(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MUHTEMEL ADAYLARI KONUŞALIM

Fikri KAPAN

Hem ülke genelinde hem de bölgemizde 2024 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler (Yerel) seçimlerde Belediye Başkan Adayı (yada adayları) ortaya çıkmaya başladı.

Önceleri yazılarımda bu tür seçimlerde aday adaylarının (hatta adaylarının) bir-iki ay kala değil, çok daha öncelerden kamuoyuna çıkmaları gerektiğini savunmuşumdur.

Dolayısıyla, bu kez ortaya erken çıkışların hem kendileri, hem de toplum açısından faydalı olacağı kanaatindeyim.

POSBIYIK…

Elbette Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’tan başlamalıyız!

Her ne kadar bu dönem partisi ile arasının iyi olmadığı, tekrar aday gösterilmeyeceği konuşuluyorsa da, geçtiğimiz günkü basın toplantısında kesin ve net konuştu!

“Rozetsiz Adayım!”

Aslında bu söylemi; Ali Kocamanoğlu’nun, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığına seçilmesiyle birlikte sarf ettiği “Karadeniz Ereğli Belediyesinde CHP Rozetli Başkan seçeceğiz” şeklindeki söylemi karşılıktı.

Biraz da ‘aba altından sopa gösterircesine’ her partiye yakın olduğunu, gerekirse ‘bağımsız’ dahi aday olabileceğini vurguladı Posbıyık!..

SESLİ…

Karadeniz Ereğli’de, 20 ay kadar Belediye Başkanlığı görevinde bulunduğu sırada yaşadığı talihsiz olay nedeniyle cezaevine girerek görevden ayrılan Murat Sesli yine gündemde…

Sesli, o, 20 aylık sürede yaptıklarıyla olsa gerek; kamuoyunda epeyce prim yapan ve halihazırda ‘en güçlü başkan adayı’ imajını veren kişi durumunda.

Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) ziyaretinde de kendisine sorularımızda kesin ve net yanıtlar aldık!

“Hiçbir engelim yok… Süreç başladığında İlçe Seçim Kurulu’na yapacağım müracaat ile göreceksiniz… Aday adayı değilim, adayım… Bağımsız aday da değilim çünkü o zaman Belediye Meclis listesi yapamıyorum… Partim hazır ama açıklamayacağım…”

Bunlar Sesli’nin ağzından sarf edilen kesin sözler…

AZMAN…

Mehmet Azman, Gerek TESKOMB 32. Zonguldak bölge Başkanı, gerekse Karadeniz Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı sıfatıyla ismi en çok geçenler arasına girdi bile!

Özellikle de, Zonguldak’ta Elmas TV’nin internet sitesinde (kim tarafından yaptırıldığı bilinmeyen) 8 ismin yer aldığı AK Parti Karadeniz Ereğli Muhtemel Belediye Başkan Adaylarında 14000’in üzerinde kullanılan oyların yüzde 62.3’ün alması..!

Oylamaya göre en yakın rakibi AFAD Genel Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen yüzde 34.2’de kalMASI..!

Dolayısıyla Azman’ın, gerek kooperatif başkanlıklarında üye esnafa sağladığı kredi ve diğer destekler, gerekse son dönemlerde kamuoyunda fazlaca görülmesi, olası adaylar arasında isminin konuşulmasını sağlıyor.

Ancak henüz kendisinden net bir yanıt yok!

Bu arada, Ereğli’nin Yalı Boyu köylerinden olan ancak kentte pek tanınmayan Taşdelen’in de yukarıdan tercih edilebileceği göz ardı edilmemeli!

Hele ki, Yalı boyundaki 7 köy muhtarının geçtiğimiz günlerde kendisini ziyareti bir şeyler çağrıştırmalı!

KORKMAZ...

Numan Korkmaz Karadeniz Ereğli’de son dönemlerde ismi epeyce ön plana çıkanlardan…

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden emekliliği sonrası siyasi yaşamını AK Parti’de sürdüren Korkmaz, aynı zamanda halen AK Parti’nin Belediye Meclisi’nde grup sözcülüğünü yürütüyor.

Politik/Siyasi tavırları hareketli, üslubu düzgün/dikkatli… Aynı zamanda gerekli tedbirleri de zamanında almayı bilen bir isim!..

Partide tabanı oluşmuş; ismi çok konuşanlar arasında…

ERDOĞAN…

AK Parti Eski Milletvekili Fazlı Erdoğan’ın, milletvekilliği dönemlerinde Karadeniz Ereğli’ye Devlet (İktidar) tarafından yapılanlardaki katkısı unutulmaz.

9 tünelle geçilen Alaplı-Akçakoca arası ile birlikte bölünmüş yol, Karadeniz Ereğli’de 11 okulun yer belirlenmesi, proje çalışmaları, kırmacı Mahallesi güzergahında Devlet Demir Yolları’ndan alınarak hazineye geçirilen ve “Eğitim vadisi” olarak kullanılan alandaki gayretleri, ikinci Gülüç Köprüsü, halen bitirilemediyse de Ereğli’nin Başkent’e açılan kapısı Devrek yolu...

 Yerinde oturmayı sevmeyen Erdoğan’ın da AK Parti’den adı geçiyor…

KARAARSLAN...

Dönüyorum yeniden CHP’ye…

Her ne kadar sessizlikte birçok isimden bahsediliyorsa da, bu bahsedilenler arasında öne çıkan genç isim Emrah Karaarslan oluyor.

Hele ki, Posbıyık’ın dahi ‘hedefi’ haline gelmesi, olası adaylığını ‘bir tık’ daha öne çıkarıyor!

Sessiz-sakin görüntüsünün yanı sıra ‘akıllı-girişken’ yapısıyla da bilinen Karaarslan’ın 5 yıla yaklaşan Belediye Meclis Üyeliğinde de boş durmadığı, Belediyecilik ile ilgili önemli çalışmalar yaptığını da biliyoruz!

Ve bu gibi kriterler arasında; toplumca da çok önemsenen “Her Başarılı Erkeğin Arkasında Bir Kadın Vardır” sözü, Karaarslan için “Cuk” diye oturuyor.

Eşi; yani Safiye Karaarslan…

Aktif, politik, sosyal, yardımsever ve girişkenliği ile siyasette de ön plana çıkan Bayan Karaarslan’ın, olası bir Belediye Başkanlığında eşine önemli katkıda bulunacağına inananlardanım.

ÖZKÖK…

Semih Özkök, artık (bence) CHP’nin bölgedeki ‘Temel Taşlarından biri’ oldu.

Hani o, “Çok iyi ve dürüst insan ama belediye başkanı olmaz” denilen Özkök’ün, süreç içinde ne kadar değiştiğini gören ve bilenlerdenim!

Zira son ziyaretinde sorduğum “yeniden adaylığa soyunuyormusun?” sözüme “hiç giyinmedim ki!” yanıtı ile bile bunu kanıtladı!

***

Her zamanki gibi MHP, İYİ Parti ve diğer siyasi partilerde ise adaylara yönelik sessizlik devam ediyor…

Elbette, aday adaylığı konuşulup da ismini yazmadıklarım var!

Sebebi ise “kazanma ihtimallerinin düşük olacağı” görüşüm nedeniyle siyaseten zarar vermemek…

Ama önümüzdeki günlerde yine de bir şeyler karalayabilirim!..

Sağlıcakla kalın..!



12.09.2023 10:27:12

Bu yazı 906 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )



Şu anda 35 kişi online
Toplam ziyaret : 76.235.104

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
827 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2040 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri