(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SPOR-TSO- EMNİYET

Fikri KAPAN
Geçen hafta ziyaretimize gelen Ereğli İlçe Spor Müdür Vekili Serkan Keleş'i, oldukça heyecanlı, bir o kadar da istekli gördüm. Gençliğinin de verdiği etkiyle olsa gerek, Ereğli'nin adeta bir spor cennetine dönüşmesini arzuluyor Keleş.
   Hele, şu Beyçayırı Stadı'nın 'istenildiği' gibi tamamlanıp, hayata geçirilmesi, O'nu başlıca mutlu edecek hizmetlerden biri olacak!
   Tabi, stadın karşı yamacına tribün yapılması ayrı bir hava verecek de, bir de kale arkasına, bütün amatör kulüplerin faydalanabileceği soyunma odaları yaptırabilse!..
   Keleş, bunun için sponsor arayışına girmiş; yasaların elverdiği koşullarda da bunu başarmayı hedeflemiş.
   Keleş'in İlk çaldığı kapı da, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) olmuş!
   Gerçi, TSO Başkanı Ahmet Likoğlu henüz görüşmemiş ancak, yaptığı müracaata da sıcak bakıldığını duymasına son derece sevinmiş!
   ***
   TSO, uzun yıllardır, ilçede kayıtlı olup çeşitli üniversitelerde okuyan öğrencilere burs vermesi ile bilinirdi. 2006'da (sanıyorum) yüzü aşan, 2007'de de talebin daha yukarıları çıkması nedeniyle Oda yönetimi verilen bursları kesmek zorunda kaldı. Ancak, eğitime yatırımı başka yollara çevirdi.
   Okulların genel ihtiyaçlarının giderilmesi gibi…
   Bu konuda atılan bazı adımlardan haberdar olduk, önümüzdeki günlerde de TSO Başkanı Likoğlu'nun, 2007'de eğitime sağlanan katkıları içeren bir açıklaması olur diye düşünüyorum!
   Elbette TSO'nun kapısını sadece eğitim camiasının değil, diğer tüm kurum ve kuruluşlar ile çeşitli derneklerin, hatta sade vatandaşın bile uğrak yeri olduğu biliniyor!
   Ben bile kaç kez rastlamışımdır; Likoğlu'na gelip, derdini anlatanı!..
   Zaman zaman de sitemimi yapmışımdır! "Başkan, ilçe basınına, ekonomik anlamda biraz daha yakın olsanız!.." gibi!..
   Elbette o günlerde gelecektir diye düşünüyorum!
   ***
   Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, göreve başlamasının ardından ilk kez geniş kapsamlı bir basın toplantısı düzenledi.
   Toplantıda, teşkilatın 2 yıllık bilançosunu, 'enine-boyuna' basına açan Yılmaz, özellikle araç konusunda bazı eksiklerinin bulunduğunu da gizlemedi!
   Merkez nüfusu 100 bini bulan ilçede 164 emniyet personeli ile görev yapmak bir yana, mevcut araçlarla buna yetişmenin zorluğunu biz gazeteciler de iyi biliriz!
   Teşkilatın görev verme ve belirleme anonslarında çoktur duyduğumuz; "Olumsuz efendim… Şu anda sanayide, aracın ….sı arıza yaptı, onu tamir ettiriyoruz!.."
   Açıkça dile getirmek gerekir ki, bugün, ilçede yapılanları, yapılmaya çalışılanları gördükçe, teşkilatın yaşadığı sıkıntıları tahmin etmek çok uzak değil.
   Evet, Yılmaz'ın da dediği gibi araçlar yenilenmeli, sayısı artırılmalı.. Ki, aynı toplantıda Yılmaz, 5 yeni araç almayı düşündüklerini, bu konuda da ilçedeki işadamlarından destek beklediklerini dile getirdi.
   Son dönemlerde moda haline gelen şu söylemi hatırlayalım; "Her şeyi Devletten beklemek doğru değil, biraz da vatandaş destek olacak!.."
   Kaymakam Osman Ekşi'den bile bu söylemi duymuştum!
   ***
   İşte burada aklıma geldi; Destek istenen kesim, işadamı, tüccar olduğuna göre, işin başından sorunu çözmek daha kolay değil mi?!
   Eğitime desteğini sürdüren TSO, Emniyet'e neden böyle bir katkı sağlayamasın kı?!
   Tabi, zaman içinde bazı kırgınlıklar, gücenmeler, incinmeler olduğunu da biliyoruz!
   O'nun da yolu kolay!
   Zonguldak'a her çakılan çivide desteği olan Vali Yavuz Erkmen'in devreye girdiğini düşünüyorum da;
   İyi bir Devlet Adamı, dengeleri kurabilen, mütevazı yapısını bozmayan Erkmen, Ereğli TSO Başkanı Ahmet Likoğlu ile bu işi çok da kolay çözer diye düşünüyorum!
   Böylece, hem Erkmen, hem İlçe Emniyet, hem de TSO kazançlı çıkmış olmaz mı?
   Bence olur!
   Hadi Sayın Erkmen, Ereğli'ye bir iyilik daha yapın!

14.01.2008 09:42:56

Bu yazı 1521 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (6)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

14.01.2008
Tahsin Emre Yavaş diyor ki;

Fikri Bey, bir çok yerde polis dernekleri bu tip ihtiyaçları karşılıyor. İlçemizdeki polis derneğinin pek faaliyeti olduğunu zannetmiyorum.
15.01.2008
emekli diyor ki;

çok iyi düşünce fikri kapan beyefendi ama bu çabalarınız lafta kalmamalı.Çağdaş Ereğlinin Çağdaş emniyetine bu eski arabalar yakışmıyor.halkımızın duyarlı olması gerekiyor.bunlarda basın kuruluşları olarak sizlerin atak ve çalışmaları ile olur elbette diye düşünüyorum.Haydi Ereğli Araç Kampanyasına
15.01.2008
emekli diyor ki;

çok iyi düşünce fikri kapan beyefendi ama bu çabalarınız lafta kalmamalı.Çağdaş Ereğlinin Çağdaş emniyetine bu eski arabalar yakışmıyor.halkımızın duyarlı olması gerekiyor.bunlarda basın kuruluşları olarak sizlerin atak ve çalışmaları ile olur elbette diye düşünüyorum.Haydi Ereğli Araç Kampanyasına
16.01.2008
DUYARLI VATANDAŞ diyor ki;

Fikri Bey öncelikle bu düşünceyi ortaya attığınız ve duyarlı olduğunuz için sizi kutluyorum.Bu pojeniz için hemen hemen vakit geçirmeden öncülük etmenizi istiyorum.harika bir fikir bu.ancak proje lafta kalmamalı.bunun için de birinin öncülük etmesi gerekiyor diye düşünüyorum.iyi bir hizmet için şart
28.01.2008
BOŞ ŞOV diyor ki;

Fikri Kapar bey bir proje attın ortaya ama sesin kesildi.demekki sende kendince şov peşindesin.takdire şahan bir proje attın ortaya ama ne gibi bir çalışma yaptın projen ileilgili yetkililerle paylaştın mı bu projeyi diyeceksin ki yok peki niye attın bu projesi ortaya madem ki.bu insanları avutma.
30.01.2008
Vatandaş Abuzer diyor ki;

Ne oldu atmış olduğunuz araç projesi.kameralı görüntü sistemi projesi.Belediye Başkanımız Sayın Murat Sesli ile çok iyi diyologlarınız olduğunu biliyoruz.Bu işi Sayın sesli çözer.Bu da ona artı büyük bir puan kazandırır diye düşünüyorum.Çünkü Emniyet Teşkilatını seven birisi kendisi bildiğim kadar


Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 76.443.422

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1116 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2124 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri