIMIZ RAHAT ETTİ.BİR RİCAM OLACAK UZUNDAN HASTAHANEYE UZMAN DOKDORLARIN NÖBETLEŞE GELMELERİNİ YAZIYORUM İLGİLENEN YOK.SAYIN UZUN İLGİLENİRSE HALLOLUR DİYORUM.
23.04.2008
eko diyor ki;

vaybe ne adammış celil bey zonguldak bitmiş o olmadığı için .sevsinler celil bey..ayıptır senin zaten sülalende yeteri kadar bakan, vekil var bu işleri hırs yapma ve daha düne kadar omuz omuza çalıştığın fazlı bey ve polat beyede saygıda kusur etme.yiğiti öldür hakkını yeme.
23.04.2008
Siyesitin profesörü diyor ki;

Celil bey işleri karıştırıyor bazen. Siyaset sabır etme sanatıdır. Beton ve demire benzemez. Fazla katı olursan çabuk kırılırsın. Celil beyin isminin üzerinin çizilme sebebi bu katılık olbilirmi? Celil bey Nasrettin hoca misali, göle maya çalmaya çalışıyor. Göl maya tutmaz, celilbeye vekil o-la-maz
24.04.2008
sade vatandaş diyor ki;

Siyaseti Allah rızası için değil de bir takım kişisel hesaplar peşinde yaparsanız sonunda böyle beyanatlar çıkar. Hizmet için hiç böyle kavga edilir mi? Demek ki başka hesaplar yapılıyor..


Şu anda 23 kişi online
Toplam ziyaret : 76.229.824

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
826 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2038 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri