(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BİLARDO-MEHMET GÖLTAŞ!..

Fikri KAPAN
Zonguldak bölgesinde (özellikle de Ereğli’de) bilardonun iyi bir eğlence oyunu olduğu yılları bildiğimi geçmiş dönemlerde kaleme almıştım.
   1970’li yıllardan itibaren (az buçuk da) oynadığım bilardonun, ilerleyen yıllarda spor dalı olarak benimsenmesini de, daha çok Semih Saygıner, ardından da Ereğli’de düzenlenen turnuva veya özel gösterilerle izlemeyi sürdürdüm.
   Başarının, ‘el şaklatarak’ değil, ‘parmak şıklatarak’ yapılması kadar centilmenlik içeren bu spor dalının, Ereğli’de yeniden canlanmasında, ‘Bowllhouse Bovling ve Bilardo Eğlence Merkezi’ndeki bilardo salonu ve bu salona destek veren branşın eskilerinin, yenilere gösterdiği yakınlıkla yeniden canlandığını söylemem mümkün.
   Zonguldak’ta da ‘mavi Ay’, ardından ‘İnci’ (sonradan ‘Gölge’ oldu ve son olarak da Deniz bilardo salonları ile hem sporun geleceği hem de bilardo severlerin ilgisi artmaya başladı.
   (Bu yılki Sevgi, Barış Dostluk Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen 3 bant bilardo turnuvası ve artistik bilardo gösterisi de, ilginin artığının göstergesidir.)
   Eh… Bu arada, Bowllhouse’nin hizmete girmesi ile ben de bilardonun ‘lisanslı’ sporcuları arasında yerimi aldım elbette!
   ***
   Her spor dalının yeri ve zevki ayrıdır ya; bilardo sporu da, sakinliği, düşündürücülüğü, vücut hakimiyeti, estetiği, kılık-kıyafeti ve centilmenliği ile oynayana da, izleyene de ayrı zevk veren bir spor dalıdır.
   Çoğu kez, iş yorgunluğunu üzerimden atabilmek için Bowllhause’ye giderek bilardo oynamayı tercih etmişimdir. Ustalar İzzet, Özkan, Haluk’la, Cüneyt, Orkan, Hanifi, Ersay, Engin, Osman, Bora, Erhan, Ufuk ve diğer arkadaşlar da sağolsunlar bana katlanmak zorunda kalmıştır!
   “İyi bir spor dalı” olarak benimsediğim bilardonun, bölgemizde de gelişebilmesi için elimden geldiğince gayretim de bilinir!
   Gel gelelim ki, aynı gayreti, ben ve benim gibilerden katlarca fazla göstermeleri gerekenler ise ne yazık ki sadece isim olarak makamlarda duruyor!
   MEHMET GÖLTAŞ!
   Zonguldak Bilardo İl temsilciliği görevini (halen) sürdüren Göltaş, ne yazık ki bu sevilmesi artış gösteren bilardoya (bence) yeterince ilgi göstermiyor!
   Kendisi ile Ereğli’de düzenlenen bölgesel bir turnuvada tanışma imkanı bulmuştum!
   Bilardo üzerine epeyce konuştuğumuz da oldu!
   “Özerkleşen” bir çok spor dalı gibi bilardonun da özerkleşeceği, bu nedenle ekonomik anlamda daha fazla katkı sağlanması, sahip çıkılması gerektiği üzerine konuşmalarımız oldu.
   Üzüldüğüm şuydu ki; Karadeniz Bölgesi’nin bir çok ilinden gelen üst düzey bilardocuların katıldığı turnuvayı yakından takip etmeyişiydi!
   Kaldı ki, ilçeye gelen konuk bilardocular, gerek mekanın güzelliği, gerekse bu spora ilçede verilen destek karşısında şaşa-kalmışlar, “böyle bir mekan ve ilgi bölgemizde yok” bile demişlerdi!
   Ama ortada Göltaş yoktu!
   (Pardon, bir ilk gün, bir de ödül töreninde gelmişti!)
   Son olarak Zonguldak’ta düzenlenen turnuvada da gözlerim, Göltaş’ı aradı ama göremedi!..
   Bu turnuvaya katılmamasının bir sebebi vardır diye düşünerek ‘es’ geçiyorum ancak; genel olarak üst düzeyde yetkili ve birinci derecede sorumlu olduğu spor dalına yeterli ilgi göstermediğine inanıyorum.
   Şahsının çok iyi biri olduğu izlenimini aldığım Göltaş’ın, ne yazık ki, üstlendiği bu görevi layıkıyla yapmadığına inandığımı da yazmadan geçmek istemiyorum.
   …Ve diyorum ki; yapılacak yeni bir düzenleme ile hem sporun gelişmesinin önü açılabilir, hem de iyi niyetli kişilerin yıpranması önlenebilir!
   
   Not: Hakimiyet Gazetesi ve www.ereglihakimiyet.com internet sitemizde Zonguldak’taki turnuva ile ilgili yaptığımız bir haberde, “Ali Kefeli’yi bir çok kez yenen Özkan Çömeten…” şeklindeki ifadeyi, “Çömeten, zorlu rakibine bu kez 2-0 yenildi” şeklinde düzeltir, turnuva birincisi olmasından dolayı Kefeli’yi kutlarım.”

10.12.2007 10:21:12

Bu yazı 2368 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )



Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 76.212.520

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
718 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2031 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri