(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÇAKIR TÖRENLE UĞURLANDI

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) 6. Sırada Belediye meclis Üyesi Adayı Hüseyin Çakır (59), için veda töreni düzenlendi.

Belediye Binası avlusundaki törende Saygı Duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul burada yaptığı konuşmada, Merhum Çakır’ın Devlet kadrolarında görev yaptığı yıllarda Ereğli’ye önemli hizmetleri olduğunu belirterek, “Ereğli halkının takdirini kazanmış, kendisini tanıyan bilen herkesin dürüstlüğüne, mertliğine şahit olduğu, özü sözü birçok düzgün bir abimizdi. Siyasi hayatım boyunca yol arkadaşımdı. Şu dünyada tanımış olduğuma memnun olduğum insanların ilk sıralarında gelen bir abimizdi, çok üzgünüm. Hüseyin abimizin kaybıyla hem partimiz hem şehrimiz çok değerli bir insanı kaybetti” dedi.

POSBIYIK: CUMHURİYETÇİ, ATATÜRKÇÜ’YDÜ…

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, Çakır’ı kaybetmenin açısını yaşadıklarını, bu nedenle kazandıkları seçimin farkına dahi varamadıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Acı ve üzüntüyle seçim gününe girdik. Hüseyin beyi Tarım Müdürlüğü’nde çalıştığı dönemlerden beri tanırım. Demokrat, Cumhuriyetçi, Atatürkçü, sosyal hukuk devletine inanmış bir kardeşimizdi. Heyecanlı bir insandı. Meclis üyeliğinde çok yararlı işler yapacağına bütün kalbimizle inanıyorduk. Seçime başladığımız saatlerde saat 9 civarında hiç beklemediğimiz bir olay oldu. Belki büyük bir heyecan vardı. İdeallerini gerçekleştirme heyecanını yaşıyordu. Maalesef acı haberi duyduk ve seçim modumuz düştü. Söyleyecek lafımız yok. Yüce tanrı böyle emretti. O benim nazarımda demokrasi şehididir. Görevinin başında ülkenin ve bölgemizin kurtuluşu için Atatürk’ün yolunda aynı inançla, aynı heyecanla yürürken şehit oldu. O bir demokrasi şehididir. Onu hiç unutmayacağız. Her ne kadar meclis üyeliği görevini yapamasa dahi ben, meclis üyelerim ve ekibimizle hep onu hatırlayacağız ve yaşatmaya çalışacağız. Sözün bittiği yerdeyiz. Değerli eşine, çocuklarına, abisine, tüm ailesine, Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.”

CHp İlçe başkanı Ali Kocamanoğlu, eski Zonguldak Milletvekili Boray Baycık Çakır’ın ailesi, Belediye Meclis üyeleri ile sevenlerinin katıldığı törende dualar edildi.

Daha sonra cenazesi Bozhane camisine götürülen Hüseyin çakır, burada kılınan Cenaze Namazı ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Merhum Hüseyin Çakır, Belediye Meclis üyesi adayı olduğu partisini seçim günü (31 Mart) görevlendirdiği Turgutreis Ortaokulunda geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitirmişti.




Bu sayfayı yazdır

1.04.2024 14:50:05

Bu haber 511 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.212.539

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
526 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
718 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2031 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri