(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GREVE DESTEK ZİYARETİ

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetim kurulu üyelerinin Çaycuma’daki OYKA Kağıt Ambalaj San. ve Tic. AŞ ile Selüloz-İş Sendikasında başlayan grev sonrası işçileri ziyaret ettiği bildirildi.

GMİS Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, toplu İş Sözleşme görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine OYKA’da çalışan 280 işçi, 28 Mart’ta greve çıkmıştı.

Yeşil, beraberinde GMİS Genel Sekreter Yener Arslanbuğa, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ile birlikte grevin ikinci gününde gerçekleştirdiği ziyarette, Selüloz-İş Sendikası Genel Başkanı Aydın Parlakkılıç ve yönetim kurulu, işçiler ile birlikte grev alanında karşıladı

İşçilerin haklı mücadelesini savunduklarını ifade eden Genel Başkan Yeşil, şunları kaydetti:

“İşçilerin pahalılaşan hayat şartları ve alım gücüne karşı işverenden beklentileri vardı. Sendikaları da bu beklentileri karşılamak üzere işveren ile toplu iş sözleşmesi masasına oturdu ancak bir sonuç alınamadı. Bunun üzerine işçiler hak mücadelesini grev ile sürdürme kararı aldı. Sendika ve maden işçileri olarak işçilerimizin arkasındayız ve mücadelelerini destekliyoruz. İnşallah işveren ile işçiler arasındaki bu uyuşmazlık kısa sürede işçiler lehine sonlanarak bu süreç tamamlanır.”

Grevdeki işçiler de GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, maden işçilerinin desteğinin mücadelelerine güç kattığını ifade ettiler.




Bu sayfayı yazdır

29.03.2024 16:01:07

Bu haber 262 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 19 kişi online
Toplam ziyaret : 76.135.376

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
257 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
566 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1481 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri