(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KDZ. EREĞLİ''YE KAMPÜS; ÇUFALLI''NIN TAVRI..!

Fikri KAPAN

Tıpkı, “Ağlamayan çocuğa Meme Verilmez” Atasözü gibi, bağıra bağıla ağlayarak (!) Ka-radeniz Ereğli ‘de (Pardon Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde!) Üniversite Kampüsü kurulması çalışmalarına hareket getirebildik!
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kurban Bayramı öncesi; beraberinde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç ve Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufallı ile geldiği Ereğli’de, Üniversite Kampüsü yapılması planlanan arazide incelemelerde bulundu.
En başta belirtmeliyim ki; Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Vali Tutulmaz’a verece-ği brinfinge oldukça iyi hazırlanmış.
Konunun başından, gelinen noktaya kadar hiçbir detayı atlamadan anlatan Çorumluoğlu’nun, sözlerini bağlayıcı cümlesi de bir o kadar ‘ciddi ve kararlıydı;
“…El birliği içerisinde belki yılların hayali bu projeyi İnşallah sizlerin sayesinde projeyi realize edeceğimize inanıyorum. Hedefimiz en kısa sürede burada güzel bir alan yapıp, öğ-rencilerimizi buraya taşımaktır.”

***
Programda yer alan Tat Metal AŞ. Ortağı-Yönetim Kurulu Başkanı Hayırsever Akın Tatoğ-lu’nun duruşuna, tavırlarına baktım/izledim; söz konusu kampüsün yapımında önemli katkı sağlayan biri olarak, oldukça heyecanlı ve istekliydi. Bu tavrı başta Vali Tutulmaz ve Baş-danışman Oruç’un dikkatini de (çok) çekmiş olacak ki, kısa süreli sohbetleri de gözden kaçmadı!

***
Göreve başlayalı henüz çok kısa süre geçmesine rağmen Vali Tutulmaz’ın, bölgeyi tanıma-daki hızı tıpkı soyadı gibi ‘Tutulmaz’ hal aldı!
Önce merkez, ardından yakın ilçeler derken tanıma/tanıtma amacıyla geldiği Karadeniz Ereğli’ye, bu kez önemli bir yatırım için; “Bülent Ecevit Üniversitesi Karadeniz Ereğli Kampüsü” kurulmasının adımlarını öğrenmek geldi.
Kaymakam Çorumluoğlu’nun hayırseverleri saymasının tekrarını istemesi de, konuşa baktı-ğı ciddiyetin bir başka yüzüydü.

***
Vali Tutulmaz’ın olumlu tavrını aldığımız programda, Başdanışman Oruç’un ısrarı da ‘gizli bilinen’di!
Bu ne demekti?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilçeye gelişinde konuşmaları arasında yer alan “Kampüs Ala-nı”nın askeri bölgeden çıkarılması gibi gelişmelerin tamamlandığını ve işlemin devam ede-ceğini söylemesi, işin takibini de -doğal olarak- Oruç’a yüklemişti.
Aradan geçen sürede kamuoyunda da oluşan ‘küçük fısıltılar’ı umursayan Oruç, Vali Tutul-maz ve Rektör Çufallı ile görüşerek, gerçekleşen inceleme programının oluşmasına zemin hazırlamıştı.
***
Özet geçtiğim programda hemen hemen herkesin ‘mutlu’ olduğunu gözlemlerken, BEÜ rek-törü Çufallı’nın yüzündeki ‘düşük’ ifadeye ise bir anlam veremedim!
Her kim konuşursa konuşsun, suratı düşük, düşüncesi yüksek bir Çufallı vardı karşımızda!
Neredeyse Vali Tutulmaz zorlamasa konuşma bile yapmayacak; Oruç istemese inşaata baş-lama (tahmini-yakın) tarih bile vermeyecekti Çufallı!
Yanılmışım!
Zira ben, daha önceki yazımda, Karadeniz Ereğli’ye kampüs yapılmasına karşı olanlar ara-sında Rektör Çufallı’nın ‘olmayacağını’ savunanlardandım.
Tezim de şuydu ki; sonuçta rektör bölgeye hakim tek yetkiliydi!
Ama öyle olmadığını, Zonguldak Lobisi altında ne kadar ezildiğini böylelikle görmüş ol-dum.
Ve üzüldüm!!!
Rektör Çufallı’ya şöyle bir hatırlatma yapmak isterim:
Zonguldak (eski adıyla) Karaelmas Üniversitesi’nin eski rektörlerinden Prof. Dr. Ramazan Özen vardı; Ereğli’ye fakülte vermek istemiyor’ denilen..
Bir Rektör Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz vardı, Ereğli’de fakülte(ler)in gelişmesini sağlayan,
Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer vardı, hiç olmazsa Ereğli’yi sahipsiz bırakmıyordu!
Her birini anış ve hatırlayış şeklimiz farklı!
Bu tavrınızla Karadeniz Ereğli halkının, sizi çok iyi hizmetlerinizle hatırlamayacaktır!

***
Karadeniz Ereğli’nin, ortaya koyduğu birlik ve beraberlik; hayırseverlerinin desteğiyle ilçe-ye ‘BEÜ Karadeniz Ereğli Kampüsü” kurulacağından hiç mi hiç şüphem yok.
Tek sıkıntı, biraz gecikmeli kurulmuş olacağı!
Bu sıkıntıyı da, Ereğli’nin, Zonguldak’taki yerini ve konumunu iyi etüd ettiğine inandığım Vali Mustafa Tutulmaz, Cumhurbaşkanlığı makamında bölgeyi temsil eden ‘Ereğlili’ Baş-danışman Saadet Oruç, “30 yıllık birikimlerimi Ereğli’ye yansıtmak isteyorum” anlayışı ile görev yapan Ereğli Kaymakamı…
Veeee… Ereğli’nin ‘inatçı’, ‘inançlı’ yönetim kadroları ile aşacağımızdan hiç mi hiç şüp-hem yok.



4.08.2020 12:36:06

Bu yazı 1555 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )





Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 75.600.343

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
60 kez okundu



(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

DAHA GÜZEL NASIL BAKARDI Kİ!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1248 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri