(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YAPACAKLARINI TEK TEK...

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, İYİ Parti’ye geçen eski Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, İlçedeki Yöresel Derneklerin Başkan ve yöneticileri ile yemekte bir araya geldi.

Murat Sesli Basın sosyal hesabından yapılan paylaşıma göre Sesli, bir araya geldiği başkan ve yöneticilere, İYİ Parti olarak Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanmaları halinde ilçede hayata geçirmeyi planladıkları 100 proje hakkında detaylı bilgiler verdi.

Başkanlık görevinde olduğu dönemde Yöresel Evlerin tadilatını yaparak modern hale getirdiklerini hatırlatan Murat Sesli, şunları kaydetti:

FESTİVALLER ARTACAK

“Şu an dernek evlerinde sıkıntılarınız olduğunu biliyorum. Oraların tadilata ihtiyacı var. Göreve geldiğimizde buraları yeniden elden geçirip modern bir hale getireceğiz. Göreve geldiğimizde Kdz. Ereğli yine festivaller şehri olacak. Hatta gençlerimiz için rap ve rock festivali yapmayı planlıyoruz. Ayrıca yöresel derneklerimizin yapacağı etkinliklerin senede bir defa tüm maliyeti bizim tarafımızdan karşılanacak. Konaklamasından, yemeğine, sanatçısına kadar masrafları biz üstleneceğiz. Yöresel derneklerimizin yapacakları etkinliklerle yaz ayını dolu dolu yaşarız. Yöresel dernekler bizim için çok önemli. O yüzden de her türlü desteği vereceğiz. 2007-2009 yılları arasında 20 aylık bir dönemde Kdz. Ereğli’ye çok büyük hizmetler yaptık. Kdz. Ereğli’nin her mahallesine 120 bin ton asfalt, taş duvarlar ve alt yapısını yaptık.

ÖĞRENCİLERE BURS…

O dönemde 700 öğrenciye Türkiye’de ilk defa burs verdik. Bizden sonra da öğrencilerimize burs verilmedi. ‘Cumhuriyet’imizin 100. Yılında 100 proje ile geliyoruz’ sloganımızın içerisinde 10 mega proje, 90 tanede çoğunluğu sosyal proje olmak üzere belediyemize gelir getirici bir çok proje var. Kdz. Ereğli’den dışarıya okumaya giden maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimize her ay 5000 lira burs vereceğiz. Belediye market kuracağız. Burada 2 bin aileye belediye kart vererek bununla ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Ramazan aylarında belediye, ERDEMİR, iş insanlarımız kumanya veriyor. Kumanya paketlerinin içi hemen hemen aynı. Belki o insanın bulgura, pirince değil de temizlik malzemesine, kahvaltılığa ihtiyacı var. Vereceğimiz kart ile vatandaşlarımız marketten et ve tavuk ürünleri hariç her türlü ihtiyacını karşılayabilecek.

HALK GEZİLERİ SÜRECEK

Türkiye’de en büyük gezi organizasyonunu 3 bin 500 kadınımızı 67 otobüsle Çanakkale’ye götürerek biz yaptık. Mayıs ayından itibaren kadınlarımıza buradan sesleniyorum; gezilere hazır olun. Mayıs ayından itibaren Çanakkale, Anıtkabir, Kapadokya, Mevlana, Eyüp Sultan, Ayasofya, Safranbolu, Abant, Burdur Salda Gölü ve Isparta Gülbahçelerine gezilere gideceğiz. Kadınlarımıza önem veriyoruz dedik ve meclis listemizde 11 kadınımıza yer verdik. Bütün belediye meclis üyesi adayları listesine bakabilirsiniz.

PARANIN NASIL YÖNETİLECEĞİNİ BİLİRİM

Şöyle bir şey akıllara gelebilir; bu kadar proje yapıyorsun, 5 bin lira burs, 5 bin lira alışveriş; bunların parası nerden karşılanacak? Kdz. Ereğli Belediyesi’nin şu anki bütçesi 1.4 milyar lira. Ben ticaret yapıyorum. Paranın nasıl yönetileceğini iyi bilirim. Parayı doğru yöneteceğiz ve çalmayacağız, çaldırmayacağız. Ayrıca projelerimiz içerisinde mevcut bütçeyi daha da yukarılara çekecek gelir getirici birçok projemiz var. Bunları hayata geçireceğiz. Vaat ettiğimiz tüm projelerimizi hayata geçirebiliriz. Kdz. Ereğli’de 30 senedir birçok şey yapılmamış. İnsanlar inanamıyor. Daha önce nasıl hizmet ettiysek bu projelerimizin hepsini de hayata geçireceğiz. Şu ana kadar projelerini açıklayan hiç kimse yok. Biz projelerimiz üzerinde uzun süredir çalışıyoruz. Tüm projelerimiz hazır ve bunları sosyal medyamızda ve toplantılarımızda açıklıyoruz. Bunun yanında Kdz. Ereğli sahilimizi en güzel şekilde yapacağız. Festivallerin en iyisini yapacağız. Bunları yaparken ‘Her noktaya eşit hizmet’ anlayışı ile tüm mahallelerimize de hizmet edeceğiz.”

KONU BAŞLIKLARI İLE SİNEVİZYON

Sesli’nin konuşmasının ardından Kent Meydanı, Cami, Belediye Binası, Kepez ve Cevizler kavşağı battı çıktı, Kepez-Devrek Yolayrımı, Potbaşı, Elmatepe, Echomar Hastanesi ve Açık Çarşı bölgelerine yapılacak alt geçitler, Göztepe Köprüsü yenileme ve otopark, Beyçayırı Stadı altı otopark, Endüstri Meslek Lisesi alanına yapılacak yeni yaşam alanı ile Cezaevi’nin bulunduğu alana yapılacak spor kompleksinin tanıtımları sinevizyon eşliğinde yöresel derneklerin başkanlarına izlettirildi. Yöresel derneklerin başkan ve yöneticileri projeleri ayakta alkışlarken, Sesli’ye güvendiklerini söyledi.

Ziyarette; İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Murat Sesli, İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Yasemin Erdoğan, İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediyesi 1. Sıra Adayı Op. Dr. Evrim Balbaloğlu da hazır bulundu.




Bu sayfayı yazdır

27.02.2024 14:11:50

Bu haber 371 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
27.02.2024 18:35:16
Murat diyor ki;

Sayın sesli diyelimki yeğen seçimi kazandı.sonra? Belediye ve meclis toplantılarında başkanlık makamına kim oturacak.
27.02.2024 14:56:55
kadir diyor ki;

seçime en iyi hazırlanmış aday.plana projeye göre oy versem Sesliye verirdim. yeşile en az zarar vereceğini düşündüğüm adaya vereceğim.




Şu anda 32 kişi online
Toplam ziyaret : 76.432.542

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
954 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1111 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2121 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri