(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

AYNI MÜCADELEYİ YAPMAZSAM NAMERDİM

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Gençler, ben daima gençlerimizin, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceklerinin istikballerinin iyi olması için bugüne kadar kimseden çekinmedim, her türlü mücadeleyi verdim. Aynı Halil Posbıyık’ı göreceksiniz. Bu Ereğli halkına hor bakanlar için aynı mücadeleyi yapmazsam nağmerdim”

Posbıyık, bugün gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde bir kez daha Ereğli belediye Başkanlığına seçilmesinin kesinleşmesi ardında, Belediye Binasından halka hitaben ‘Balkon Konuşması’ gerçekleştirdi.

Eşi Neriman Posbıyık, Çocukları Tuğba ve Tuğberk Posbıyık ile birlikte belediye avlusunda oluşan kalabalığa selamlayan Posbıyık, bufgün sabah saatlerinde görev yaptığı okulda geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren CHP Belediye Meclis Üyesi Adayı Hüseyin Çakır için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Konuşmasına, “Canlarım Benim, aşklarım, Aşkım Ereğli” diyerek başlayan Posbıyık, kutlamaları daha görkemli yapmayı planladıklarını ancak, Çakır’ın vefatı ile vazgeçtiklerini söyledi.

Hüseyin Çakır’ı “demokrasi Şehidi” olarak nitelendiren Posbıyık, “yarın (1 Nisan) saat 11,00’da bu alandan kendisin son yolculuğa uğurlayacağız. Bir kez daha Allah’tan Rahmet, Ailesine başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

 TÜRKİYE’NİN EN KIDEMLİ BELEDİYE BAŞKANIYIM

Halkın kendisini uzun zamandan beri belediye başkanı seçtiğini hatırlatan Posbıyık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu bakımdan size minnettarım. Hatta şu anda (eski) Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı hocamız Yılmaz Büyükerşen yarışmadan çekildiği için Türkiye’nin en kıdemli belediye başkanı olduğumu söylüyor ve sizlere şükranlarımı sunuyorum. Tabi ben hep halktan yana oldum, Eğer halktan yana olmasaydım, beni 30 sene belediye başkanı yapmazdınız.

BENİ ENGELLEMEK İSTEDİLER

Beni zaman zaman siyasette engellediler, çelme taktılar. Beni belediye başkanı yapmak istemediler. Hatta bu dönem kendi partimde de bunu yaptılar. Ama yine sizlerin verdiği oylarla Türkiye’de en yüksek anket noktalara çıkardığım için sizlerin sayesinde geç de olsa belediye başkan adayı oldum.

Sizleri seçimden önce yaptığım mitinglerde hep şunu söyledim. Önümüzde kaotik bir durum var dedim Ereğli sıkıntılı bir ortama doğru gidiyor, Türkiye’de ekonomi bitmiş vaziyette. 31 marttan sonra belki daha da kötü olacak dedim. Ereğli’de kötü senayrolar hazırlanıyor dedim Aman dikkatli olun. Ereğli maceraya girmesin istikrarını kaybetmesin dedim. Allah razı olsun halkımdan beni dinlediler ve Ereğli’nin sıkıntılı ortama girmesine bugün yapılan seçimlerle son verdiler. Allah’ın izniyle yolumuz açık, hayırlı uğurlu olsun diyorum.

HIZLA ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAĞIZ

Ereğli’nin de önünü, benim de önümü açtınız. Gereceksiniz önümüzdeki günlerde hızla çalışmaya başlayacağız. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu da çok hızlı bir şekilde gidiyor. Onunla birlikte yaptığımız iş birliği ile Ankara’da Mansur (Yavaş) bey ile yaptığımız işbirliği ile Ereğli’ye uçuracağız inşallah. Ereğli halkı Büyük Atatürk’e inanan, Cumhuriyetçi demokrat laik olduğunu bir kez daha gösterdi. Bana sonuna kadar ekibime sonuna kadar güvenebilirsiniz. Bunları bir kez daha sizlere ispatlayacağız inşallah.

AYNI MÜCADELEYİ YAPMAZSAM NAMERDİM

Gençler, ben daima gençlerimizin, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceklerinin istikballerinin iyi olması için bugüne kadar kimseden çekinmedim, her türlü mücadeleyi verdim. Aynı Halil Posbıyık’ı göreceksiniz. Bu Ereğli halkına hor bakanlar için aynı mücadeleyi yapmazsam namerdim. Hepiniz sağ olun, var olun hepinize şükranlarımı sunuyorum, zaferimiz kutlu olsun diyorum.”

Posbıyık’ın konuşması zaman zaman alkış ve tezahüratlarla kesilen alanda, sık sık Cumhuriyet’in 100. Yılı anısına bestelenen “Parla” isimli marş çalındı.

Diğer yandan. Haber yayına hazırlandığı saatlerde, ilçe merkezinde araç konvoyları ile kutlamalar devam ediyordu.




Bu sayfayı yazdır

31.03.2024 23:04:34

Bu haber 1100 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 14 kişi online
Toplam ziyaret : 76.195.888

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
407 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
705 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1920 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri