(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İLK OYU O KULLANDI!

(Haber: Orhan Akyüz) - Zonguldak’ta da, Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin oy verme işlemleri başladı.

Merkez ilçedeki İbrahim Fikri Anıl Ortaokulu’nda 18 ayrı oy kullanma kabinleri ve sandıkların sınıflara yerleştirildiği, seçmenlerin hangi sandıkta oy kullanacağını gösteren yönlendirici kâğıtların da okulların kapılarına ve koridorlardaki duvarlara yapıştırıldığı gözlemlendi.

OY KULLANILMAYA BAŞLANDI

Bu arada 08.00’de oy verme işleminin başlamasıyla sandık kurullarındaki görevlilere verdikleri kimliklerinin gerekli kontrollerinin yapılmasının ardından seçmenler, aldıkları “evet” mührü, oy pusulaları ve zarfıyla birlikte kabinlerde kullandıkları oyun içinde yer alan zarfı sandıklara atıyorlar, mührü de görevlilere teslim ediyorlar.

GAZETECİ ORHAN AKYÜZ OYUNU KULLANDI

Bu arada sabah saatlerinde çok sayıda vatandaşın oy kullanmaya geldikleri gözlemlendi, okuldaki 1030 numaralı sandıkta ilk oyu da Hakimiyet Yayın Grubu Zonguldak Bölge Sorumlusu araştırmacı gazeteci Orhan Akyüz kullandı.

GÜVENLİK TEDBİRLERİ ALINDI

Ayrıca seçmenlerin güvenli şekilde oylarını kullanmaları için sandıkların alanında güvenlik önlemlerinin yanı sıra gerekli tüm tedbirlerin alındığı görüldü.

SEÇİMLERDE OY VERME SAAT KAÇTA BAŞLAYIP KAÇTA BİTECEK?

YSK'dan yapılan açıklamada; "Oy verme işlemi 08.00-17.00 saatleri arasında olacak'' denildi.

Bu arada Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin bazı yerlerde iptal edilmesi durumunda, yeni seçimlerin 2 Haziran Pazar günü yapılmasına dair kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

OY NASIL KULLANILIR

Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek. Saat 17.00'den sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.

TC KİMLİK NUMARASI OLAN KİMLİK BELGENİZİ UNUTMAYINIZ

Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, "kimliğini tereddütsüz ortaya koyan" resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verecek ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.

CEP TELEFONUYLA KABİNE GİRMEYİN!

Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu tür cihazların oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılması gerekecek.




Bu sayfayı yazdır

31.03.2024 08:53:42

Bu haber 424 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 76.212.061

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
525 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
717 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2031 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri