(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YENİ MÜFREDATI ANLATTI

(Haber: Orhan Akyüz) - Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan, yeni müfredatın, özgün bir eğitim felsefesi içerdiğini savundu.

Bozkan, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından kamuoyunun görüşüne açılan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" ile ilgili  Zonguldak Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, yeni müfredatın dünyada değişen durum ve ihtiyaçlara göre yeniden düzenlenebilecek şekilde esnek bir yapı benimsendiğini belirtti.

Müfredatın, sahada görev yapan ve İl’de ders okutan tüm öğretmenlerin yanı sıra diğer eğitim paydaşlarının görüşüne sunulduğunu anlatan Müdür Bozkan, şöyle dedi:

ÖZGÜN EĞİTİM FELSEFESİ

“Yeni müfredat; gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak. Yeni müfredat, özgün bir eğitim felsefesi içeriyor. Yeni modeliyle millî bilince sahip, ahlaklı, erdemli, milleti ve insanlık için faydalı ve güzel olanı yapmayı ideal edinmiş, beden, zihin, kalp ve ruh bütünlüğüne sahip bilge nesiller hedefleniyor.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

Bu noktada eğitimciler olarak bizler üzerimize düşeni yapacağız. Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Sayın Yusuf Tekin Başkanlığında 81 İl Milli Eğitim Müdürümüz ile yapılan toplantıda da geniş kapsamlı olarak ele alınan ve tanıtılan yeni müfredat; sadeleştirilmiş içeriği ile bütüncül bir eğitim modeli, yetkin ve erdemli insanı önceleyen öğrenci profili, ‘Erdem-Değer-Eylem Modeli’, beceri odaklı öğretim programı, sonuç yerine süreç odaklı ölçme değerlendirme yaklaşımı, sosyal-duygusal öğrenme becerileri, öğrencinin aktif olduğu program içeriği, bireysel farklılıkları merkeze alan ve becerilerin tetikleyicisi eğilimler, okuryazarlık becerileri, öğrencinin kendini inşasına imkân veren öğrenme yaşantıları, öğrenmeyi genişleterek ve derinleştirerek zenginleştirme, sonuç yerine süreç odaklı ölçme değerlendirme, okul temelli planlama yaklaşımlarını benimsemektedir.”

TANITMAYA DEVAM EDİLECEK

Bozkan, yeni müfredatın getirdiği tüm yaklaşımları; okul yöneticiler, öğretmenler, öğrenciler ve velilerle paylaşmaya tanıtmaya devam edeceklerine dikkat çektiği konuşmasını, şöyle sürdürdü:

“İlimizin sosyal medya hesaplarından, okul ve kurumlarımızın sosyal medya hesaplarından ve yüz yüze yapacağımız toplantılarda yeni müfredatın getirdiği tüm farkındalıkları anlatmaya, tanıtmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine bağlı milli şahsiyetler inşa etme hedefi taşıyan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele Dönemi’nin ölümsüz kahramanlarına etkili vurgu yapan, hukuk devleti ilkesi ve demokratik değerlerin önemsendiği bir yaklaşımı benimseyen ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin tüm eğitim camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

GÖRÜŞLERİNİ İSTEDİ

İl Milli eğitim Müdürü Osman Bozkan, toplantıya katılan İl Müdür Yardımcıları, Şube müdürleri, ile Zonguldak’ın İlçelerindeki Milli Eğitim Müdürlerinden "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adını taşıyan yeni müfredat taslağı ile ilgili görüş ve önerilerini https://gorusoneri.meb.gov.tr internet adresinden yapabileceklerini sözlerine ekledi.




Bu sayfayı yazdır

7.05.2024 15:41:41

Bu haber 202 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 76.455.274

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
965 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1126 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2329 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri