(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ADAYLARIN PERFORMANSLARI, DURUMLARI ..!

Fikri KAPAN

Mahalli idareler seçimlerine bir aydan birkaç gün fazla zaman kala, Belediye Başkan adayları da artık kendilerini daha iyi gösterip, anlatabilir durumuna geldiler.

Tabi ki mevcut Belediye başkanı Hüseyin Uysal, ‘5 yıl görevde kalmanın avantajıyla’ kendini tanıtmada zorlanmazken, yaptıklarını anlatmada epeyce sıkıntı çekiyor!

Kaldı ki, seçim çalışmalarına ilişkin video paylaşımlarında da dile getirdiği ‘anlatama dediler..!’ ifadesini, her ne kadar seçim propagandası olarak kullansa da, bunun gerçek olduğunu (bence) kendisi de biliyor!

O yüzdendir ki, her konuşmasında, görev süresince yaptıklarını sıralama, anlatma, beyinlere işleme gereği duyuyor.

Uysal’ın zorluğuna, adaylıkta tercih ettiği partisi BBP’yi de eklemekte yarar var. Ereğli’de çok fazla tabanı oluşamayan, yıllardır kendi içinde dönüp, duran, milletvekilliği, belediye başkanlığı adayları süreç içinde yer değiştiren; en önemlisi de içinden AK Parti’ye taban kaydıran BBP’de, seçim kazanmanın ne kadar zor olduğunu biliyordur her halde!

Ama dedim ya; 5 yıl kendini tanıtma gibi bir avantajla yola çıkıyor Uysal…

***

Yaşlanmasına rağmen yüzü tanınan bir başka isim de Halil Posbıyık… 17 yıl küsur ay belediye başkanlığı yapan, festivalleriyle ünlü (!) Posbıyık da, ‘tanınmış adaylar’ arasında yerini alıyor.

Ancak, Posbıyık’ın aday adaylığı sürecinde, özellikle genel merkez düzeyinde partisinin diğer 4 aday adayını kötülemesi, ‘istifa ederim’ tehditleri savurması, yerelde (parti içinde dahil) oldukça tepki çekti.

Evet, ilk başkanlık döneminde (1994) doğan çocukların birçoğunun bugün oy kullanma yaşına geldiklerini hesap edersek, bunu, Posbıyık’ın avantajı sayabiliriz.

Ne var ki, özellikle 2004’ten sonra şehirde salgıladığı kavga, korku ve kaos ortamı da unutulmuyor!

Kurulacak hastane alanının Devlete parayla satması, Ereğli-Kepez arasındaki karayolunun ‘yapılamaması için’ yol altında kalan belediyeye ait alt yapıyı çekmemesi de unutulmayanlar arasında!

Halktaki asıl endişe ise ‘hesap sormaya geliyor’ olması!!!

Kimileri, ‘bana de birkaç işadamına hesap soracak’ dese de, aralarında Erdemir gibi ilçenin belkemiği olan şirkete, bünyelerinde 10’larca, hatta 100’lerce istihdam sağlayan iş dünyasına karşı soracağı hesaplar ise ürkütücü geliyor!

Bu arada, bir nevi ‘özür niteliği taşıyan’ Türk Metal ziyaretinde, Şube Başkanı Metin Ercan’ın, “Kurumsal Hafıza Unutmaz” sözü yabana atılacak cinsten değildi. Zira, Posbıyık, her ne kadar, “Erdemir ile sendika ile sorunum yok, Türkiye’nin en güçlü işçi örgütü. Belki bazı yöneticilerle kavga etmiş olabiliriz ama ben bunları unuttum!..” şeklinde sözler sarf ettiyse de, sendikanın öyle düşünmediği, Ercan7ın sözüyle pekişiyor!

Ve hemen hafızalara Posbıyık’ın döneminde, Türk Metal’e “Sarı Sendika” yakıştırması yapması, genel başkanı Pevrul Kavlak’tan da, “O Pevrul varya…” diye bahsetmesi, bugün Genel Başkan Yardımcısı olan eski Şube Başkanı Yusuf Ziya’nın, özürlü uzvunu gündeme getirmesi pek hafızalardan silinmemiş gibi geldi bana! (Bu konuda detaylı bir şeyler yeniden yazabilirim.)

Tabi, Türk Metal’in, Posbıyık ve kalabalık ekibini Ercan ve iki icra yöneticisi (toplamda üç kişi) ile karşılamasını, ardından gerçekleşen İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Ali Kaya’nın ziyaretini ise tam kadro yönetim ve bazı temsilcileriyle birlikte karşılamasıyla kıyaslarsak, ‘kurumsal’ yapıdaki Türk Metal hafızasının, her ne kadar Posbıyık unuttuysa da (!) bazı gerçekleri unutmadığı ortaya çıkıyor.

VE EROL ŞAHİN…

AK parti’nin Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol Şahin, kimilerine göre ‘tanınmayan sima’ olarak algılatılmaya çalışılsa da, aslında böyle söylemle bile ‘ne kadar tanınır olduğunu’ ortaya koyuyor!

Kentin tek ‘Yeminli Mali Müşavir’ olarak ekonomi dünyasında önemli ‘tanınırlığa sahip’ ismi olan Şahin’in, asıl siyasi kanattaki (AK Parti İlçe Başkanlığı dönemi) ‘tanınırlığı( ise bir ‘tık’ daha yukarıda aslında…

Şahin’in, Uysal’dan farkını gözden geçirirsek; 2014 yerel seçim çalışmalarında gidilen bölgelerde Uysal konuşmuyor, yanındakiler konuşuyordu!

Şahin ise gittiği yerlerde fazlasıyla kendisi konuşuyor, siyasi dönemlerde yaptıkları ile yapacaklarını anlatıyor.

Esnafa gidip, ‘Ben Erol Şahin, AK Parti adayı’ demekle yetinmiyor; “göreve seçilirsem, kadınlarımıza atölyeler kurup hep ev ekonomilerine, hem de istihdama katkı sağlayacağım” diyor.

“ilçeye yeni fakülteler kurdurup, öğrenci sayısını artıracağım. Bu sayede ilçe ekonomisine önemli katkı sağlanacak” iddiasında bulunuyor.

Bu ve benzer birçok hizmet ve yatırımı anlatabilen Şahin, birçoğunda da “Ereğli’nin Milletvekili benim” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği ile yapacağını söylüyor.

Hemen diyeceksiniz ki; “Uysal döneminde de bunlar söylendi, ne oldu?”

Evet, işte belki de işin püf noktası burada!

Uysal, Erdoğan’dan her fırsatta bahsetti ancak, Ankara’ya gidip belli başlı talepleri istemedi. Belki de istedi, alamadı!

Her ne kadar bölge milletvekillerinin, AK Parti İlçe Başkanının, partili belediye meclis üyelerinin hizmet alımı noktasında eksik ve suçları varsa, bir o kadar da Uysal’ın eksik ve suçu olduğuna inananlardanım.

Ve bunların hiç birini de sağlıklı şekilde anlatamadı Uysal!

Şahin ise anlatıyor, dinletiyor da…

Bir de; Kırmacı Mahallesi’nde, partisinin Belediye Meclis üyesi Halil Bozkuş’un da katkı verdiği bilinen miting, Şahin’e iyi geldi gibi…

Bu dönem aday olmak istemediğini öğrendiğim, gençlerin önünün açılması düşüncesini savunduğu bildiğim Bozkuş’un,  bir çok partili meclis üyesi gibi kaçmadan (!) Erol Şahin’in yanında duruyor olması ayrıcalık gibi geldi bana!

***

Buraya kadar geldiğimizde, isimleri önde dolaşan Belediye Başkan Adayları arasında sanki Erol Şahin ‘bir’ hatta ‘birkaç tık’ daha iyi görünüyor.

Tabi önümüzde daha bir aydan birkaç gün fazla zaman var.

Hani denir ya ‘Analar daha ne evlatlar doğurur!’

Önümüzdeki günlerde yeni gelişmeleri takip edip, yeni değerlendirmeler de yaparız elbette!



26.02.2019 16:50:22

Bu yazı 1645 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (2)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

27.02. 09:16:53
Ereğlili diyor ki;

Ne oldu da Uysal’ı yerden yere vurmak için and içtiniz???
28.02. 00:38:55
demokratik sol diyor ki;

chp listesini benim gibi beğenmeyen yüzlerce binlerce demokratik,devrimci yurtsever gereğini yapacaktır.DEMOKRATİK SOLDAYIZ EN SAĞLIKLI YOLDAYIZ,ÖZGÜRLÜĞÜ EMEĞİ KİMSEYE HARCATMAYIZ....daha yeni başlıyoruz..


Şu anda 14 kişi online
Toplam ziyaret : 76.280.219

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
938 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2063 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri