(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YEREL MEDYA ÖNEMİ...

Fikri KAPAN
Her kuruluşun olduğu gibi, basın kuruluşlarının da geçiştiremeyecekleri önemli günleri olur.
   1 Mart, Hakimiyet’in en önemli günü… 1980’in 1 Mart’ın da, Merhum Yılmaz Yaman’ın yayın hayatına başlattığı “Ereğli’nin Sesi Gazetesi”, O’nun azmi ve inadı(!) sayesinde, bölgede renkli ofsete geçen ilk gazete özelliğini de getirecekti.
   Ki, 1986’da, “inatla” yaptığı yatırım sayesinde tesisi kurmuş, sadece ilçe ve bölgedeki gazeteci, teknik elemanlarla yetinmeyip, İstanbul ve Ankara gibi büyük illerden getirdiği tecrübeli elemanları da kadrosuna katmıştı.
   Adlarını yazmam halinde köşemin yetmeyeceği kadar kişinin görev yaptığı gazete, bölgesel olabilmenin isteğiyle de yeni isimle yola devam edecekti.
   Yaman, yaptığı anketin sonucunda, “Hakimiyet”in ön plana çıkması ile kararlı bir şekilde isim değişikliğine gitmiş; Hakimiyet, hemen hemen tüm Karadeniz Bölgesi’ne dağıtılmaya başlanmıştı.
   ***
   Bu konuda birkaç kez yazdığımı hatırlıyorum, o nedenle tekrar uzatmak istemiyorum. Ancak, her yıl dönümünde bir kez daha görüyoruz ki, medya, özellikle de yerel medya son derece önemli.
   Elbette, bunun ne derece önemli olduğunu anlamak için, yılın bir gününü beklemeye de gerek yok!
   Ne var ki, her gün yazıp da, okuyucuyu bıktırmaktansa, böyle özel bir günde yazmanın, bizlere gösterilen hassasiyete de dayalı olarak uygun olacağı kanaatindeyim.
   ***
   Biliyorum ki, bölgemizdeki tüm yayın kuruluşların kutlama günlerinde benzeri açıklamalar yapılır. Bu açıklamalarda da özellikle diğerlerini kırmamak, gücendirmemek gayreti içinde olunur!
   Bir şekilde doğru ve mantıklı yöntem!
   Ancak, Gazetemize gelen mesajlar, spor muhabirimiz İbrahim Solmaz’a verilen demeçlerde, bazı okurlarımızın çok daha cesaretle davrandığını söylemem gerekir.
   Mesleğin de gereği, kimin, neyi, hangi amaç ve şekilde söylediğini algılayabildiğimizden, kullanılan ifadelerin içten gelen duygularla sarf edildiğini gizlemekte bir yarar görmüyorum!
   Yani çok fazla da mütevazı olmamıza gerek yok!
   Kaldı ki, benzeri, hatta daha fazlasını diğer yayın kuruluşlarına söylenmesinden de hiçbir zaman gocunacağımı sanmıyorum, tersine sevineceğimi açık bir dille belirtiyorum.
   Zira, basının, özellikle de yerelde ne kadar önemli olduğunu, bu şekilde sarf edilen ‘cesaretli’ sözlerle daha iyi algılatmış olacağımıza inanıyorum.
   Eğer, okuyucularımız, mesajlarında kullandıkları ifadelerde, “ayrıcalık” içeren bir ifadede bulunmuşsa, bunun üzerine yatıp, hovardaca kullanmaktan ziyade, yine aynı okuyucularımızın ‘daha iyisini bekleme’ isteklerini düşünmek mantıklı gibi geliyor.
   Kaldı ki, basın kuruluşlarının ‘Nerede olduklarını bilmeleri’, kendilerini daha iyi konuma taşımalarına katkı sağlayacaktır.
   Hakimiyet’de, dün olduğu gibi, bugün ve yarın da bunu böyle bilip, uygulayan bir kuruluş olmaya devam edecektir.
   Çünkü, yerel okurlar gibi bizler de çok iyi biliyoruz ki, yerel medya önemli..
   Bu önemi sürekli kılabilmek, paylaşımcı olabilmek, toplumsal çıkarlara hizmet etmek için de çalışmalarımıza hız vereceğiz.
   Şuanda bir şeyler yazıp da kafa karıştırmak yerine, ‘nasıl daha iyi olacağımızı’ ilerleyen günlere bırakalım!
   Ne dersiniz?!
   
   Not: İlçede 3 yayın kuruluşunu aynı çatı altında bulunduran Demokrat’ın, radyosunun 16., televizyonunun 15. yayın yılını canı gönülden kutlarım. Genel Müdürü Doğan Gönüllü nezdinde tüm çalışanlarına başarılar dilerim.

3.03.2008 10:01:32

Bu yazı 1832 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )



Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.186.062

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
700 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1912 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri