(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KINIYOR, ÖZÜR BEKLİYORUZ!

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, AK Parti Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer’in, basına yönelik “para ile haber yazıyorlar” şeklindeki sözlerine, ilçede kurulu Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) yönetimi tepki gösterdi.

ERMED Başkanı Doğan Gönüllü, Yönetim Kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, 31 Mart mahalli İdareler seçimlerine sayılı günler kala siyasi arenanın daha da ısındığını belirtti.

Bu süreçte Belediye Başkan adaylarının karşılıklı söylemlerinin de giderek sertleştiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bu siyasi etkinliklerdeki konuşmalardan birinde, AK Parti Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Adayı Sayın İbrahim Sezer’in yerel basına yönelik sarf ettiği sözlerine, şaşkınlık ve üzüntü ile tanıklık ettik. Sayın Sezer bu konuşmasında, ‘bazı adayların parayı basıp AK Parti, AK Parti Milletvekili Sayın Saffet Bozkurt ve kendisi ile ilgili asılsız haberler yaptırdıklarını’, ‘asılsız haberler ürettirdiklerini’, ‘parayı basıp haber yaptırdıklarını’ iddia etmiştir. Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi olarak, Sayın Sezer’in yerel basına yönelik söz konusu ifadelerini kabul etmiyoruz.

Özellikle seçim dönemleri gibi özel zaman dilimlerinde, diğer zamanlara kıyasla çok daha uzun süreler, çok daha zor şartlar altında ve her zamanki sorumluluk bilinçlerini daha da önde tutarak görevlerini sürdüren gazetecilerin, mesleki saygınlıklarını, çabalarını ve emeklerini lekelemeye, değil Sayın Sezer, hiçbir siyasinin gücü yetmez.

Bilinmeli ki, “Gazetecilik bir temas ve mesafe mesleğidir.” Gazetecilerin siyasilerle kurduğu ilişkilerinde doğru mesafeyi oluşturmak, gazetecilerin olduğu kadar siyasilerin de görevidir. Siyasetle uğraşan kişilerin kendilerine yönelik sert, ağır ve hatta incitici eleştirilere de katlanması gerektiği gerçeğini de bir kez daha Sayın Sezer’e hatırlatmak isteriz.

Yayın organlarında hangi habere ne ölçüde yer verileceğine ancak o yayın organının editöryal kurulu/yöneticisi karar verir. Seçim öncesi süreçte her adaya eşit mesafede durmaya çaba gösteren, tüm adaylara sayfalarını açarak kamuyu bilgilendirme görevlerini yerine getiren gazetecileri zan altında bırakmaya çalışmak, protokol konuşmalarında “güzide basın mensupları” diye selamladıkları basın emekçilerini hınç dolu bir biçimde eleştirmenin, hiçbir siyasiye yakışmadığının altını bir kez daha çiziyoruz. Gazeteciler hiçbir siyasinin propaganda aygıtı değildir.

Özetle, Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyeleri adına, Yönetim Kurulu olarak, Sayın Sezer’in maksadını ve haddini aşan söz konusu ifadelerini doğru bulmadığımızı ifade ediyor, kınıyor ve basın emekçilerinden özür dilemeye davet ediyoruz.”




Bu sayfayı yazdır

26.03.2024 17:56:48

Bu haber 616 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
27.03.2024 09:22:22
kadir diyor ki;

ilginç iddialar, halbuki para ile adam satınalma işini en iyi partisi bilir, neticede 1 koy 10 al felsefelerini 23 yılın sonunda herkes öğrendi
26.03.2024 20:58:45
ASIM CAKIR diyor ki;

hakaret, tahrik kotuzoz itham olmayan yorumlari bile yandaslik yaparak yayinlamayan yazili basin gazetecileri bu sozu kinamaniza katiliyorum ama birazda **KENDINIZE **BAKIN YAPTIGINIZ TARFKARLIK DEGILMI ELESTIRI OKURUNUZUN HAKKI LUTFEN SAYGILI OLUN




Şu anda 33 kişi online
Toplam ziyaret : 76.145.831

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
366 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
573 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1586 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri