(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BU YARA DA SARILMALI...

Fikri KAPAN
2 Ağustosta yaşadığımız sel felaketine üzülürken, önceki gün, bu kez meslektaşımız Hüseyin Orhan'ın Ruşanlar Köyü'nde oturduğu babasının evinin yandığı haberi ile sarsıldık.
   İnanın, selde halen ablamın oturduğu Göçmenler Mahallesi'ndeki evin su basması sonucu çamur deryası haline gelmesine bu kadar üzülmedim.
   Oradaki yara da büyüktü ama bu, içinden pek de kalkılamayacak gibi bir yara…
   Bilgin'in (Avcı) araması ile öğrendiğim yangın sonrası aradığım Hüseyin'in sesindeki titreklik hala kulaklarımdan gitmiyor.
   Telefonla da konuşuyor olsak, yüzündeki endişeyi, yaşadığı çaresizliği hissettim.
   Akşam saatlerinde bir kez daha aradığımda, olayın şokunu kısmen üzerinden atmış ama hala çaresizdi…
   Dün, bir kez daha görüştüğümde, çaresizliğine rağmen her şeyi kül olmuş evlerinde tekrar oturabilmek için küçük çaplı tamiratlara başladıklarını öğrendim.
   Hani deriz ya; elden bir şey gelmiyor ki!..
   Yok, öyle olmamalı; elden bir şey değil, çok şey gelmeli.
   Gazetemiz ve internet sitemiz sahibi Remzi Özbirinci ile görüştüm. Hüseyin'i aradığını söyledi. Özbirinci, imkanları ölçüsünde ayni ve nakdi yardımda bulunacağını ifade etti.
   “İşte bu” dedim. Her ortamda olması gerektiği gibi, meslek kuruluşu sahipleri ve meslektaşlar arasında da bu tür dayanışmaların en üst seviyede olması gerektiğini dile getirdim.
   Zira bu, öyle sıradan bir olumsuzluk değil, doğal afet gibi yanan bir evin sonrası insanların zor durumda kalmasıydı.
   “Başına gelmeyen bilmez” demek ne kadar doğru bilmiyorum ama benim de geçtiğimiz yıl oğlumun geçirdiği trafik kazası sonrası uzanan elleri anımsadım birden!
   Yüksel Balcı, Fazlı Erdoğan, Murat Sesli, İlyas Demirkol, Akın Katı, Ahmet Likoğlu, Cem Karadeniz, Semih Özkök, Mehmet Özkanca, Hasan Akyüz, Şerafettin Turpçu, Cevat Kır, İzzet Dertli, Hüseyin Keleş, Mustafa Sünger, Arslan Keleş, Şenol Azman, İbrahim Sezer gibi dostlar aramış, teselli etmiş, herkes de imkanı ölçüsünde bir şeyler yapmıştı.
   Bilsek bile, insan daha iyi kabulleniyordu ki, böylesi doğal acılar sonucunda çevresinin, dostlarının var olduğunu görmesi, önce manen rahatlamayı sağlıyordu.
   Biliyorum ki Hüseyin'in kimseden böyle bir talep ve beklentisi olmayacaktır.
   Yine biliyorum ki, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı başta olmak üzere, Sesli, Güngör, Azman… Hepimiz birlikte bu yarayı saracağız.
   Bunun büyüğü küçüğü yoktur; Çakılan bir çivi dahi, tavan çatısının tutturulmasını sağlayacaktır.
   Geçmiş olsun Hüseyin; Geçmiş olsun Orhan ailesi…
   Bu acı hepimizin, yarayı da hep birlikte saracağız…
   DENİZ FENERİ YARDIMI!..
   Özellikle yaşanan doğal afetler sonrası uzatılan her elin tutulması caizdir. Ereğli'de 2 Ağustosta yaşanan sel felaketi sonrası da içeriden ya da dışarıdan uzanan yardım elleri acının teselli kısmında faydalı oluyor elbet…
   Devletin nakdi ve ayni yardımları yetersiz de olsa, devamının sağlanması yolunda atılan adımların varlığını biliyoruz. Ereğli Belediyesi'nin acil yardım paketleri, Belediye, Ticaret ve Sanayi Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi kampanyasına ERDEMİR'in de önemli oranda destek vermesi, içerideki birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel ve somut örneği oluyor.
   Anlayamadığım şu ki; Devletten istenmesi ve beklenmesi gereken yardım ve desteğin, deniz Feneri Derneği'nden talep edilmesi!..
   Varsaydı, o destek istenmeseydi de, biz oradan gelecek yardımı kendi içimizden sağlasaydık!..
   Sanırım anlatabildim!..

16.08.2007

Bu yazı 1816 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (2)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

17.08.2007
SERKAN D. diyor ki;

Devletin resmi makamlarının bile Deniz Feneri Derneğinden yardm istemesi ne kadar acı. Bu devletin büyüklüğüne hiç yakışmadı. Koskoca bir devletin, bir derneken aman dilemesi ne kadar üzücü.
17.08.2007
BÜLENT ERDOĞAN diyor ki;

02.08.2007 TARİHİNDE YAĞAN YOĞUN YAĞMUR SONUCU MEYDANA GELEN SEL FELAKETİNDE ŞİRKETİMDE MAĞDUR OLMUŞTUR. BIRAKIN DESTEK VERMEYİ, BİR GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİNİ BİLE ES GEÇEN TÜM ÖZEL, TÜZEL VE KAMU KURULUŞLARINA TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİRİM. SAYGILARIMLA BÜLENT ERDOĞAN GÜLHAN YAPI LTD.ŞTİ. ŞİRKET MÜDÜRÜ


Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.191.478

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
703 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1918 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri