(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DİMYATA PİRİNCE GİDERKEN..!

Fikri KAPAN

Bir kez daha gündeme gelen “Karadeniz Ereğli’nin İl Olma” sevdası, bu kez ateşi daha da yüksek hal aldı!

Kurban Bayramı öncesi heyecanı desteklercesine yapılan açıklamalara, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş de “Sorumluluğu alıyoruz” diyerek öncülük etmeyi kabul etti.

Derken, Bayramın hemen ardından ise Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç; yönetimi ve üyeleri adına öyle bir açıklama yaptı ki; adeta, “İşte Bu!” dedirtti!

Açıklamaya ilişkin çok fazla yorum yapmayacağım, zira tamamını “ereglihakimiyet.com” ve “ereglihakimiyet.net” haber sitelerimizdeki köşemde yayınladım. Ayrıca elinizde okuduğunuz Hakimiyet Gazetesi’nde de haberin tamamı mevcut.

Belli başlı tespitler vardı ki, öncelerdeki yazılarımda birkaç kez dile getirdiğim konu ve görüşlerle paralellik gösteriyordu.

Bunlar arasında en çok önemsediğim; Karadeniz Ereğli İl olursa Zonguldak’ın neden kaybetmeyeceğiydi?

Hele ki, halen çalışmaları süren Filyos Projesi’nin varlığı, Zonguldak geneli için önemli umut.

Buradan bir hatırlatma ve uyarıda da bulunmanın yararı olacağını sanıyorum.

Hani eski MHP İl Başkanı Varol Demirköse de uyarmıştı ya; Eğer Zonguldak sahip çıkmaz ve umursamazsa, Filyos nimetinden daha çok Bartın, hatta Karabük yararlanacak!..

Son derece önemli olan bu tespitle birlikte ben de diyorum ki: önce Zonguldak’ın sonra ülke geleceğinin önemli kapısı olan Filyos Projesi’ne Zonguldak sahiplenmeli.

Yok, ‘aman Ereğli’yi kaybetmeyelim, yoksa Erdemir gibi geliri yüksek İlçemiz ellimizden gider” düşüncesi hakim kılınırsa, “Midyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak” Atasözü yaşanabilir!

***

Buradan Zonguldak’taki meslektaşlarıma da benzer bir hatırlatma yapmak istiyorum.

Ne yazık ki ‘bireysel’ ve ‘çıkarsal’ düşüncedeki bazılarınız, Zonguldak’ın geleceğine kötülük yaptığınızın farkında bile değilsiniz.

Elbette ben de merkezi olarak Zonguldak’ta yaşasaydım, Karadeniz Ereğli gibi bir ilçemin ayrılmasını istemeyebilirdim.

Ama böyle bir düşünceye yönelirsem, fotoğrafın bütününü, hatta biraz da arkasını görmeye çalışırdım.

Tüm meslektaşlarımı kastetmiyorum ancak bazılarının, “abone olmuyor, reklam vermiyor” diye şantaja varıncaya kadar ‘sözde’ haberler üretmenin yerine, Zonguldak’ta Türkiye Taş Kömürü’nü nasıl kalkındırabiliriz?, Zonguldak’ta nereye bir Organize Sanayi Bölgesi kurdurabiliriz?, her yağmurda yaşadığımız heyelanları nasıl durdurabiliriz?, Filyos Projesinin İl geneli için daha rantabl kullanılmasını nasıl sağlayabiliriz? Zonguldak’ın Teşvikli İller kapsamına nasıl aldırabiliriz? türünden bütünsel konular üzerine kafa yorardım.

Elbette bünyemizde bulunan yayın kuruluşlarının yaşaması için ekonomik katkı son derece önemli.

Ancak bu, belli kurum ve kuruluşlar yerine, kentin ekonomik anlamda gelişmesine katkı sağlayarak olacaktır.

Eğer kafanızı tek olarak “hazır kaynak” Ereğli’de yoğunlaştırırsak, yukarıdaki Atasözünü bir daha hatırlatmak gerekebilir!

***

Bu arada, Karadeniz Ereğli’de ‘İl olma’ yolunda gösterilen birlikteliği de görmezden gelmemek lazım.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeme getirmesine paralel, partinin Ereğli İlçe Teşkilatının çıkışıyla başlayan süreç; Ereğli Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Muhtarlar Derneği, Deniz Ticaret Odası gibi birçok kurum ve kuruluşça benimsenip, sahipleniliyor.

Eski Belediye Başkanı Murat Sesli’nin iş yerinin sokağına astırdığı dev afiş, birçok esnafın aynı yolu tercih etmesi Ereğli’nin ‘İl’ olabilmesi için önemli adımlar.

Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık ise 4 gün süren “23. Uluslar arası Sevgi, Barış, Dostluk Festivali”nde, binlerce kişiye “Ereğli İl Olsun” deritti. İlçeye gelen sanatçılar dahi bir dahaki sefere ‘İl Ereğli’ye gelecekleri sözünü verdi!

Ancak, önemli olan iktidar partisi AK Parti’nin bu yöndeki duruş ve düşüncesi…

Elbette Ereğli Belediye Meclisi’nde AK Parti Grup Sözcüsü Numan Korkmaz, “Karadeniz Ereğli’nin İl olmasına tam destek veriyoruz” açıklaması doğru ve zamanlı bir tespit.

Ancak, henüz partinin Ereğlili Milletvekili Saffet Bozkurt, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Sezer’den konuya ilişkin bir tek ifade yok!

Bayram, seyran, festival, olumsuz hava koşulları…

Yoğun gündemde fırsat bulamadılar diyeceğim ve ekleyeceğim;

AK Parti kanadı bu konudaki net tavır ve duruşunu açıklamalı.

Hatta, Bahçeli’nin gündeme düşürdüğü “Cumhuriyetin 100, yılında 100 İl, 1000 İlçe” söyleminden haberdar olmadığı söylenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, bu haberi ulaştırmanın yollarını zorlamalı, hızlandırmalı.

Bu konuda hızlı yol alınmalı ki; hem Karadeniz Ereğli’nin “Batı Karadeniz’e yeni bir İl Kazandırmada öncü” olalım, hem de bölgenin kalkınmasına yeni bir Kent yaratalım.

Yoksa “Dimyata Giderken Evdeki Bulgurdan” oluruz!!!



12.07.2023 11:25:48

Bu yazı 674 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )



Şu anda 18 kişi online
Toplam ziyaret : 76.233.096

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
826 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2038 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri