(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

POSBIYIK RAKİPLERİNE DOKUNDURDU!

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TSO) Arslan Keleş’i ziyaret etti.

Halil Posbıyık Medya İletişim Bürosundan yapılan yazılı açıklamada Posbıyık, beraberinde aynı zamanda Ereğli TSO Meclis Başkanı olan Belediye Meclis Üyesi Listesinde kontenjan adayı Tasin Tanyıldız ve Belediye Meclis Üyesi adayları ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, Keleş ve Yönetim kurulu tarafından karşılandı.

CHP Adayı Posbıyık, burada yaptığı konuşmada, kentin kurumlarıyla her dönem yakın iş birliği içerisinde çalıştığını belirterek, şunları kaydetti:

EREĞLİ’DE YENİ MACERAYA İHTİYAÇ YOK!

“Yerel yönetimlerde partizanlık olmaz. Muhtarlıkta ve belediye başkanlığında o memlekete sahip çıkacak, lider, yürekli, disiplinli, namluyu gösterdiklerinde korkmayan yürekli insanlar lazım. Yoksa rantın yüksek olduğu yerde belediye başkanı olan adama herkes çullanır, her kes bir şeyler gösterir. Örneği de var yani. Belediye başkanı olmak için sadece iyi insan olmak yetmiyor. Mesela İbrahim (AK Parti Adayı) benim çok iyi arkadaşım. İyi bir mühendis ama Belediye başkanlığında sadece iyi olmak yetmiyor. Biri de Balı Platformu demiş, çizilen projeler Balı Mahallesi’ne sığmıyor. Balı’da yerin metrekaresi kaç para, burayı nasıl kamulaştıracaksınız. Devlet nasıl yatırım yapamıyorsa, belediyelerde tüzel kişiliklerde çok zor durumda. Bu kadar atmasyon olmaz, vatandaş yerse diye kandırmaya çalışıyorlar. Devletin yatırım yapmadığı bir ortamdayız. Onun için Ereğli’nin yeni bir maceraya ihtiyacı yok.”

TAKAS KONUSUNU GÜNDEME TAŞIDI

Karadeniz Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’nin yetmediğini, yeni talepler geldiğine dikkat çeken Posbıyık. TSO’nun konusu olmasına rağmen bana dahi talep geliyor. Hatta birisini yerleştirdik” dedi.

İlçede kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarında ‘takas’ olarak tabir edilen emekli işçinin yerine oğlunun alınması uygulamasının kalkmasına da tepki gösteren Posbıyık, şöyle konuştu:

“Ereğli, demir çeliğiyle Türkiye’nin en kapasiteli şehirlerinden biri. Yani burada hiç kimsenin evladının boş kalmaması, işsiz kalmaması lazım. Demir çeliğe Karabük’ten, Kırıkkale’den adam alıyorlar. Ereğli çocuğu ‘imtihanı kazanmadı’ diyorlar. Beyinsiz mi Ereğli uşağı. Değil. Niye? Onların siyasi sahipleri var. Kırıkkale’nin de siyasi sahipleri var. Sendika falan hep Kırıkkale’den biliyorsunuz.  Ereğli uşağının sahibi yok. Ayrım yapmadan söylüyorum İlçe Başkanlarından, milletvekillerinden hiç buna itiraz edeni, ses çıkaranı görüyor musunuz? OYAK’ın Genel Müdürü, benim için ‘Fabrikayı kapatacak’ diyormuş.  Ben kimim ki fabrikayı kapatayım. Faşistler işine gelmeyen muhalefeti susturmak isterler. Ereğli’de takası benden başka konuşan yok. Bakın şimdi Ereğli’de bir takas davası var. (Erdemir) takası yaptırmıyorlar. Sendika niye mani olmuyor buna.”

KELEŞ: ŞEHRE KATTIĞI CİDDİ ESERLER VAR

Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş de, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimlerinin hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunduğu konuşmasında şöyle dedi:

“Burada gözümüzü açtık Halil Posbıyık ismi var. Kendisini çok takdir ederek her yerde de söylüyorum. Türkiye’de eşi benzeri görülecek bir konu değil. 8. kez Allah nasip etti bir kişi Belediye Başkanı adayı oluyor. 7 seçimin 5’ni kazandı. Gerçekten bir başarı hikayesi. Halil başkanımızın şehrimize katmış olduğu ciddi eserler, ciddi işler var. Bugüne kadar çalışmalarında kurumlar arası diyaloga hep önem verdi. Birlikte çalışma kültürüne inandı, destek verdi. Aranızda bakıyorum burada en eski öğrencisi de benim. 2004-2009 yılları arasında Halil Başkanımızın meclis üyeliğini yapmıştım. Siyasete kendisinin sayesinde atıldım. Ereğli’nin önemli kurumlarından bir tanesi olan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanıysam o günkü siyasette başlangıç noktası bugün buralara gelmeme vesile olmuştur. O anlamda Halil Posbıyık’ın liderliğinde Kdz. Ereğli Belediyesi bir okuldur. Başkanımızın listesine baktığımızda en fazla TSO üyesi meclis üyesi olarak sizin listenizde. İnşallah Ereğlimiz için hayırlı olur, başarılar diliyorum.”

Ereğli TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Harun Günönü ile Şemsi Durdu’nun da yer aldığı ziyaretin ardından birlikte hatıra fotoğrafları çektirildi.




Bu sayfayı yazdır

13.03.2024 23:00:30

Bu haber 239 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 27 kişi online
Toplam ziyaret : 76.211.644

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
524 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
716 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2030 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri