(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BELEDİYEDEN AMATÖR RUHLA…

Zonguldak’ın Ereğli İlçe Belediyesi ve Belediye Spor Kulübü Başkanı Halil Posbıyık, “amatör sporun yükünü çeken kulüp başkanları ve yönetimine destek için 17 kulübümüze 375 bin TL nakdi yardımda bulunuyoruz” dedi.

Posbıyık, Ereğli belediyesinin, ilçedeki amatör futbol kulüplerine destek amacıyla kulüp yöneticileri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Ereğli Belediyesi’nin, bünyesindeki Karadeniz Ereğli Belediye Spor Kulübü bünyesinde 12 spor branşında faaliyet gösterdiğini hatırlatan Posbıyık, şunları kaydetti:

“FEDAKAR YÖNETİCİLER”DEN BAHSETTİ

Alt yapıda çok değerli sporcularımız ve hocalarımız var. Birçok yerde Zonguldak’ı Ereğli temsil ediyor. Birincilikleri Ereğli kazandığı için bir çok yerde biz temsil ediyoruz Ereğli olarak. Ancak spor alt yapısı olarak ta en fakir ilçe Ereğli. Bir belediye başkanı olarak bunu söylemek bana zor geliyor ama maalesef bazı gerçekleri söylemek lazım. Spor, kulüp başkanlarının, yöneticilerinin, çoluk çocuğu için, ailesi için kazandığı paraları ‘yeter ki gençler yetişsin, kötü alışkanlıklara yönelmesin’ diye cebinden ödedikleri paralarla yönetiliyor. Ereğli böyle değerli başkanlar olmasa, yöneticiler olmasa bir adım atmak dahi çok zor. Amatör Spor Kulüplerine yardım kahvaltısında bir arada olmaktan mutluyum. Ereğli’de çok değerli gençler var. Hem futbol, basketbol, voleybol, paravolley, yelken, boks, vücut geliştirme, bilek güreşi ve hentbol gibi birçok branşta değerli sporcularımız var. Zaman zaman bazı kulüplerden gençlerimize teklifler geliyor ve gidiyorlar. Ereğli’de kaynak zengin. Futbolcular belli bir noktaya geldikten sonra hocalık yapıyor onun için çok değerli hocalarımız.

BİR KURUŞ DESTEK VERMİYORLAR!

Ereğli’nin Türkiye’de ilk 500 sıralamasına giren 3 tane fabrikası var. Türkiye’nin devleri, kralları. Her türlü parayı harcayan, Urfa’ya, Adıyaman’a okullar yapan ama bu ülkenin gelişmesi için ilk defa sağlam bir gençlik lazım. Eğitimli, sportif gençlere, kızlara erkeklere ihtiyaç var. Nedense bu es geçiliyor, görülmüyor. Bahsettiğim bu 3 kuruluş spora bir tek lira dahi, mübalağa etmiyorum, 10 lira dahi vermiyorlar.

DEVLET İMKANLARI EN GERİDE

 Amatör spor kulüplerinde başkanların, teknik direktörlerin, yöneticilerin ceplerinden yaptıkları yardımları biliyorum. Peki kültürel, solsyal her alanda en iyi yetişmiş gençlerinin bulunduğu Kdz. Ereğli’de devlet imkanları nedir? En geride. Çok şükür yüzme havuzumuz yapılıyor. Diğer ilçelerde 10 sene evvel yapıldı.  Beyçayırı satadı makam odamın yanında. Sabahtan akşama kadar gençlerin durumlarını görüyorum. Bazen akşam 8’de antrenman yapıyorlar. ASKF, antrenman için yer isteyen kulüplere yer bulamıyor, çünkü stad yok. Beyçayırı stadı bazen 4, bazen 6’ya bölünüp kulüpler öyle antrenman yapıyor.  1 tane stad var. Gidin bütün ilçelere. Hepsinde 2-3 tane stad var.  Devlet tenis kortuna kadar ayrı yapmış. Delihakkı bölgemizde 40 dönem yerimiz var. Her zaman bar bar bağırıyorum burayı size verelim stad yapın diyorum ama yapmıyorlar. ASKF Yönetimi de çok sıkıntı çekiyor. Takımları yerleştiremiyor stadlara. Kandilli’ye, Alaplı’ya gönderiyor. Bir ışıklandırma yaptılar, onu da yarım yaptılar. Dün akşam baktım tribünün bir tarafına da ışık koymaya çalışıyorlar çünkü karanlık oluyor saha. Belediyenin yaptığı 12 tane halı sahayla idare ediyoruz.

KEPEZ BÖLGESİNE BİR STAD YAPIYORUZ

Şimdi Kepez bölgesinde Mahmutpaşa’da bir stad yapmaya çalışıyoruz. Hemen hemen düzlemelerini yaptık Allah’ın izniyle. Burayı süratle yapmaya çalışıyoruz. Erdemir’den rica ettik, sağolsun sayın Genel Müdür belli saatlerde kapalı spor salonunu verdiler. Orada basketbol, voleybol antrenmanları yapılıyor. Önceki kaymakam ve validen rica ettik. Ereğli Lisesi’nin kapalı spor salonu var, orayı bize verin ben içini güzelce yapayım ve sporcuların hizmetine açayım dedim hala vermediler.  Tapusunu istemiyoruz, belediye olarak biz zaten istemiyoruz, kulüp olarak versinler.  Basketbolda, voleybolda bir antrenman sahasına ihtiyacımız var orayı ben yapayım ama vermiyorlar.  Erdemir kapalı spor salonunun yanında yeşil alan var. Burayı bize verin dedik, vermiyorlar. Bari inekleri otlatalım bir işe yarasın.

17 KULÜBE 375 BİN TL DESTEK

Her yıl olduğu gibi bu yılda amatör spor kulüplerimize destek için bir araya geldik. Bu zamana kadar amatör spor kulüplerine forma, top, krampon gibi temel ihtiyaç malzemelerini karşılıyorduk. Fakat ASKF ve spor kulüplerinin başkanları ile yaptığımız görüşmede ‘forma ve diğer ihtiyaç malzemelerini biz sponsorlar sayesinde karşılıyoruz, bize maddi yardım yapın’ dediler. 2 yıldır da bunu bu şekilde devam ettiriyoruz.  Bu yılda amatör spor kulüplerimize belediye imkanları dahilinde Süper Amatör Kulübü takımlarına 30 bin lira, 1. Amatör Takımlarına 22 bin 500 lira, 2. Amatör Takımlarına 15 bin lira olmak üzere toplam 17 kulübümüze 375 bin lira nakdi yardım yapıyoruz. Kulüplerimize hayırlı uğurlu olsun, güle güle harcasınlar.”

ASKF Başkanı Kemal Demir de, konuşmasında, ““Sevgi, Barış, Dostluk ilçemiz olan Kdz. Ereğli’nin belediye başkanı, aynı zamanda abim Halil Posbıyık’a bugün bizi bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum. Çok sevdiğim bir laf vardır, ‘karşınızdaki size verdiği değer kadar sizde ona değer verin’. Amatör spor kulüpleri olarak gerçekten zor bir süreçten geçtiğimiz bugünlerde ve her zaman bizim yanımızda olan Halil Posbıyık’a teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından kulüplere çekleri Başkan Posbıyık tarafından teslim edildi ve birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.




Bu sayfayı yazdır

9.02.2024 17:15:49

Bu haber 321 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 6 kişi online
Toplam ziyaret : 76.216.397

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
629 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
719 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2033 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri