(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YIL DA, YILLAR DA GEÇSE...

6 Şubat 2023’de yaşanan deprem felaketinin 1. Yılında anma mesajları yayınlandı.

BOZKURT'UN MESAJI

AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, yayınladığı mesajında, 11 İli saran Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde 50 binin üzerinde vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Depremin meydana geldiği ilk andan itibaren, depremden etkilenen kardeşlerimizin yaralarını sarmak, maddi ve manevi destek vermek için devletimizin tüm birimleriyle, sivil toplum kuruluşlarımızla, aziz milletimizin her bir ferdiyle birlikte var gücümüzle çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Asrın felaketi olarak nitelendirilen böyle bir acının ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını diliyor, depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yakınlarına ve aziz milletimize bir kez daha sabr-ı cemil niyaz ediyorum.”

ERTUĞRUL’UN MESAJI

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul da, sösyal hesaplarından yayınladığı mesajında, şu ifadelere yer verdi:

6 Şubat 2023 04:17

 üzerinden tam 365 gün geçti. Yaşamayana ‘ne çabuk geçti’ acısı olana ‘geçmek bilmedi…’

6 Şubat 2023 04:17

Hevesle kurulan hayallerin yarım, özenle kurulan yuvaların eksik kaldığı andır.

6 Şubat 2023 04:17

Doğduğu, büyüdüğü, yaşadığı toprakları terk etmek zorunda kalan insanlardır.

6 Şubat…

Enkazdan bir can daha çıkarılmasını beklerken geçmeyen zamandır. Tüm bunlara rağmen, ilk aylarda hayata tutunma telaşından ve “mutlaka döneceğiz” umudundan gelinen nokta; toz içinde bir şehir, su kuyrukları, çadır ve konteynerlerde yaşam mücadelesi veren insanlardır. Unutmadık, affetmedik,  Çadır satanları, günlerce yardım göndermeyenleri. ‘Oy vermediniz biz de gelmedik’ diyenleri Unutmayacağız, affetmeyeceğiz!”

REKTÖR ÖZÖLÇER’İN MESAJI

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, depremin acısının hala yaşandığına dikkat çektiği mesajını şöyle sürdürdü:

“2023 Kahramanmaraş Depremleri, uluslararası çağrı ile insanlığın vicdani duygularını din, dil, ırk gözetmeksizin mesafe ve zorluk tanımaksızın yaralarımızı bir arada sarmaya hepimizi harekete geçirmiştir. Kadim Devletimizin ve Necip Milletimizin yekvücut olarak depremin ilk anından itibaren mahsur kalan vatandaşlarımızın yardımına koşması, akabinde her daim canla başla mücadele etmesi şanlı tarihimizin ruhunda yer alan bir olma düşüncesinin tezahürüdür.

Geçmişte yaşanan depremlerin günümüzde ve gelecekte de yaşanılması pek muhtemeldir. Burada en önemli husus modern dünyanın ve ‘Güçlü Türkiye Yüzyılı’ hedefinin bilimsel verileri ışığında sahip olduğu engin bilgi, birikim ve son teknoloji imkanlarını kullanarak tedbirlerimizi almamız; akademik-idari kurumlarımız ve yurttaşlarımızla depremlere her daim hazırlıklı olmamızdır. Ülkemizin hemen her bölgesini saran fay hatlarıyla yaşamayı öğrenmek; yapılarımızı, evlerimizi ve işyerlerimizi depreme dayanıklı hale getirmek öncelikli vazifemizdir.

Deprem süreci boyunca Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ailesi, Şehrimiz ve Kahraman Madencilerimizle kenetlenerek, ihtiyaç duyulan her alanda gece gündüz demeden vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret gösterip öğrencilerimiz, akademik ve idari personellerimizle de sahanın içinde ve dışında elinden gelen desteği depremzedelere sunmaya çalışmıştır.

Bu vesileyle asrın felaketi ‘2023 Kahramanmaraş Depremleri’nde Üniversitemizin çok değerli on bir öğrencisi ile hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Cenabıhak’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına başsağlığı ve sabrıcemil diliyor, böyle felaketin bir daha yaşanmamasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

DURAL’IN MESAJI

CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural’ın, “Unutmadık, Asla Da Unutamayız!” başlığı altındaki mesajı ise şöyle:

“Felaketin üzerinden geçen bir yılın ardından kaybettiklerimizin acısı hala yüreğimizde, hala tarifi mümkün olmayan büyük bir acı içerisindeyiz.  Bu acının siyasete malzeme edilmesi insanlık dışıdır. Evleri yıkılan on binlerce vatandaşımızın halen çadırlarda insan haklarına aykırı bir yaşam sürmesi söz konusudur. Ve gerekli yardımın yapılıp yapılmaması ise maalesef ki merkezi yönetimle iş birliği yapılması şartına bağlanmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki Siyasi düşünce ve parti ayrımı gözetmeksizin depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza biran önce yardım edilmesi ve tüm ihtiyaçlarının karşılanması temel bir vatandaşlık görevidir. Hepimiz biliyoruz ki giden canlarımızı geri getirmemiz mümkün değil ancak bu felaketin bizlere verdiği en önemli mesaj; ülkemizin deprem kuşağında yer alması sebebiyle her zaman depreme ve doğal afetlere karşı hazırlıklı, duyarlı ve bilinçli olmamız gerektiğidir. Bunun için hepimize düşen görevler vardır. Hiç şüphesiz ki bu görevlerin en önemlisi tüm binalarımızın kanun, tüzük ve yönetmeliklerin yani bilimin, fennin ve tekniğin öngördüğü standartlarda inşa edilmesidir. Bu duygu ve düşüncelerle depremde yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz. Hepsinin mekanları cennet olsun. Allah bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın.”

AK PARTİLİ GENÇLERİN MESAJI

Ak Parti Zonguldak İl Gençlik Kolları Başkanı Benhur Öüpek de, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“6 Şubat'ta Merkezi Kahramanmaraş olan ve 11 ili etkileyen depremlerin yaralarını sarmak için devletimiz tüm imkanlarını seferber ederek kısa sürede bölgenin yeniden ayağa kalkması için cansiparene bir uğraş sergiledi ve sergilemeye devam ediyor. 1 sene gibi kısa bir sürede teslim edilen yeni konutlarımız ve yeniden yapılan altyapı hizmetlerimiz ile hiçbir vatandaşımızı mağdur etmemekte kararlıyız. Depremin ilk anından itibaren vatandaşlarımızın yanında olduk olmaya da devam ediyoruz. Zonguldak İl Gençlik Kolları ailesi olarak depremin hemen ardından Kahramanmaraş ilimizde aktif olarak sahada halkımızla beraberdik. Devlet-millet el ele yaşadığımız bu felaketi atlatmak için elimizden ne geliyorsa yaptık. Bugün ise felaketin yıldönümünde yüreğimiz hala deprem bölgesinde. Asrın felaketinin yıl dönümünde vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine de tekrardan başsağlığı diliyoruz. Allah bu millete bir daha bu tür acılar yaşatmasın.”




Bu sayfayı yazdır

6.02.2024 10:05:22

Bu haber 331 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 76.185.402

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
397 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
700 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1912 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri