(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MEVLİTLER YAPILDI

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi ile Gülüç Beldelerinde, Ramazan Bayramı dolayısıyla arife günü mezarlıklarda mevlit programı düzenlendi.

Ereğli Belediyesince, Şehir Mezarlığındaki programın açılışında konuşan Belediye Mezarlıklar Müdürü Tayfun Özcan, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın talimatlarıyla gelenekleri sürdürmeye devam ettiklerini ve fırtınada zarar gören mezarlıkları bayrama hazır ettiklerini belirtti.

Din görevlilerince Kur’an-ı Kerim okunan, mevlitte, dualar edildi.

POSBIYIK: İNSANLARIN YÜZÜNÜN GÜLDÜĞÜNÜ GÖRÜYORUM

Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık, edilen duaların ardından yaptığı konuşmada, ülke genelinde son yıllarda zor dönemlerden geçildiğini hatırlattı.

Son olarak 19 Kasım’da bölgede yaşanan kasırga şiddetindeki fırtınada kentin gördüğü zararlardan bahseden Posbıyık, şunları kaydetti:

“Fırtına ve sel çok zarar verdi. Mezarlıklarda da çok tahrip oldu. Mezarlıkları bayrama hazır hale getirmek için Mezarlıklar Müdürlüğü ekiplerimizin çalışmalarıyla düzene soktuk. Ramazan ayına geldik, rahatlamaya başladık. İnsanların yüzünün güldüğünü görüyorum. 25 yıldır geleneği sürdürdük ve belediye olarak bin 700 kişiye evlerinde 3 kap yemek gönderdik. Aynı zamanda bir ay boyunca ofis yolu üzerinde 2 bin 100 kişiye her gün iftar vermeye devam ettik. Halkla beraber olduk, bütünlük içerisinde olduk. Ülkemizin en büyük ihtiyacı birlik ve beraberlik içerisinde olmak. El ele vermek, kardeşliğimizi, dostluğumuzu ön planda tutmak. Bu toprakların kıymetini daha iyi anlayıp bu bayram da da ona göre birlik beraberlik ve kardeşlik içerisinde olalım. Hocalarımıza şükranlarımı sunuyorum. Ebediyete intikal edenler burada ekiplerimize teslim. En iyi şekilde onların mezarlarını koruyoruz, temizliyoruz, sulamasını yapıyoruz. Onlar nur içerisinde yatsın inşallah. Allah hepinize sağlık sıhhat versin. İyi bayramlar diliyorum.”

Posbıyık’ın eşi Neriman Posbıyık ile birlikte vatandaşlara fide dağıtımı gerçekleştirilen mevlide; AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, eski Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç, bazı siyasi parti temsilcileri, Belediye Başkan yardımcıları, bazı Belediye Meclis üyeleri, Posbıyık’ın oğl Tuğber, kızı Tuba ile vatandaşlar katıldı.

Mevlidin ardından vatandaşlar mezarlıklarda ziyaretlerde bulundu.

GÜLÜÇ’TE MEVLİT

Diğer yandan, Gülüç Belediyesince de belde mezarlığında mevlit programı düzenlendi.

Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş, okunan Kur’an-ı Kerim ve edilen duaların ardından yapılan açıklamasında şöyle dedi:

“Ramazan Bayram’ımızın arife gününde Gülüç’te yaşamış ve hayatını kaybetmiş merhum ve merhumelerimiz için program düzenliyoruz. Burada değerli hocalarımız Kur’an-ı Kerim okuyor ve hep birlikte dualar yapıyoruz. Okunan Kur’an-ı Kerim ve yaptığımız dualarımızı Cenab-ı Mevlam kabul eylesin. Gülüç Belediyesi olarak çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz. Halkımızın daha mutlu bir şekilde yaşaması için gereken tüm güzellikleri beldemize katmak için yorulmadan ekibimizle birlikte ter döküyoruz. Verdiğimiz emeklerin karşılığını yaptığımız her yatırımın ardından vatandaşlarımızın memnuniyeti ile birlikte fazlasıyla alıyoruz.  Hizmetlerimizi belediye meclis üyelerimiz, personelimiz, muhtarlarımız ve sizlerle birlikte yapıyoruz.  Sizler her düzenlediğimiz programda bizleri yalnız bırakmıyorsunuz.  Ben sizlere yapılan hizmetlere her zaman sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum. Bu vesile ile Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Vatandaşlarımıza hizmet eden belediye personeline ve bugünde bizi yalnız bırakmayan vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Tüm Gülüç Halkının Ramazan Bayramı mübarek olsun.”




Bu sayfayı yazdır

10.04.2024 09:38:23

Bu haber 375 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 76.242.211

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
646 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
827 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2042 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri