(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KARTAL: “ÖNLEMİMİ ALMIŞTIM”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis Üyesi Hayrettin Kartal, “İl Genel Meclis Başkanı seçimi oylaması sonrası olabilecekleri tahmin ederek, oy kullanımım konusunda gerekli önlemimi aldım” dedi.

Kartal, “İhaneti Kartal mı yaptı?” başlığı ile yapılan haber üzerine Hakimiyet Yayın Grubu Sahibi Fikri Kapan’ı arayarak, gelişmeleri aktardı.

31 Mart mahalli İdareler seçimleri ardından İl Genel Meclisi başkanlığı için adının geçtiğini, birçok üye arkadaşının da kendisine bu yönde destek verdiğini belirttiği konuşmasında şunları söyledi:

“Arkadaşlarımdan gelen bu tür istemler üzerine teşekkür ettim ve partimde verilecek her görevi yapacağımı söyledim. Bu arada CHP İl Başkanı Devrim Dural’ın da bulunduğu ortamda Zonguldak Milletvekilimiz Deniz Yavuzyılmaz da İl Genel Meclis Üyesi adaylığında benim ismimi düşündüğünü’ söyledi, bu konuyu diğer meclis üyesi arkadaşlarımla görüşmemi önerdi. Ben de teşekkür ederek, aynı şekilde, ‘partimde verilecek her görevi kabul edeceğimi’ bir kez daha dile getirdim. Kenan Gündoğdu haricindeki diğer 14 arkadaşımı arayarak bana sunulan öneriyi ilettim, her arkadaşım da kabul etti. Gündoğdu’yu aramadım çünkü, bana kesinlikle oy vermeyeceğini duymuştum. Bunun üzerine İl Başkanlığımızda yapılacak toplantıda önce olası Meclis Başkan adaylarının çıkması, yapılacak oylamada en çok oy alan üzerinde grup kararı alınmasının yapılacağını biliyorduk. Ancak toplantıda öyle olmadı. Sayın Milletvekillerimiz Yavuzyılmaz ve Eylem Ertuğ Ertuğrul’un da bulunduğu ortamda, hepimize ‘bir birimizle sorunları olup olmadığı’ soruldu. Herkes olumlu yanıt verirken bir tek Gündoğdu bana oy vermeyeceğini söyledi. Bunun üzerine Milletvekilimiz Yavuzyılmaz, Genel Merkez’in de onayı alınarak CHP’nin İl Genel Meclisi Başkan Adayı’nın Hasan Tülübaş olacağını bildirdi.

FOTOĞRAF KARESİNE GİRMEDİM

Bunun üzerine tekrar arkadaşlara sorulduğunda itiraz olmadı. Ben ise uygulamanın böyle olmaması gerektiğini; adayların belirlenmesi ve oylama sonucunda alınacak grup kararına itirazı olan olmayanın sorulması gerektiğini savundum. Bu durumda uygulamayı şantaj olarak kabul ettiğimden de çekilmek istenilen toplu fotoğraf karesinde yer almayacağımı belirttim.”

ÖNLEMİMİ ALMIŞTIM

Hayrettin Kartal, Kapan’ın, “CHP’den bir üyenin karşı tarafa (AK Parti) oy verdiği biliniyor. Bu isim sizmisiniz?” şeklindeki sorusuna ise “bu yaşananların ardından böyle durumların olabileceğini düşündüğümden, ben, kullandığım oy ile ilgili olası iddialara karşı önlemimi aldım. Önümüzdeki günlerde sosyal hesabımdan ve yazılı olarak basın mensuplarına yapacağım açıklamada da bunu belirteceğim” dedi.

NE OLMUŞTU?

31 Mart Mahalli İdareler Genel seçimlerinde Zonguldak’ta 32 üyeden oluşan İl Genel Meclisi’nde üyelikler CHP 16, AK Parti 16 olmak üzere eşit şekilde paylaşılmıştı. Bunun üzerine iki tarafın çıkaracağı adayların eşit oy alması durumunda başkan kura ile belirlenecekti. Ancak, 32 üyenin katılımı ile yapılan oylamada CHP bir fire vererek 15 oy alırken, 17 oya ulaşan mevcut İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaevli seçildi.

Yaşanan bu gelişme de basında ve siyasi kulislerde CHP’de bir oyu vermeyerek adeta partisine’ ihanet’ edeni sorgulamaya başlamıştı.




Bu sayfayı yazdır

18.04.2024 18:32:11

Bu haber 497 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.185.609

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
397 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
700 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1912 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri