(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BU DURUŞU AYAKTA ALKIŞ ALDI

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki Erdemir İlkokulu’nca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül’ün katılımıyla; Kdz. Ereğli Gençlik ve Spor Müdürlüğü Salonunda gerçekleştirilen program, saygı duruşunda bulunulması ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Erdemir İlkokulu Müdürü İlker Kıbrıs, burada yaptığı konuşmada, 23 Nisan’ın, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının ve demokrasi kazancının “İlk Merdiveni” olduğunu söyledi.

Bugün, herkesi coşku dolu olduğuna inandığını belirten Kıbrıs, şöyle dedi:

“Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bir ulusun yazgısının bir kişi tarafından değil, ulusun kendisi tarafından belirlendiği, ulusun kendi yolunu kendi çizdiği büyük devrimin sevincini yaşıyoruz. Tek önderimiz Atatürk ve elbette bu büyük devrimin detayı olan diğer kahramanların, egemenliği gerçek sahipleri olan halka vermelerinin 104. Yılını kutluyoruz.

Çocuklarımız; geleceğimizin mimarları, sizlerden umutluyuz. Her biriniz fırçasınız elinize alacaksınız, bizim, bizden öncekilerin kirlettiği bu dünyayı en güzel renklere boyayacaksınız. Sizler, yarını bugünden güzel, bugünden daha iyi yaşanılır kılacaksınız. Unutmayın ki; sizler bu dünyanın gerçek sahipleri, bu soylu geçmişe sahip geleceğimizsiniz. Hepinizi umutla bakan gözlerinizden öpüyorum, Bayramınız kutlu olsun.”

BİR BİRİNDEN GÜZEL GÖSTERİLERLE…

Program, rehber öğretmenlerin nezaretinde okul öğrencilerinin çeşitli yörelere ait gösterileri ile devam etti.

Roman Havası, Anadolu Ateşi, Kafkas, Robot, Waka waka, özgürlük dansı, İzmir Marşı, Vals, Modern dans, zumba gibi gösterilere Merhum Sanatçı Barış Manço’nun ‘Kara Sevda’ isimli eseri ile sunulan gösteri renk kattı.

ATATÜRK VE 100. YIL…

Özellikle bir öğrencinin Atatürk tiplemesi ile duruşunun süliet halini alarak sunulan gösteri büyük alkış alırken, potpori oyunların Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılı dolayısıyla bestelenen “parla” isimli eser salonda ayakta alkışlarla izlendi.

MÜDÜR AKGÜL TEK TEK KUTLADI

Salonun tamamen dolu olduğu gözlenin program sonunda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, başta Okul Müdürü İlker Kıbrıs olmak üzere tüm öğretmenleri tek tek kutladı.

ETKİNLİK VİDEOSU YÜKLENİYOR… AZ SONRA…




Bu sayfayı yazdır

26.04.2024 11:51:56

Bu haber 755 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 6 kişi online
Toplam ziyaret : 76.243.294

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
647 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
916 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2043 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri