(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ZONGULDAK’TA ZABITA TEYAKKUZDA!

ZONGULDAK
  Zonguldak Belediyesi Zabıta ekiplerince, baca temizlikleri, kömür kullanımı ve şehir içi dolmuşlarda denetim yaptıkları bildirildi.
  Zonguldak Belediyesi Basın bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca, ısınma amaçlı kullanılan katı yakıtların denetlenmesi ve çevre kanununa göre yasal işlem uygulanması hususunda belediyelere yetki devrinin yapıldığı hatırlatıldı.
  Bu kapsamda, Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, il merkezindeki kömür denetimlerini sürdürdüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
  “Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yapılan kontrol ve denetimlerde, yaklaşık 85 apartmanın kazan dairesinde genel durumun biraz daha iyi olduğu görülmüştür. Ancak kaçak kömür kullanılan apartmanların kazan dairelerinden numune kömür alınarak yasal işlem uygulanmıştır. Yine aynı kapsamda Belediyemiz tarafından yürütülen baca fan motorları denetimleri aynı sıklıkla devam etmektedir. Çalıştırıldığında çevreyi ciddi şekilde kirlettiği ve insan sağlığı açısından ciddi sorun oluşturan baca fan motorlarının sökülmesi konusunda vatandaşa tebligat yapılıyor. Belediye hoparlöründe anons edilerek yapılan uyarıları dikkate almayanlara da Çevre Kanunu’na göre yasal işlem yapılmaktadır.”
  
MİNİBÜSLERE SIKI DENETİM
  Diğer yandan, Zonguldak Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü’nün ilgili yazısında, Zonguldak İdare Mahkemesinin kararı ile Belediye Trafik Komisyonu’nca alınmış olan kararın iptal edildiği ifade edilen ikinci açıklamada ise şöyle denildi:
  “İl Trafik Komisyonu’nca alınan karar, gereği için Belediyemize gönderilmiştir. Buna istinaden konu ile ilgili yapılan mevzuat araştırmasında 5393 sayılı Belediye kanununun ilgili maddesinde kara,deniz ve demir yolu üzerinde işletilen her türlü servis ve toplu taşıma araçlarının trafik ve güzergah düzenlenmesinin gerektirdiği bütün işleri yürütmek ve bu konuda yapılacak denetim ve uygulamaların Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülmesi ve talebimiz halinde de Trafik ekiplerince destek verileceği belirtilmektedir. Bu kapsamda Zabıta Müdürlüğümüzün yürüttüğü ve Kozlu dolmuşlarının Zonguldak merkezden, İncivez Son Durak’a kadar olan hatta, Site ve İncivez yolcularını Kozlu’ya giderken almaması ve İncivez Son duraktan Zonguldak merkeze giderken de yolcu almaması konusunda yapılan uygulamalarda; Zabıta ve Trafik ekiplerince, karara uymayan dolmuşçulara para cezası uygulanmıştır. Aynı uygulamalar ve denetimler sıklaştırılarak devam edecektir.”
  



Bu sayfayı yazdır

17.01.2013 17:24:28

Bu haber 3396 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 3 kişi online
Toplam ziyaret : 76.122.768

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
243 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri