(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) ile Argus Teknoloji A.Ş. arasında iş birliği yapılmasına dair anlaşma imzalandığı bildirildi.

Üniversitenin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Argus Teknoloji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Burak Demirsoy, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Argus Teknoloji A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Osman Şahin ile Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Soner Sözler katıldı.

Anlaşma kapsamında iki kurum birlikte araştırma geliştirme faaliyetleri yanı sıra eğitim ve ürün geliştirme alanlarında da birlikte faaliyetler gerçekleştirecek.”

YAPAY ZEKA VE İNANSAL İNOVASYON

Diğer yandan, ZBEÜ’de, "Yapay Zekâ ile Finansal İnovasyon: Uygulamalar ve Fırsatlar" etkinliğine ev sahipliği yaptığı belirtilen açıklamada ise şöyle denildi:

“Finans alanındaki multidisipliner aktiviteleri desteklemek ve teorinin uygulamaya dönüştürülmesini sağlamak amacıyla TÜBİTAK projesi olarak düzenlenen etkinlik kapsamında 13 farklı başlıkta eğitimler verildi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesinden akademisyenler ve  İstanbul Teknik Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Huawei R&D Türkiye, Roketsan, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve Udemy gibi kurumlarda görev almış profesyoneller tarafından verilen TÜBİTAK Projesi kapsamındaki eğitimlere katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

Eğitimlerin sonunda katılımcılar, finans alanında Python programında lineer regresyon, K-En Yakın Komşu, karar ağaçları, destek vektör makineleri, yapay sinir ağları, doğrusal olmayan regresyon ve rasgele ormanlar gibi uygulamaları öğrenme fırsatı buldular.

Proje yürütücüsü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Gizay Daver, başta ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, olmak üzere etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere, TÜBİTAK’a ve destek veren kurumlara teşekkürlerini sundu.

Üç gün boyunca süren etkinlik, katılımcılara sertifika takdimi ile son buldu.”




Bu sayfayı yazdır

12.03.2024 09:34:58

Bu haber 177 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 76.207.483

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
518 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
715 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2028 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri