(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

CAMİ YAPIMI-UYSAL-BAHÇEŞEHİR

Fikri KAPAN

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ‘vizyon Projesi’ Kent Meydanı’na ‘görkemli bir cami yapılması’ fikrini ortaya atalı yaklaşık bir yıl oldu.
O günden itibaren de basında çıkan haberlere dayalı kamuoyunda yapılıp/yapılmaması, yapılacağı yer şeklinde bir süre tartışmalar yaşandı; yakın aylara kadar da iş buzdolabına konulmuş gibi donduruldu!

***
Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nın ikinci günü AK Parti Ereğli İlçe Başkanlığı’ndaki bayramlaşmaya katılan Başkan Uysal, icraat ve yapacakları arasında cami ile ilgili yeni bir gelişmeyi de aktardı.
Aslında kısa bir aktarıştı bu ama önemliydi. Çünkü, yapılması düşünülen caminin şekli netleşmiş gibiydi; “İstanbul’daki Tunahan Camisi’nin benzeri yapılacak…”
Konuşmanın bütünü içinden ‘cımbızladığımız’ EREGLİHAKİMİYET.COM sitemizde bölümü ayrı haber yaptık.
İnanın ben bile şaşırdım. Zira haber 24 saat dolmadan yaklaşık 4000 okura ulaşmış ve sosyal paylaşımda onlarca yorum gelmişti!
Bu da haber değeri taşıyordu, ‘Yorum Yağdı’ başlığı altında ikinci bir haber yaptık! Okur sayısı 5000’e ulaştı!
Baştan yapılmasına karşı duran, yerini yanlış bulanlara karşı, olumlu bakan yorumlar da eşitlendi gibi!

***
Belki Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da bu kadar geniş yankı uyandıracağını tahmin etmiyordu ancak, anlaşılan o ki, böyle önemli bir proje üzerinde kamuoyu yaratarak tartışmak işi daha da güzel hale getiriyor. Bu da Uysal’ın hanesine ‘olumlu’ olarak yansıyacaktır!

UYSAL MUTLU DEĞİL!
Söz AK Parti’deki bayramlaşmadan açılmışken, partinin 3 Zonguldak Milletvekili, il başkanı, ilçe başkanının olduğu yerde Uysal’ı pek mutlu görmedim dersen yalan olmaz!
Tabi aynı şekilde milletvekillerini de, il ve ilçe başkanını da..!
Her birinin arasında ‘soğuk rüzgarlar estiği’ apaçık kendini gösteriyor!
Kim nereden bakarsa baksın; şehre bir şeyler yapma gayretindeki Uysal’ın, gerek milletvekilleri, gerekse teşkilatları tarafından yalnız bırakıldığını gözlemlemek, bu gözle de partideki tabloya bakıldığında ‘mutsuzluğun fotoğrafımı çekmek’ çok zor olmasa gerek!
Halbuki unutulmasın ki Ereğli belediyesi ‘Uysal’ ile kazanıldı!
O nedenle, Uysal’ın (öyleyse) yaşadığı mutsuzluğun ne partinin, ne vekillerin, ne de teşkilatların işine yaramaz!

ESKİ BELEDİYE BİNASI!
Ereğli merkezine hareketlilik kazandıracağına inandığım nam-ı diğer “Fetih İş Merkezi” eski belediye binasının akıbeti hala muamma!!!
Temelindeki tarihi mezar nedeniyle durdurulan çalışmaların ardından (çok kez haber yaptık) yapılan açıklamalar, işlerin olumlu gittiğine işaretti.
Tabandaki tarihi alan korunacak, üzerine şeffaf/kırılmaz maddeden zemin yapılacak; binaya girenler aynı zamanda geçmişi Milattan sonra 300 yıllarına dayanan ‘tarihi hamam’ kalıntılarını görebilecekti!
Son aldığımız bilgi, Anıtlar yüksek Kurulu çalışmalarını tamamlamış, gerekli iznin verilmesi an meselesiydi!
Ama sonra her şey durdu!!!
Bu durumdan Belediye Başkanının da rahatsız olduğunu sanıyorum. Ancak, yapısı ve karakteri nedeniyle eleştirmeyi çok sevmediğini de biliyorum!
İyi de, bu binanın yanından, hiç mi milletvekili geçmiyor!
En azından Faruk Çaturoğlu!!!
Hani hiç mi sormuyor, sorgulamıyor; “Nedir bu binanın son durumu? Böyle ucube şekilde duruyor… Getirin bakayım bana son durumu!!!”
Ama Milletvekilleri böyle şeyleri sormazlar!
İsterler ki, birileri, ellerinde dosyalarla gelsin, ‘el-etek öpsün’ sorunun çözümü için rica etsin!
Ne diyeceksin, ülkede siyaset böyle işliyor işte!

BAHÇEŞEHİR OKULLARI
Hep diyorum ya; Ereğli, eğitim konusunda ‘özel yatırımlarla’ çok daha iyi noktalara geliyor. İşte bunlardan biri olacak Bahçeşehir Okulları da yeni dönem için hazırlıklarını tamamlama aşamasına geldi.
Bir işadamı, sermayesinden yaklaşık 23 milyon (eski parayla trilyon) yatırdı bu kampüse…
İyi de yaptı, burada, başta Ereğli olmak üzere Alaplı, hatta Akçakoca’dan öğrenciler gelip, kaliteli eğitim alacaklar.
Duydum ki, geçtiğimiz bayramda, merak eden yaklaşık 200 veli de okul alanına gidip incelemede bulunmuşlar; çok da beğenilmiş!
Şimdilik tek sıkıntı okula ulaşım yolu…
Bu konuda, elbette okul idaresi gerekli girişimlerde bulunuyordur; ancak, asıl mesele, bölgede böylesi bir eğitim yatırımına sahip çıkmak.
Bunun içinde, Başta Ereğli Belediyesi olmak üzere çevre belediyeler, okul yolunun en kısa sürede yapılabilmesi için girişimde bulunmalı.
İnanıyorum ki, belediyelerin bu davranışı, şehre yeni yatırımların da gelmesinin önünü açacaktır.



30.06.2017 10:50:20

Bu yazı 2161 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (1)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

30.06. 16:10:12
Mehmet Yilki diyor ki;

Neden iyi egitim ozel okullarda devlet okullari kotu egitimmi veriyor veriyorsa neden duzeltilmiyor egitim onemli degilmi ilk emir oku degilmi? Parasi olmayan ne yapsin babasi zengin olan neden daha iyi egitim aliyor egitim ozel olmamali bence esit olmali 40 kisilik siniflar olan bir okul varken vizyonunuz baya darmis egitilmemis bireyler emin olun dinini bile duzgun yasayamaz cumadan cumaya giderler dukkana erken donmek ben burdayim demek icin disarda kilan esnaf(bir cogu) gibi olurlar okul mudurleri neden bin ila besbin arasi para talep ediyor vermeyin diyorsunuz ama ya almiyorlar okula ya kotu sinifa vericez derler yada itip kakariz diye tehdit ederler yok bole bir sey diyorsanizda daha yeni verdim cukkayi emin olun var senin kuyumcun faizle para satiyor cumaya ceylan gibi sekerek gidiyor ey Ereğli egitimi duzeltin egitimi Duzgun egitimli bireyler islamiyetide ileri tasir ve duzgun yasar hatam varsa affola


Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 76.123.291

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri