(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

NEVRUZ’U KUTLADI

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Rektör Özölçer, Nevruz’un, Tülk Kültürünün bıraktığı en değerli miraslardan olduğunu belirttiği mesajında şunları kaydetti:

“Kadim Türk kültürümüzün bizlere bıraktığı en değerli miraslarından biri olan Nevruz; tabiatın canlanması, baharın gelişi, kardeşliğin ve dostluğun kenetlenerek yeni bir döneme geçişin adıdır. Orta Asya’dan Anadolu’ya ve Anadolu’dan Balkanlara kadar uzanan bu kutlu günün maneviyatı, binlerce yıldır coşkuyla kutlanarak milli değerlerimizin, milli birliğimizin ve milli beraberliğimizin gücünü perçinlemektedir. Türk tarihinin destanında milletin yeniden dirilişi ve uyanışını ifade eden Nevruz’un; cemrelerin yeryüzü ile buluşarak doğanın yeşillendiği, toprağın canlandığı ve suların coşkuyla aktığı bahar dönemi ile özdeşleşmektedir. İşte bu milli kültür ve manevi değerler ışığında bereketin, iyiliğin, barışın ve mutluluğun daim olması temennisiyle aziz milletimiz başta olmak üzere tüm insanlığın 21 Mart Nevruz Bayramını canı gönülden kutluyor, bayramımızın başta akademik camiamız olmak üzere ülkemizin bütün kuruluşlarına baharın getirdiği bolluğun ve huzurun feyzi ile başarı, sağlık ve mutluluk getirmesini ümit ediyorum.”

COŞKUYLA KUTLANDI

Diğer yandan, ZBEÜ Farabi Kampüsü Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Nevruz kutlamasına, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Prof. Dr. Servet Karasu, Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, Senato üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer açılış konuşmasını yaptı. Rektör Özölçer ayrıca, asırladır Türk kültür ve medeniyetinin Nevruz’a verdiği öneme değinerek bu gelenek ve duygunun sonraki nesillere de aktarılmasının gereğinden söz ederek ZBEÜ personel ve öğrencileri başta olmak üzere herkesin Nevruz Bayramı’nı kutladı.

Rektör Özölçer’in konuşmasının ardından ZBEÜ’de öğrenim gören uluslararası öğrenciler kendi ülkelerinin bayraklarını taşıyarak geçiş töreni düzenlediler. Geçiş töreninin ardından Zonguldak Çaycuma Belediyesi Halk Oyunları Ekibi bir gösteri düzenledi. Gösterinin ardından Zonguldak İl Gençlik Spor Müdürlüğü ve Erdemir Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibi sahneye çıkarak izleyicilere gösteri sundular.

 Halk oyunları gösterisinin ardından eski Türk kültüründe hastalıklardan ve kötülüklerden arınmanın sembolü olan Nevruz ateşini yakmak için tüm protokol üyeleri ve konuklar Spor Salonu dışına davet edildi. Rektör Özölçer protokol üyeleriyle birlikte, bir Nevruz geleneği olarak güç ve kudretin göstergesi çekiçle örs üzerinde demir dövdü. Demirin dövülmesi sonrası Nevruz ateşinin yakılmasıyla başta Rektör Özölçer olmak üzere protokol üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ateşten atladı. Protokol üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrencilerin davul ve zurna eşliğinde ateşin etrafında halay çekerek renkli görüntüler sergilemesinin ardından Nevruz kutlamaları son buldu.




Bu sayfayı yazdır

21.03.2024 15:11:17

Bu haber 188 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 20 kişi online
Toplam ziyaret : 76.147.100

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
368 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
575 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1587 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri