(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TARİH NİSAN OLARAK VERİLDİ

(Haber: Orhan Akyüz/Fikri Kapan) - Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), Batı Karadeniz Turistik Tren Turu seferlerinin 12 Nisan 2024’de başlatılmasının planlandığını bildirdi.

BAKKA’dan yapılan yazılı açıklamada, , turistik tren seferlerinin hayat geçirilmesi amacıyla dün (20 Şubat) Kültür ve Turizm Bakanlığında Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın başkanlığında, Zonguldak, Karabük ve Çankırı Valileri, bölge milletvekilleri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı temsilcileri, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreterleri, güzergâh üzerinde bulunan il ve ilçelerdeki kurum ve kuruluşlar ile ilgili turizm aktörlerin katılımıyla istişare toplantısı gerçekleştirildiği bildirildi.

Toplantıda alınan kararlara göre gerçekleştirilecek seferlerde kullanılacak Özel Turistik Karaelmas Treni’nde 3 pulman, 1 kuşetli vagon (230 kişi) ile 1 yemekli vagon yer alacak, tren her iki yönde de ayrı turist gruplarına hizmet verileceği anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

HAFTADA BİR KEZ; KARŞILIKLI…

“Güzergâh, Ankara-Çankırı-Karabük-Zonguldak arasında 484 kilometre uzunluğundaki rota olup projeyle Batı Karadeniz'in geçmişten günümüze hikâyesinin anlatılması, endüstriyel miras ögelerinin tüm ziyaretçilere aktarılması ve tren güzergâhının özel tren seferleriyle kültür ve turizm rotasına dönüştürülmesi amaçlanıyor Turistik tren seferlerinin Cuma – Pazar günleri arasında haftada bir kez karşılıklı olarak gerçekleştirilmesi ve 12 Nisan 2024 tarihinde ilk seferin başlatılması planlanıyor.

Projenin hazırlandığı günden bugüne TCDD, Kültür ve Turizm Bakanlığı, konuyla bağlantılı kurum ve kuruluşlarla bir dizi temas gerçekleştirilmiş olup tren seferlerinin 2024 yılının Nisan ayında başlatılması planlanmıştır. Tren saatleri ve durakları için teknik ekip tarafından detaylı çalışma yapılacak olup belirlenecek ziyaret yerleri en kısa sürede kamuoyuna açıklanacak.

8-9 MART’TA İNFO TUR GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Söz konusu turistik tren seferlerinin başarılı bir şekilde yürütülebilmesi ve etkin tanıtımı için 8-9 Mart 2024 tarihlerinde info tur gerçekleştirilmesi; bu tura önemli isimler, fenomenler ve basın mensuplarının davet edilmesi, medya ve tanıtım materyalleri oluşturulması, yayımlanması ve tanıtım kampanyaları yürütülmesi kararı alındı. Ayrıca Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda BAKKA ve KUZKA tarafından Batı Karadeniz'i Keşfet Programı yoluyla acentalara destek verilerek tren turizminin geliştirilmesi öngörülüyor.

GÜZERGAH ÜZERİNDE ÖNE ÇIKAN ALANLAR

● Kalecik (Ankara)

● Tuz Mağarası (Çankırı)

● Çankırı Müzeleri (Çankırı)

● Çerkeş (Çankırı)

● Hadrianoupolis Antik Kenti – Eskipazar (Karabük)

● UNESCO Kültürel Miras Kenti Safranbolu (Karabük)

● Türkiye’nin En Büyük Blok Ormanı Yenice (Karabük)

● Tios Antik Kenti – Filyos (Zonguldak)

● Gökgöl Mağarası ile Zonguldak Maden Müzesi ve Kömür Deneyim Ocağı (Zonguldak)




Bu sayfayı yazdır

21.02.2024 14:08:06

Bu haber 1204 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.298.292

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
791 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
950 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2072 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri