(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ŞAHİN GÜLTEKİN'İ KUTLARKEN!..

Fikri KAPAN
Zonguldak'ın Ereğli ilçesi ekonomisine dayalı olarak gelişen ticaret dünyası, emlakçılıkta da adeta 'sektörleşmeye' başladı.
   Daha birkaç yıl önce vatandaşların, 'aracı kişi' gözü ile bakılan, “aman işin içine sokmayalım da paramız boşa gitmesin” endişesine kapılan vatandaşlara, kendilerini de geliştirerek olmaları gereken yere ulaştılar.
   Şunu belirtmekte yarar görüyorum ki; bu işin üst seviyelere çıkmasında OK-ED Emlak sahibi Hakkı Demirçin'in büyük gayreti oldu.
   Şahin Emlak Sahibi Şahin Gültekin de, belki de hiç olmayacak bir dönemde gösterdiği cesaretle, Uğur Mumcu Caddesi'ndeki Meftun İş Merkezinde kendisine ve firmasına yakışan bir mekanı hizmete sundu.
   Kaldı ki törene Katılan Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Likoğlu ve DP Milletvekili 2. sıra adayı Halil Posbıyık da, bunu iyi bir şekilde dile getirerek Gültekin'i kutladılar.
   ***
   Mekanın güzelliğinin yanı sıra yapılan süslemedeki balonların rengi konusunda Likoğlu'na katılmıyorum!
   Koyu bir Galatasaraylı olduğu bilinen Likoğlu'nun, yaptığı espiri ile sarı- lacivert renklerindeki balonlara yönelik, “bu balonları beğenmedim” demesi, biz Fenerbahçelileri hiç kızdırmadığı gibi epeyce de sevindirdi!.
   Fanatik değilim ancak, fanatik Galatasaraylıların Fenerbahçe'nin forma rengine bile tahammül edememeleri güzel bir duygu!..
   ***
   Güzel bir organizasyonla geçeceğini sandığım açılıştaki süslemeleri bir kenara bırakırsak, işi üstlenen firmanın yaptığı protokol hatası ise bir o kadar affedilecek cinsten değildi!.
   Konuşmalara geçildiğinde, mevcut protokole göre son sözün verilmesi gereken Belediye Başkanı Sesli'ye ilk söz verilmesi tam bir gaftı!
   Ardından söz hakkı verilen Likoğlu ve Posbıyık ise konuşma yapmayarak eksiği kapatma girişiminde bulunmaları daha etik ve doğru olacaktı.
   Ama konuştular!
   Bir başka gaf ise bir siyasi partinin milletvekili adayı konumdaki Posbıyık'a söz verilirken, aynı konumdaki MHP adayı Cevat Ön'ün 'Es' geçilmesi oldu!
   “Söz verilseydi de konuşmayacaktım” diyen Ön ise birlikte geldiği MHP İlçe Başkanı ile açılış yerinden ayrıldı!
   ***
   Sesli'nin, “iyi bir belediye başkanı olacağı” sinyallerinin verdiği kısa ve öz konuşmasına karşı Likoğlu rahat durmadı; yine Posbıyık'a yüklendi. Hem de ne yüklenme!..
   Posbıyık ise belki de ilk kez bu kadar heyecanlıydı!.. Bunu, titrek sesinden anlamak pek de zor olmadı!..
   Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güven'in, “seçim propagandaları başladı galiba!” espirisine sebep olan konuşmasındaki sözleri de hayli ilginçti Posbıyık'ın.
   Eski Başkan, belediye'de bir eli yağda, bir eli balda, çevresinde korumalar, arabalar olduğunu ilk kez açıklıyordu!
   Dili sürçmüş olacak ki, maddi manevi tek gelir kaynağının da belediye olduğunu söyledi eski başkan!
   Bu arada, heyecandan olsa gerek(!) açılışa geldiğinde bazı kişilerle el sıkışıp öpüşmesine rağmen, yanı başında durana (ki hala telefonla bile kutlamadığı!) Başkan Sesli ile Likoğlu'nu görmedi!..
   ***
   Bu açılışta daha çok şeyler yaşandı da köşe yazımın yeri bitti!..

18.06.2007

Bu yazı 1845 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )



Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.400.943

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1104 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2114 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri