(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ERDOĞAN'IN MESAJI KİMEYDİ?!..

Fikri KAPAN
AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan, Fazlı Erdoğan ile Polat Türkmen, bayram nedeniyle il merkezi ve ilçelerinde düzenlenen bayramlaşma programlarına tam kadro katıldı.
   Milletvekilleri, her gittikleri ilçede ise kendi aralarından 'vekil sözcü' seçmeleri ile Ereğli'de de bu görevi Erdoğan üstlendi.
   Konuşmasına hükümetin 2006 yılı bütçesi ile başlayan Erdoğan, ardından ise 'özeleştiri' ile yaptıklarını anlatamadıklarından yakındı.
   “Her doğrunun her yerde söylenmemesi” görüşü her ne kadar hakimse de, Erdoğan'ın, geçen yerel seçimlerde hatalı olduğunu kabul etmesi ise ayrı bir dürüstlüktü…
   Bu, şu demekti:
   “Yerel seçimlerdeki adaylar üzerinde inatlı ısrarım, ardından istediğim olmadığı için de yeterli gayret gösteremedim…”
   !!!
   Şöyle de yorumlanabilir:
   “Aslında Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık bizim partimizden aday olacaktı, ben karşı çıktım…”
   !!!
   Elbette Erdoğan'ın sergilediği bu dürüst tavrın, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Celil Uzun tarafından da dile getirilmesi gerekir. Zira, İl genelinde elde edilen başarının Ereğli gibi İl'in gözbebeği bir ilçede sergilenememesi, başarıya gölge düşürdü.
   Hatta, Uzun'un, diğer bölgelerde sergilediği çalışmayı Ereğli'ye yansıtamaması da bir başka neden sayılabilir.
   Neyse, biz, Erdoğan'ın 'sözcü' konumundaki konuşmasına dönelim.
   Bir ara hizmetlerden bahseden Erdoğan, hizmetin, güçlü hükümet ile sağlanabileceğini şuna benzer ifadelerle anlatmaya çalıştı!
   “Bakan olmakla bu işler olmaz. İster milletvekili, ister bakan, ister başbakan ol. Sayın Toptan'da bakanlık yapmıştır. Güçlü bir iktidarda değilsen boşuna…”
   Erdoğan'ın bu sözlerinin, aslında 'bakanlık' hayalleri kuran ve hedefinin bu doğrultuda olduğunu dillendiren Posbıyık'a olduğu belliydi. Ancak böylesi konuşmadan Toptan ve partililerin rahatsızlık duyduğunu sanıyorum.
   Konuşmada rahatsızlık verici ikinci gelişme de şu olsa gerek!
   “Önümüzdeki yerel seçimlerde her ne pahasına olursa olsun, yasal yollarla vereceğimiz mücadele ile isim her kim olursa olsun belediye başkanlığını alacağız… Almalıyız…”
   Sözler öyle kullanılıyordu ki, Erdoğan'ın yukarıda ifade ettiği 'hatamı kabul ediyorum' sözlerini düşünürsek ortaya kısaca şu çıkıyor!
   “Adayımız Posbıyık olması gerekiyorsa olacak…”
   !!!
   İyi de, daha yakın tarihte Posbıyık ile İl Başkanı adeta birbirlerine girdiler. Posbıyık'ın, Uzun ve AK Parti'ye söylemediği söz kalmadı. Üstüne üstlük, Anavatan'ın ilçe kongresindeki konuşması yüzünden AK Partili Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör ile Ereğli İlçe Başkanı Mustafa Demiray, tartışmalı ve restleşmeli konuşmalarla salonu terk etti!
   Bu gelişmeler ışığında demezler mi?
   “Bu ne perhiz, bu ne halana turşusu!..”
   Tabi bunu söyleyen partinin belli bir kesimi olacaktır. Geneli ise, Erdoğan'ın konuşmasının tamamını şöyle algılayacaktır:
   “Parti olarak genelde de yerelde de büyük hizmetlerimiz oldu. Ama yaptıklarımızı anlatamıyoruz, artık anlatacağız. Genel seçimlerdeki başarımızı Ereğli'deki yerel seçimlere de yansıtıp, her ne pahasına olursa olsun, belediye başkanlığını alacağız, Ereğli'ye hizmet artacak…”
   Sonuçta kafaları iyiden iyiye karıştıran Erdoğan'ın sözlerini yaptığım son yorumla algılamak Ereğli ve partileri için daha hayırlı olacak sanırım!..
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

4.01.2007

Bu yazı 2065 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (1)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

04.01.2007
ADİL OLCAN diyor ki;

SAYIN MİLLETVEKİLİ ERDOĞAN'IN SEÇİLDİĞİ GÜNDEN BU YANA ŞAHSI İLE İLGİLİ İCRAATLARINI ÖNCELİKLE ANLATMASI GEREKİR GENEL SİYASETİ BIRAKSIN KENDİ SİYASETİNİ !! ANLATSIN.HANİ POSBIYIKIN KONUŞMASINDA ŞÖYLE BİR DEĞİNDİĞİ ANKARADAKİ FABRİKA VS... ANLATSIN HALKA DA SONRA GENEL SİYASETTEN BAHSETSİN . YANİ ÖNCE KENDİ İÇİN YAPTIKLARINI ANLATSIN. SEÇİLMEDEN EVVEL MALİ DURUMUNDAN BAHSETSİN ŞİMDİKİ MALİ DURUMUNDAN BAHSETSİN HELE BİR BAKALIM.


Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.447.512

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1119 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2225 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri