(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SEZER: KASTIM YEREL BASIN DEĞİLDİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, AK Parti Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, basın mensupları ile iftarda bir araya geldi.

Keleşler Park Otel salonunda gerçekleşen iftarda, oruçların açılması ardından konuşan AK Parti İlçe Başkanı Mücahit Andiç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Ocak’ta İbrahim sezer’in adaylığını açıklaması ardından çalışmalara başladıklarını belirterek, “Sayın Milletvekilimiz Saffet Bozkurt ve adayımız İbrahim Sezer ile birlikte kapı kapı dolaşarak vatandaşlarımızla görüştük. Adayımız projelerini bir bir anlattı, çalışmalarımızı da tamamlama aşamasına geldik. Önümüzde birkaç günümüz kaldı. Bundan sonra elbette kararı Ereğli halkımız verecek. Biz ise 31 Mart akşamı İbrahim Sezer’i Belediye Başkanı olarak göreceğimize inanıyoruz” dedi.

SESLİ’NİN YASAĞI 2028’DE KALKIYOR

Basın mensuplarının soruları ile devam eden toplantıda eski Belediye Başkanı Murat Sesli’nin ifadelerinin hatırlatıldığı Andiç, şunları söyledi:

“Eski Belediye Başkanı (Murat Sesli), konuşmalarında ‘yargı tarafından mağdur edildiğini, hakkında kumpas kurulduğunu’ hata bunu Fetö’ye de bağladığı açıklamaları oldu. Kendisi sürekli bir mağdur edebiyatı yapıyor. Ama resmileşmiş, kesinleşmiş hatta infazı tamamlanmış ve infaz indiriminden yararlanmış, cezaevinden tahliye olmuş. Belki hak ettiği tahliye tarihi daha sonrası, memur haklarını geri alması ise 2028 yılıdır. Yani kendi ifadesiyle söylüyorum; bu denli yargıdan canı yanmış birinin, hakkında hiçbir soruşturma dosyası, ceza dosyası bulunmayan bir kişi hakkında bu şekilde konuşmaya hakkı var mıdır, yok mudur, öncelikle bunun konuşulması gerekiyor. Bir kişi, başkası hakkında istinatta bulunuyorsa, önce kendisinden başlamalıdır. “

Andiç, bir başka soru üzerine ise seçimlerle ilgili AK Parti İl Başkanlığınca anketler yaptırıldığını, bu bağlamda Ereğli’de durumlarının çok iyi olduğunu ifade etti.

KASTIM YEREL BASIN DEĞİL

Toplantıda ilk soru; Ömerli Mahallesinde basına yönelik eleştirisel söylemleri üzerine olan AK Parti belediye Başkan Adayı İbrahim, şöyle yanıtladı:

“Bu tür halk buluşmalarında ya da açık havada yapılan toplantılarda her sözü belki seçemiyorsunuz. Ama konuşmamda yerel basın diye bir tabur kullanmadım. Elbette arkadaşlarımız alınganlık gösterebilir ama ben bu konuşmayla ilgili basının genelini tenzih ediyorum. Sosyal medya hesaplarından da bu tür saldırılar var. Ben de aslında yerel medyanın haricinde sosyal medya hesaplarından saldıranları kast ettim. Siz bizim dostlarımızsınız. Konuşmam yanlış anlaşıldıysa da af ola ben bu konuda özür diliyorum.”

Aynı konuda konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt da, “Basın ile hiçbir zaman sıkıntımız olmadı, olmaz da. Zaten oradaki konuşmamda da çok nitelikli, kaliteli, karakterli yayın yapan değerli arkadaşlarımızın olduğunu söyledim” ifadelerine yer verdi.

TAVUK ÇİFTLİĞİ MESELESİ

AK Parti Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, kendisi ile ilgili “Tavuk Çiftliği” konusu yönündeki gelişmelerin sorulması üzerine yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 yıl kadar önce söz konusu kişi ile ortaklıkları bulunduğunu hatırlatarak, gelişmeleri şöyle anlattı: “Benim için kaldırılamaz sebepleri olduğu için ortaklıktan ayrılma kararı aldık. Yaklaşık 3,5 yıldır da süreç devam ediyor. Halen devam eden; 1’i lehimize sonuçlanan 3 davamız var. Bu davalar devam ediyor. Kaldı ki, benim bu konuda basına verdiğim, söylediğim herhangi bir şey yok, göremezsiniz. Ortada bir ecrimisil davamız ver. Bir de geriye dönük hesapların ortaya konulması ve 10 yıldır bu ortaklıktan alamadığım kar payı, işletme gelirleri ile ilgili davamız da devam ediyor. Yargı ne karar verirse bizim için geçerli olan da odur. Bu arkadaş ise bize sürekli sosyal medyadan hakaret içerikli yayınlar yapıyor. Biz de bu konuda avukatlarımız vasıtasıyla savcılığa suç duyurularında bulunuyoruz. Bu suç duyurusu talebimiz üzerine kendisi zaman zaman çağırılıp ifadeye alınıyor.”

AVUKAT BURAK DETAYLANDIRDI

Bu arada toplantıda yer alan Sezer’in avukatı Avukat Nusret Burak da konunun detayına şunları ekledi:

Aslında müvekkilimin (İbrahim Sezer) davalı A. A. İle bir davası yok, eşi M.A. ile bir davası var. İbrahim Sezer eşi ile ortaklığı var. Ancak sosyal medyadan yazdıkları ile ilgili suç duyurusunda bulunduğumuz A.A., savcılığa verdiği ifadesinde ‘kendisine karşı sinirlendim ve sosyal medya üzerinden kendisine baskı kurmaya çalıştım. Yazdığım yazılar yüzünden pişmanım’ dedi. Bu konuda detaylı açıklama yapacağız. Sadece bu beyanlar dahi müvekkilimin ne kadar haklı olduğunu gösteriyor.”

BOZKURT: 9 AYA SIĞDIRDIKLARINI ANLATTI

Milletvekili Bozkurt ise milletvekiliğinde 9 aylık süreci geride bıraktığını vurgu yaparak, bu süreçte yaptığı çbazı çalışmaları ise şöyle sıraladı:

“Karşımızda 2. Katına yükselen Kaymakamlık ve Emniyet Binaları var. Mevcut Belediye başkanı 5 yıl oldu Kent Meydanına bir kazma dahi vurmadı, neden sorgulanmıyor? Eski Belediye Binası etrafı sarılı, çirkin bir şekilde ortada duruyor. 5 yıldır hiçbir çalışma yapmadı.

9 aylık sürede Kaymakamlık, Emniyet binası inşaatı sürüyor. Diş Hastanesinin kaba ve ince işçiliği bitmiş 3-4 ay sonra hizmete girecek. Türkiye’de Konya’dan sonra ikinci önemli proje Özel Eğitim Kampüsü… Üniversite kampüsü yükseliyor. İnşallah orası ile ilgili ileride müjdelerimiz olacak. Ereğli-Alaplı Çevre yoluna İnşallah start veriliyor. Bu güzergahtaki 500 parselin kamulaştırılması kararı çıktı, yakında vatandaşlarımıza tebliğ edilecek. Ereğli-Devrek yolunun son 3 kilometresi kaldı. Yunuslu Köyü üzerinde yapımı kararlaştırılan Açık-Kapalı Cezaevi ihaleye çıktı. Subaşı ve Yalıboyu olmak üzere 2 tane Organize Sanayi Bölgesi kurulmasının Sanayi Bakanlığından onayı çıktı. Allah’ın izni ile TOKİ  Projesinin kararını çıkarttırdık, Güldere mahallesinde yapılması kararlaştırılan TOKİ Projesinin 30 Nisan’da ihalesi olacak. Ormanlı’ya Doğalgaz, kapalı spor salonu, Kandilli’ye doğalgaz, spon salonu, Ereğli’ye okçuluk spor salonu; bir çok projeyi yarım saat bir saate sığdırmam mümkün değil. Bunlar 9,5 aydı ‘cek-cek’ değil, yapılmış, hayata geçmiş projelerdir.
Biz de diyoruz ki; Belediye Başkan Adayımızın yanındayız. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Allah’a Şükür Belediye Başkan adayımız; öyle 100 tane deyip de yapılmayacak şeyler değil16 adet net, sağlam, ayağı yere basan projelerde arkasındayız. Ereğli bir 5 yıl daha kaybetmemeli.

SEVGİ, BARIŞ, DOSTLUK DİYOR, HERKESLE KAVGA EDİYOR

Bugün görüyoruz sadece kuru söylem; sevgi, barış dostluk… Milletvekili ile kavga, teşkilatla kavga, Vali ile kavga, Kaymakam ile kavga, herkesle kavga; nerede sevgi, barış, dostluk? Yok öyle bir şey. Biz gerçek anlamda Ereğli’de sevgi, barış, dostluğun hakim olmasını, tüm sivil toplum örgütlerinin yönetimin içinde olmasını, tüm bu gelişimi beraber sağlamak istiyoruz.”

SEZER: EN İYİ ADAY BENİM

Toplantının son kısmında bir kez daha söz alan AK Parti Ereğli belediye Başkanı İbrahim Sezer, şöyle dedi:

“Ben, bugünden itibaren en iyi hizmeti yapabilecek Belediye Başkan Adayı benim. Allah’ın izni ile bu ekiple Meclis listemizle İnşallah Ereğli’de Belediye Başkanlığını kazanıp, Sanı Milletvekilimizin az önce sıraladığı, bölgeye kattığı hizmetlerin belediye hizmetlerine yansıyacağına eminim. 25 yılın biriktirdiği problemleri sadece Belediye bütçeleriyle yapmak kesinlikle mümkün değil. Bunun için Bakanlık kaynaklarının, hibe kaynaklarını kesinlikle bölgemize aktarmamız lazım. Bu sayede İnşallah 1 Nisan’dan itibaren bu projeleri uygulamaya başlayacağız.”

İçilen çaylarla tamamlanan iftar programın ardından basın mensupları ile hatıra fotoğrafları çektirildi.




Bu sayfayı yazdır

26.03.2024 23:14:55

Bu haber 609 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
27.03.2024 16:40:19
ASIM CAKIR diyor ki;

EREGLININ OKCULUK PROJESINE IHTIYACI YOK OKUL CEVRE YOLUNA SEHIR ICINDEKI ULASIMIN YENILENMESINE 20 YILDIR BITMEYEN DEVREK YOLUNA OKULA HUKUMET KONAGINA IHTIYACI VAR BUNLARI YAPIN 5 YIL SIZ BLD BSK IDINIZ NE YAPTINIZ ONU ANLATIN??????




Şu anda 6 kişi online
Toplam ziyaret : 76.131.670

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
251 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
564 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1479 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri