(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

OTOBÜSLER HAYIRLI OLSUN DA!..

Fikri KAPAN
Halk otobüslerinin Ereğli'de ring sefere geçişi, belki de geç kalınmış; ancak her şeye rağmen atılmış olumlu bir adım olarak görüyorum.
   Geç kalındı çünkü, kentin artan nüfus sayısına oranla yetersiz kalan toplu taşımacılık artık göze batar hale gelmişti.
   Atılmış olumlu adım çünkü, Ereğli Belediyesi'nin özel halk otobüsüne yönlenmesi sonrası ise neredeyse, minibüs-halk otobüsü sahipleri ya da şoförlerinin tartışmadığını, atışmadığın görmeden gün geçmez oldu!
   Ki, bunların içinde en çok üzüldüğümüz, son derece efendi, ancak bir kızgınlık anı sonrası intihar edecek duruma gelen yavrumuzun ölümü…
   Buna ilaveten de halen minibüslerin işgal edildiği alana kurulması planlanan çok katkı otoparkın A blok inşaatına başlanamaması..
   Aynı paralellikte seyreden, terminal binasının olacağı yere belediye sarayı, otel gibi inşaatların yapılması, dolayısıyla terminalin de artık gerekli olan yerine taşınması gibi…
   Tabi, bunları olumlu şekilde yorumlarken, 107 adet (oturarak) 22'şer kişilik midibüs tipindeki halk otobüslerinin bir anda kent merkezinde dolaşmaya başladığını da düşünmek gerekir!
   Sanıyorum ki; her ne kadar cadde, mahalle ve sokaklara bölünmüş olsalar bile, alternatif yolların üretilememesi yüzünden kentin belli noktalarında önemli daralmalar, sıkışmalar hatta kilitlenmeler yaşanacak.
   Hoş, bu konuda kezlerce haber, yorum yaptıysak da, Ereğli Belediyesi'nin belli noktalara(!) sanki kişiye özel yaptığı kavşakların dışında pek de bir girişimde bulunduğu söylenemez.
   Tabi, yapmaması, yapmayacağı anlamına da gelmemeli…
   Ki yapacaktır, yapmalı…
   Öncelikle, Postane kavşağından itibaren Meydanbaşı yokuşu bağlantılı Erdemir Caddesi'nin belli bir noktaya kadar tek şerit yapma zorunluluğu görülüyor. Bunu yaparken de Meydanbaşı yokuşunu (neden gerek duyulduysa) bölünmüş halinde kurtarmak…
   Bu konuda olmazsa olmazların arasında bir yol daha var ki; Hatip Caddesi…
   Akşam saatlerinden sonra her ne kadar yolun iki yanını araç parkları ihlal ediyor olsa da, buna bir çare düşünülüp, geniş caddenin ring sefer yapacak olan halk otobüsleri tarafından daha sağlıklı kullanılması temin edilmeli.
   …Ve Çetin Apatay Bulvarı…
   Terminalin kent merkezinden çıkarılacağını düşündüğümüzde bu bulvar, tamamen şehir içi trafiğine kalmış olacak. O nedenle, toplu taşıma araçlarının belli güzergahlara gidenleri bu yoldan sağlanabilir, sağlanmalı…
   Dahası da var!
   Çetin Apatay'ın yasal(!) tek kavşağını, cumartesi pazarı ile birleştiren yönünden değerlendirmek de olası..
   Belki bu, bugünlük olamaz zira, halen proje aşamasında olan merkez pazaryeri yapılmadan uzun yıllar kullanılacak gibi görünen cumartesi pazarı buna engel teşkil ediyor.
   Yine de Çetin Apatay'ı, çok yönlü kullanmak mümkün.
   İbrahim Efe Caddesi'nden vazgeçtim!.. Çünkü caddenin mevcut hali, bugünkü halk otobüslerinin işlemesine pek müsait görünmüyor!
   Jet yol ayrımı olarak bilinen yoldan inişin dikliği, Uğur Mumcu Caddesi'ne doğru dönüşte, bir bina ve benzin istasyonu nedeniyle sertleşen viraj hiç de kullanışlı değil!..
   Her ne kadar ben de gündeme getirmiş olsam da, benzin istasyonu ile TANSAŞ mağazası istikametinde açılan ara yola şimdi bir anlam veremiyorum! Üstelik TANSAŞ çıkışından tek yön levhası konularak bu ara yola giriş de (ne hikmetse) yasaklanmış!..
   Neyse, şimdilik konuyu dağıtmayalım:
   Geç kalınmış da olsa kent içi taşımacılığının ring sefere dönüşü doğru ancak yol sorunu çözülmeden işler pek de kolay olmayacak gibi!..
   Ehh. Benim de yaptığım iş yani!
   O kadarını düşünen elbet bunu da düşünmüştür!..
   Tıpkı olmaması gereken iki yerde açılan ayrımlar ve konulan sinyalizasyonlar gibi!..
   
   
   

8.03.2007

Bu yazı 1763 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )



Şu anda 26 kişi online
Toplam ziyaret : 76.209.305

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
716 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2029 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri