(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

REKTÖR ÖZÖLÇER ÖĞRENCİLERLE...

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, “Rektör-Öğrenci Buluşması” kapsamında öğrencileri makamında kabul etmeye devam ettiği bildirildi.

ZBEÜ Basın Yayın ve halkla İlişkiler Müdürlüğünün yazılı açıklamasında, Özölçer’in, B-Dispate Uzay ve Havacılık Takımını makamında kabul ettiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

“Bu kapsamda B-Dispate Uzay ve Havacılık Takım kaptanı Özcan Gülcan ve takım üyeleri, Rektör Özölçer’i ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özölçer, öğrencilerin talep ve isteklerini dinledi. Öğrenciler ise desteklerinden dolayı Rektör Özölçer’e teşekkürlerini sundu. Ziyaret iyi niyet temennileri ile sona erdi.

MAVİYEMİŞ ÇALIŞTAYI YAPILDI

Diğer yandan ZBEÜ’de “Batı Karadeniz’de Maviyemiş Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Yapılan yazılı açıklamada, ZBEÜ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından gerçekleştirilen çalıştayınTahir Karauğuz Konferans Salonu’nda düzenlendiği belirtilerek, şöyle denildi:

“Çalıştayın açılışında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Havva Karahan "Vaccinium corymbosum L. (Darrow, Brigitta, Patriot) ve Vaccinium arctostaphylos L.’nin in vitro Mikroçoğaltımı ile Elde Edilen Fidanlarının Batı Karadeniz Bölgesi Tarım Endüstrisine Kazandırılması" isimli proje hakkında ve çalıştayda ele alınacak konular hakkında konuşma yaptı. Ardından katılımcılar sunumlarını gerçekleştirdi.

Çalıştayda maviyemiş hakkında genel bilgiler, meyveleri saklama koşulları, maviyemişin önemi, ülkemizde yetiştiriciliği yapılan kültür formları, maviyemişin ekolojik istekleri; iklim isteği, toprak isteği, rakım, ülkemizde maviyemişin doğal yayılışı, ülkemizin maviyemiş üretiminde avantajı, maviyemişin üretiminde yaşanılan sıkıntılar, maviyemiş fidanı üretiminde in vitro mikroçoğaltımın önemi, maviyemişin farmasötik özellikleri ve tıbbi önemi, gıda sektöründeki kullanım alanları ve şekilleri, maviyemişe yönelik talep ve büyüme potansiyeli, destekler ve teşvikler, maviyemişle ilişkili projeler, yerel kalkınmaya sağladığı faydalar, maviyemişin Türkiye ve dünya genelindeki durumu, maviyemiş fidanlarının temini ve yetiştiricilikte karşılaşılan zorluklar ile çözüm önerileri, teşviklerin etkisi ve maviyemiş üretiminde yaşanan sıkıntılar gibi konular ele alındı.

Çalıştaya dair değerlendirmede bulunan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Üniversite ev sahipliğinde düzenlenen çalıştayda maviyemişin önemi ve yetiştiriciliği üzerine yapılan verimli tartışmalara, bu alanlarda farkındalık oluşturmanın kayda değerliğine, nitelikli proje yapmanın önemine ve üniversitelerin proje geliştirme süreçlerinde kritik bir rol oynadığını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çalıştay, tartışma ve katılımcılardan gelen önerilen değerlendirilmesi ve incelenmesiyle sona erdi.

Çalıştaya, Fen Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Rıdvan Baldık ve Prof. Dr. Zekeriya Ustaoğlu, akademisyenler, konunun uzmanı kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı."




Bu sayfayı yazdır

10.03.2024 23:19:26

Bu haber 129 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 28 kişi online
Toplam ziyaret : 76.146.093

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
366 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
573 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1586 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri