(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ERMED HAYIRLI OLSUN!

Fikri KAPAN

1981’de tanıştığım ve çok severek yaptığım gazetecilik mesleğim süresince iyi-kötü, güzel-çirkin, sevinçli-hüzünlü, sıradan-heyecanlı.., çok farklı dönemlerim oldu.

Bunlar arasında 1995’de yönetimine girdiğim ve iki dönem de (1997-2001) Başkanlığını yürüttüğüm Karadeniz Ereğli Gazeteciler Derneği süreci, mesleki ve sosyal yaşantımda hep ayrı yerde olmuştur.

Uzun yıllar sivil toplum kuruluşlarında görev almamakla birlikte, (artık) uzak durmayı ve sadece üstlendiğim “Hakimiyet yayın Grubu”nu yaşatma sorumluluğumu ‘en iyi şekilde’ yapma gayretinde oldum.

***

Meslektaşım Doğan Gönüllü ise yıllardır mesleki olarak ‘iyi bir dernek çatısı’ oluşturulması yönünde görüş beyan eder; ben ise bu fikre hep karşı dururdum.

Ta ki, yaklaşık bir ay önce gündeme getirdiği “Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED)”e kadar...

Gönüllü, kimseye rakip olmayan, mesleki ve toplumsal düşünceleri ile ‘ulusal, hatta uluslararası ilişkilerle bölgemize neler katabiliriz’i düşünen, Medya bünyesinde görev yapanların mesleki eğitimlerine katkı sağlayan yapıda bir dernek sunumu yaptı.

İnanın, en hassas olduğum bu konuda hiç düşünmeden ‘destek veriyorum’ dedim.

İyi de demişim!

kısa sürede “Kurucular Kurulu”nda da yer alan arkadaşlarla görüşmelerini tamamlayan Gönüllü, tam bir ‘ekip Ruhu’ ile de resmiyetini nihai sonuca ulaştırdığı ERMED’i hayata geçirdik.

Öncelikle hayırlı ve uğurlu olsun...

İşte, 1990’ların sonlarında yaşadığım mesleki heyecanı, şimdilerde tekrar yaşıyor olduğumu hissetmek, beni ayrıca mutlu etti.

İnanıyorum ki; yapacağımız çalışmalar ardından ‘büyüme sürecine girecek olan ERMED, sloganlaştırdığımız “Yeni Medya” anlayışıyla da öncelikle mesleğe, ardından da ilçeye ve bölgeye yüksek katkı sağlayacaktır.

TIP BAYRAMI!

Yıl içindeki önemli günlerden biridir “14 Mart Tıp Bayramı”...

Her özel gün gibi 14 Mart’ta da Tıp Bayramı ile ilgili törenler düzenlenir, (geçmiş yıllarda) aynı gün akyam ise bir mekanda bir araya gelen sağlıkçılar gönüllerince eğlenirlerdi!

Son bir yılda ise -ne yazık ki- yaşadığımız Koronaviürüs (Covid-19) salgını, bir yandan toplumu tehdit ederken, diğer yandan ise Tıp Camiası’nın adita ‘Kabusu’ oldu!

Her birimiz, kendimizi koruyamamanın 8bazen ed umursamazlığımızın!) bedelini, söz konusu salgına yakalanarak hastanelerde geçirirken, bu durumdaki insanlara umut olan doktorlar, hemşireler, asistanlar ve diğer sağlık personeli ise ‘insan kurtaracağız’ çabası ile kendi yaşamlarını tehlikeye attılar.

Bir çok sağlık çalışanının Covid’e kurban verdik!

Bir çok doktor ve sağlık çalışanı, gece-Gündüz demeden hayat kurtarmaya çalıştı; günlerce, haftalarca hatta aylarca evine gidip, eşini, çocuklarını göremeyen, kendini izole eden sağlık personelleri biliyoruz.

***

Peki, ‘istem dışı’ salgından etkilenen sağlık personelinin bu yılki “14 Mart Tıp Bayramı”nı nasıl kutlamasını beklerdik!

Zaman zaman hasta yakınları tarafından darp edilmeye dahi maruz kalan, meslek uğruna canlarından oldukları halde, bu yöndeki haklarını alamayan, geride kalan aileleri için her hangi bir adım atılamayan durumda; onların bayramlarını nasıl kutlamalarını beklerdik!!!

Daha fazla bir şey yazmak da, söylemek de istemiyorum.

Sadece ve sadece; “Bayramınız kutlu olsun” diyorum!



16.03.2021 16:53:19

Bu yazı 1736 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )



Şu anda 3 kişi online
Toplam ziyaret : 76.470.779

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1232 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2337 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri