(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

O OCAĞIN BAŞINDA...

Zonguldak’ta, Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında 3 Mart 1992’de meydana gelen grizu faciasında yaşamını yitiren 263 maden şehidi, facianın 32'nci yıldönümünde dualarla anıldı.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, dün, sabah mesaisi öncesi ocak girişinde düzenlenen anma programında konuşan GMİS Genel Sekreteri Arslanbuğa, madende hayatını kaybeden tüm işçilere Allah'tan rahmet diledi.

Arslanbuğa, 1983’de Armutçuk Maden ocağındaki grizuda 103, 7 Ocak 2013’de taşeron şirketin çalıştığı alanda 43 maden işçisinin şehit olduklarını hatırlattığı konuşmasını, şöyle sürdürdü:

 “Yakın zamanda da Amasra’da 43 kardeşimizi kaybettik. Madencilik, dünyanın en zor, en ağır ve en riskli mesleklerinden biri. Bizler, bunun farkında olarak yıllardır atalarımızdan gelen gelenek ile yerin metrelerce altında alın terlerimizle taşkömürünü yerüstüne çıkartarak ekonomiye kazandırıyoruz.
Taşkömürü günümüzde de eskiden olduğu gibi milli ve yerli kaynak olarak önemli yere sahiptir. Bunu ülkemizin çevresinde yaşanan savaşlardan ve pandemi döneminde yaşanan enerji krizinde net bir şekilde gördük. Artık enerjinin hayati öneme sahip olduğu bir çağdayız. Bunun için yerli ve milli kaynaklarımız korunmalı ve üretimin arttırılması konusunda ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Bugün bizler havza tarihinin en zor şartlarında çalışmaktayız. Çalışan sayımız 7 binlere kadar gerilemiştir. Biliyorsunuz 2 bin işçi alımı süreci devam etmektedir. Öncelikle işçi alımında emeği olan herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Lakin kurumumuzda emekli olanlarla birlikte işgücü her geçen gün düşmektedir. Yeni alınan işçilerimiz zaten emekli olan işçilerimizin sayısının yakın olması dikkat çekmektedir. Hep birlikte üretimi arttırmanın planlarını yapmalı ve kurumumuzu ayakta tutmalıyız.
Yeni arkadaşlarımızda aldıkları eğitimleri ve amirlerinin, şeflerinin direktiflerine harfiyen uyması gerekmektedir. Hepinize kazasız belasız çalışma hayatı ve emeklilik diliyorum. Bu duygularla maden şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Maden şehitleri için Kuran-ı Kerim okunarak dualar edilen törene; Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ece, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Yener Arslanbuğa, Genel Mali Sekreter Yalçın Yiğit, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, CHP İl Başkanı Devrim Dural, Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı, GMİS’e bağlı şube başkan ve yöneticileri, işçi ve memur sendikalarının şube başkan ve yöneticileri, siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının yönetici ve temsilcileri ve madenciler katıldı.

DURAN MESAJ YAYINLADI, SİTEM ETTİ

Törene katılan CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural yayınladığı anma mesajında, CHP’nin anma törenine geniş katılım sağladığını hatırlatarak, “Siyaset kurumunun şehit madencilerimizi anma törenimize gerekli ilgi ve alakayı göstermemiş olması bizleri derinden üzmüştür.  Bizler her zaman madencilerimizin haklarını savunmak TTK’da çalışan sayısının norm kadroya ulaştırmak ve kurumumuzun yaşatılabilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.




Bu sayfayı yazdır

4.03.2024 13:18:26

Bu haber 266 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 14 kişi online
Toplam ziyaret : 76.261.757

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
659 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
926 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2051 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri