(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÖREN'E MÜJDEYİ VERDİ!

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, ““Doğalgaz benim işim değil, hükümetin işi. Ancak Ören’e gelip size ‘Halil Posbıyık yaptırmıyor’ diye yalan söylüyorlar. Bunlara kanmayın” dedi.

Halil Posbıyık Basın Grubundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Posbıyık, 31 Mart Mahalli İdareler (Yerel) seçim çalışmaları kapsamında Uzunmehmet ve Ören Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Uzunmehmet Mahallesi halkına, kendisine gösterilen igil dolayısıyla teşekkür eden Posbıyık, yerel seçimlerde partizanlık yapmanın Ereğli’ye bir faydasının olmayacağını savundu.

ÖREN’E DOĞALGAZ MÜJDESİ!

Ören Mahallesinde de vatandaşlara hitaben konuşan Halil Posbıyık, şunları kaydetti:

“En çok merak ettiğiniz konu Doğalgaz meselesi. Size bugüne kadar hiç yalan söylemedim. Yine tüm samimiyetimle açıklıyorum. Ben hükümetmiyim, her şeyi benden bekliyorsunuz. Şimdi Kandilli’ye doğalgaz gidiyor. Ben mi gönderiyorum. Belediye başkanının ne alakası var bu işte. Bunu hükümet verdirir. Saffet bey bir telefon etmiş Kandilli’ye kaç kilometre doğalgaz gidiyor. Ormanlı’ya doğalgaz veriyorlar. Halil Posbıyık mı veriyor. Ama siz bana Allah razı olsun çok güvendiğiniz için her şeyi benden bekliyorsunuz! Tüm açıklığıyla anlatıyorum. Burada ben sadece fedakarlık yapıyorum. Hatırlayın bu memlekete suyu 94’de getirdim. Ondan evvel omuzluklarda tenekelerle su taşınıyordu. Bahçe sulamak, halı yıkamak, araba yıkamak yasaktı. 94’de geldim suyu getirdim söz verdiğim için. Onun için bayanlar beni daha fazla takdir edenler çünkü mutfakta suyun en fazla sıkıntısını yaşayan onlardı. Peşinden su işletmelerini büyüttüm şu anda 16 tane köye suyu ben veriyorum. OSB’ye de suyu Ereğli Belediyesi veriyor. İhtiyaç olsun bu kadar bir Ereğli’ye daha su verecek duruma getirdik Ereğli’yi.

ÖREN HALKI İÇİN FEDEKARLIK YAPTIM

Ören bize en son katılan mahallelerden biri. Valilik kaçak inşaatlardan dolayı Ören’den bıkmıştı, ben o zaman Ören halkı iyice perişan olmasın diye belediyeye aldım.  Herkes birbirinin bahçesine yapmış, katlar fazla buna rağmen hemşehrilerimi mağdur etmeyeyim diye bu mahalleleri belediyeye kabul ettim. Peşinden düzenleme çalışmalarına başladım.  Doğalgaz versinler diye henüz imar yolları olmadığı için kadastro yollarından (belediye yolu demektir) imar yolu yaptık.  Meclisten karar çıkarttık. AKSA’nın Genel Müdürü’ne gittik ben yönetim kurulu üyesi olduğum için Ören’e doğalgazı getirin dedik.

BUNLAR SAFFET BEY’İN GÖREVİ!

AKSA’da karar aldırdık, 2024 yılı programına sokturduk. Bunlar benim görevim değil, Saffet (Bozkurt) beyin görevi. Saffet bey bir alo dese –Kandilli’ye nasıl dediyse- hemen çelik borular gelir. Ören’e 4,5 kilometrelik çelik boru lazım. Kandilli 9-10 kilometre. Oraya gelir çelik borular da neden Ören’e gelmiyor, 4,5 kilometre alana. Sizi kandırıyorlar. Sizde diyorsunuz ki belediye başkanı yapıyor. Doğalgazın belediyeyle ne ilgisi var, o hükümetin işi.

YAZ AYINDA DOĞALGAZ HATTI DÖŞENECEK-

Mayıs ayında ihalesi oluyor. Yine benim görevim değil, Saffet beyin söylemesi lazım ama bilmez. Mayıs ayında çelik boruların ihalesi oluyor, bu yaz yani önümüzdeki kışta yararlanmak suretiyle doğalgaz Ören’e geliyor. AK Parti’nin yapması gereken işi ben yapıyorum. Ben yine sözümün eriyim, bu doğalgazı kimse getirttirmese dahi ben kendi mücadelemle bu doğalgazı Ören’e getirttireceğim.”

Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, yeniden seçilmesi durumunda ilk olarak revizyon çalışmasını Meclis7e getireceğini hatırlatarak, “Tabi revizyonu çıkarabilmemiz için benim meclis ekseriyetimin olması lazım. Sizlerden rica ediyorum. Bunun için sadece bana oy vermeniz yetmez, meclis üyelerine de oy vermenizi istirham ediyorum ki 4/3 çoğunluğu alayım” diye konuştu.




Bu sayfayı yazdır

27.03.2024 09:36:29

Bu haber 444 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 6 kişi online
Toplam ziyaret : 76.131.830

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
251 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
564 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1479 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri