(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MADENCİ VARSA UMUT VAR!

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, “Biz madenciler, ülkemizin ve milletimizin bize ihtiyacı olduğu her yerde ve her an göreve hazırız. Madenci varsa, umut var” dedi.

Yeşil, 6 ve 7 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş ile Hatay Merkezli depremlerle ilgili yayınladığı mesajında şunları kaydetti:

“Büyük acılara yol açan depremlerin ardından ülkemiz insanı, dayanışma ve yardımlaşma kültürünün eşsizliğini bir kez daha ortaya koymuştur.

Biz Genel Maden İşçileri Sendikası yöneticileri, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve Maden Tetkik Arama Kurumu’nda (MTA) çalışan madenciler olarak depremi haber alır almaz deprem bölgesine yardıma koştuk.

Gönüllü 4 bin maden ve 51 MTA işçisi arkadaşımız ile arama-kurtarma çalışmalarına katıldık.

Bu büyük felakette madenciler olarak enkaz altından duyduğumuz her nefese yetişmeye çalıştık.

Girilemez denilen en riskli enkazlara büyük bir cesaret ve tecrübeyle girerek yüzlerce insanımızı o enkazların altından sağ çıkararak sadece o insanlara değil ülkemize de acı günlerde umut olduk.

Arama-kurtarma çalışmalarında büyük bir cesaretle, gösterdikleri üstün gayretlerle, girilemez denilen en riskli enkazlara madencilik tecrübesi ve teknikleriyle girerek yüzlerce cana nefes, milletimize umut olan tüm madencilere teşekkür ediyoruz.  Ülkemizin kahramanları haline gelen değerli madencilerle gurur duyuyoruz. Tüm kahramanlarımızı alınlarından öpüyoruz.

Maden işçisi, yeraltında olduğu gibi yerüstünde de ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu tekrar tekrar göstermiştir.

Yüzyılın felaketinde enkazlarda kullandığımız madencilik teknikleri, bilgi, beceri ve tecrübeyi bugün ülkemizin güzide arama-kurtarma ekiplerine aktarıyoruz.

Biz madenciler, ülkemizin ve milletimizin bize ihtiyacı olduğu her yerde ve her an göreve hazırız. Madenci varsa, umut var.

6 Şubat depremlerinin ardından büyük özverilerle çalışan tüm arama-kurtarma ve yardım ekiplerine, yardım seferberliğine katılan herkese şükranlarımızı sunuyor, teşekkür ediyoruz.

Yaşanan acılara tanık olmuş, ortak olmuş maden işçileri olarak ülkemizin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğini unutmadan, depreme karşı farkındalık oluşturulması için güçlü çalışmalar yapılması, Bakanlık nezdinde kurulan 2 bin kişilik madenci arama kurtarma ekibinin bir an önce aktif hale getirilmesi çağrısında bulunuyoruz.

Böylesine felaketleri bir daha hiç yaşamamayı diliyor, depremde kaybettiklerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılara şifalar diliyoruz. Ülkemizin başı sağolsun.”




Bu sayfayı yazdır

6.02.2024 10:24:34

Bu haber 236 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.186.685

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
398 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
700 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1912 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri