(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ATATÜRK ORTA OKULU-ÖDENEK

Fikri KAPAN

İlginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor!

Bir yandan ‘kendilerini eleştiriye kapatan’ iktidar kanadı mensubu siyasiler, diğer taraftan yapılan eleştirilerin akabinde ‘yaptık-ettik’ beyanatları..!

Karadeniz Ereğli kanadına baktığımızda; özellikle (bu dönemki) Zonguldak milletvekillerinin, topluma ‘hah işte’ dedirtebilecek çalışma yapamamaları, işi ise ‘cek-cak’larla geçiştirmeye ve kurtarmaya çalışmaları halk nezdinde pek yer bulmuyor gibi!

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın, -fırsat buldukça- incelemede bulunduğu karayolları ve yollarla ilgili ‘yetişecek, yapılacak’ türünden söylemlerinin olumlu sonuçlanmasını bekliyoruz elbette…

Ancak, geçenlerde CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı’nın basın açıklaması ile birlikte yer verdiği köy yolu fotoğrafları, hiç de Çakır’ın anlattıkları gibi değildi!

Sanırım o beyanatın ardından Çakır, ilgili birimlerle görüşerek, bozuk yolların yapılmasını (!) sağlamıştır.

***

Tıpkı, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu gibi…

Biliyorsunuz ki, artık ‘isyan’ noktasına gelen Atatürk Orta Okulu’nun durumu ile ilgili velilerin demeç vermesinin hemen ardından Çaturoğlu’ndan açıklama geldi!

Çok ilginçti;

Çaturoğlu, velilerin iddiası olan ‘okul yapılmayacak, ismini yok etmeye çalışıyorlar..’ türünden beyanatlarına karşı ‘Milli Eğitim Bakanlığından ödeneğin çıktığını’ duyuruverdi!

Durumu da şöyle özetledi Çaturoğlu;

“…Geçtiğimiz Haziran ayında Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı ile görüşmeler yaptık… Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Özcan Duman ile yaptığımız görüşme neticesinde, bu gün (9 Ağustos) itibariyle Kdz. Ereğli Atatürk Ortaokulunun güçlendirmesi için 1 milyon 300 bin lira ödenek, Zonguldak İl Özel İdaresinin hesabına aktarılmıştır. Yine Bakanlık İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan güçlendirme projesi de İl Özel İdaresine gönderilecektir. Zonguldak İl Özel İdaresi de en kısa zamanda ihaleyi yapılarak okulun güçlendirme çalışmalarına başlanılacaktır…”

!!!

İlginç olan şurası; 2 gün önce haber yapıyoruz, uzun süre sessizliğe büründürülen, velileri ise gerçekten endişeye düşüren bu sessizliğin ardından ‘ödenek çıktı’ açıklaması geliyor!

Hadi çözün çözebilirseniz!..

***

Neyse, okulun yapılacağı süre zarfından eğitim-öğretimin verileceği yer de netleşti. Çocuklar Nimet’e taşınmayacak!

***

Bu gelişmelerde kafamızı karıştıran ise şu oluyor;

Gerçekten iş buzdolabına mı konulacaktı?

Süre uzatılıp, okul yapılmayacak, belki de yıkılacakmışdı?!

Neden Haziran’da yapılan görüşmenin ardından 9 Ağustos’a kadar sonuç alınamadı da, olumsuzluk basında yer bulduğunda olumlu açıklama geldi!

***

Bakıyorum; (ki iyi oluyor) Akçakoca –düzce karayolunda sıcak asfaltlama çalışması yapılıyor. Halbuki, anılan güzergahta öyle çok da dikkat çekici, tehlike yaratıcı bir bozukluk yoktu.

Ancak, bölge yaşayanları ve siyasileri bir olumsuzluk görmüş olacaklar ki, duruma duyarlı davranıp, üst makamları da ikna ederek güzel bir çalışma yaptırıyorlar.

Yine dönüyorum bizim yollara!

Allah’tan (eski AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan döneminde) Ereğli-Akçakoca arasındaki karayolu yapıldı da, biraz rahatlama oldu. Ancak, bölgede tehlike de arz eden bazı heyelan bölgeleri ise belki de yıllarca beklendikten sonra onarılmaya başlandı.

Yine Ereğli Zonguldak yolunda ‘çok hızlı çalışma varmış’ gibi görünse de, adeta ‘kaplumbağ hızıyla’ süren çalışmayı görüyoruz.

***

Uzatmayacağım;

Ereğli’deki iktidar siyasilerinin ‘cek-cak’ları hala hafızalardaki ‘Kasaba Politakalı’ ile eşdeğer gidiyor!

Sadece ‘hatırlatmak’ istiyorum!

Hani AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “metal yorgunluğu yaşayanlar çekilsin’ diyor ya;

eğer öyleyse..!



15.08.2017 10:28:12

Bu yazı 1398 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )



Şu anda 14 kişi online
Toplam ziyaret : 76.118.435

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri