(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KİMSE BÖYLE BEKLEMİYORDU DA!..

Fikri KAPAN
Geçtiğimiz haftanın gündemini yakalayan Demokrat Genel Müdürü Doğan Gönüllü, Cuma akşamı yaptığı programıyla da gündemi tescillemiş oldu.
   Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile AK Parti Zonguldak İl Başkanı Celil Uzun’u, ‘Haber=Hayat’ programı ile ekranlarda buluşturan Gönüllü’yü kutlamak gerekir. Aynı zamanda, yayını başarı ile götüren ekibi de…
   Ereğli’de, özellikle siyasi, bürokrat kesimini ekran başına kilitleyen programda üzüntü şuydu: DTV’nin, ilçede yaygınlaşan kablolu TV olmayışı…
   Bu da gösteriyordu ki DTV en kısa sürede kabloluya girmeliydi… Hatta uydu yayınına…
   Bu nedenleydi ki, çok sayıda insan çeşitli mekanlarda programı izlemek zorunda kaldı.
   Biz de, programı Zonguldak’tan gazeteci Ali Rıza Tığ, Atilla Öksüz, Ereğli TSO Başkanı Ahmet Likoğlu, bazı Anavatanlı Ereğli Belediye Meclis üyeleri ve bir grupla birlikte programı Paşam Restoran’ta kurulan dev ekranlı televizyondan izledik…
   İzleyenler biliyor da(!), izlemeyenler hemen ertesi gün bizden soruyor;
   “Ne oldu?”, “Halil Başkan ezmiştir her halde?!”, “Başkan şovunu yaptı mı?!”
   ***
   Günler öncesinde yaşanacaklar üzerinde tahminler yürüttüğüm programı dikkatle izledim;
   Tahminlerimin doğrultusunda devam eden programın başlarındaki Posbıyık baskısı(!) sonrası, tıpkı bir spor karşılaşmasında olduğu gibi karşı tarafın, yani Uzun’un atakları başlamıştı!
   Posbıyık’ın ilk sözleri epeyce ağırdı!...
   Posbıyık, Uzun’u küçümsercesine, ‘karşımda seni değil de millevtekillerini görmek, hatta seçimlerde adayınız olan Cevat Kır’ı görmek isterdim. Ben Ereğli halkının oyları ile seçildim, Sen ise 300-500 kişinin oyu ile seçildin!..” ifadeleriyle, ‘karambolden’ ve tamamen ‘ofsayttan’ ilk golü atmıştı!
   Yediği golün şokunu bir süre üzerinden atamayan Uzun ise, yüzündeki gülümsemeyi eksik etmemeyi, yediği gole nasıl karşılık vereceğinin hesaplarını yapıyordu!
   Posbıyık projelerini anlatıyordu:
   “..Şu projemiz hazır, para sıkıntımız yok, yap-işlet ile tamamlayacağız ama küçük bir yasal engel var… Bu projemiz hazır, modern bir şekilde olacak ancak, buradaki esnaflarımızı mağdur etmemek için formüller arıyoruz… Bu projemiz ise bir öncekinin tamamlanmasına bağlı… Teleferik konusunda vatandaşlarımdan özür diliyorum, Göztepe SİT alanıymış!..”
   İşte beraberlik golü geliyordu Uzun’dan:
   “Başkan bizim cek-caklarla işimiz yok. Bana yaptığın, ortada olan bir tek projeyi anlat. Bir belediye başkanı merkezindeki hangi yerin SİT alanı olup olmadığını bilmez mi?!..”
   Posbıyık şokda, Uzun’dan goller devam ediyor!..
   “… Hayal dediğiniz tersaneler tamam… OSB bitti, fabrikalar kuruluyor…. 75 kilometre yol yaptık… Bölgeye doğalgazı getirdik… Biz yaptık diyoruz, cek-cak demiyoruz…”
   Bu arada Posbıyık, Zonguldak milletvekili sayısının 5’e düşürülmesinin AK parti döneminde olduğunu söylemeye çalışırken, bir gol daha yiyor Uzun’dan!..
   “Zonguldak’ın 11 milletvekili vardı, Karabük ve Bartın’ın ayrılması ile bu sayı 6’ya düştü. Sizin partinizinde (Anavatan) olduğu iktidar döneminde Zonguldak’ın göç vermesi nedeniyle 5’e düştü!..”
   Maç (Pardon program) öyle bir hale gelmişti ki; Uzun’un peş peşe sıraladığı goller karşısında Posbıyık müdafaada ne yapacağını şaşırmış, adeta ‘gelene geç’ der duruma gelmişti!
   ***
   Soranlara detayıyla anlattığım bu programın geniş özetini “www.ereglihakimiyet.com” ve “www.ereglihakimiyet.net” sitelerimizde yayınladık…
   İsterseniz internete girip sitemize bir ‘Tık’layın!..
   

25.12.2006

Bu yazı 2008 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )



Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.262.991

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
926 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2051 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri