(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

AKREDİTASYON BELGESİ VERİLDİ

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin (ZBEÜ) , Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yürütülen 2022 Yılı Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında iki yıl süreyle akreditasyon almaya hak kazandığı bildirildi.

Üniversitenin basın yayın ve halkla ilişkiler koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, YÖKAK, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ev sahipliğinde, “Yükseköğretimde Kalitenin Geliştirilmesi ve İçselleştirilmesi” ana temasıyla Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı gerçekleştirdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak ve akreditasyon belgesi almaya hak kazanan üniversite rektörlerinin katıldığı konferansta, ZBEÜ adına Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve Prof. Dr. Servet Karasu yer aldılar.

YÖK Başkanı Erol Özvar, burada yaptığı konuşmada, yükseköğretim bileşenlerinin ekonomik kalkınmada daha etkin bir rol oynamalarının hedeflendiğini ve bu maksatla eğitim-öğretim, bilimsel araştırma, kültür ve sosyal sorumluluk alanlarında küresel ölçekte standartlar belirleyen kurumlar arasına girilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Akreditasyon almaya hak kazanan üniversitelere belgelerinin takdim edilmesiyle birlikte Rektör  Özölçer, ZBEÜ adına “Kurumsal Akreditasyon Belgesi”ni YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak’ın elinden aldı.

ÖZÖLÇER; BU BELGE ÖNEMLİYDİ

Rektör Özölçer, törenin ardından yaptığı konuşmada, ZBEÜ olarak her alanda gösterilen ilerleme ve atılımın eğitim-öğretim ve bilimsel gelişme kapsamında uluslararası standartların yakalanması ile de sürdürüldüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

“ZBEÜ’nün kurumsal akreditasyon belgesi alması son derece önemlidir. Üniversitemizin eğitim ve öğretimdeki kalitesinin akreditasyon belgesiyle taçlandırılması yanında, bundan sonra da yapacağımız yeni çalışmalar ve göstereceğimiz çabalarla ZBEÜ’nün çok daha kaliteli ve ileri bir seviyeye taşınacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.
Üniversitemizin akreditasyon belgesi alabilmesi için çok çalışmış olan tüm akademik ve idari personele teşekkür ediyorum.”




Bu sayfayı yazdır

26.04.2024 18:41:21

Bu haber 186 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 21 kişi online
Toplam ziyaret : 76.256.374

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
655 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
922 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2048 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri