(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DESTEK 40 MİLYONU BULDU

(Haber: Fikri kapan) - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Teknoloji Transfer Ofisi AR-GE Biriminin hazırladığı "KnowWhatYouBreathe: MobilizingCommunitiesforAirQuality in the Black SeaBasin (Soluduğun Havayı Tanı: Karadeniz Havzasındaki Hava Kalitesi İçin Toplulukları Harekete Geçirme)" başlıklı proje’nin Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenmeye hak kazandığı bildirildi.

ZBEÜ’den yapılan yazılı açıklamada,

ZBEÜ, AB’den, Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programına sunulan 151 proje teklifinin değerlendirilmesi sonucunda yaklaşık 1 milyon 108 bin 214 euro 62 sent destek almaya hak kazandı.

Söz konusu destek ile birlikte projenin toplam bütçesinin yaklaşık 40 milyon liraya ulaştığı anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

24 AY SÜRECEK

“ZBEÜ Teknoloji Transfer Ofisinin yürütücülüğünü üstlendiği ve 24 ay sürecek olan projenin ortakları arasında BulgarianAssociationfor Transfer of Technology, OdessaStateEnvironmentalUniversity, GalatiTehnopolAssociation ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı yer alıyor.

Koordinatörlüğünü Doç. Dr. Gökhan Gürbüz’ün, DanışmanlığınıProf. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu’nun, Koordinatör Yardımcılığını Doç. Dr. Bayram Gökbulut ve Dr. Öğr. Üyesi Gülçin Demirel Bayık’ın üstlendiği projenin ekibi; Prof. Dr. Emine Yılmaz Can, Doç. Dr. Çağlar Bayık, Dr. Öğr. Üyesi Behice Ceyda Cengiz, Arş. Gör. Dr. Elif Öztekin ve Öğr. Gör. Dr. Fatma Hilal Gümüş ve Fatemeh Ghasempour'dan oluşuyor.

Proje ekibi,  desteklerinden dolayı ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkürlerini sundu.

Rektör Özölçer ise Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin her alanda etkin olduğuna vurgulayıp, proje ekibini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.”

PROJENİN AMACI

Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı, Avrupa Birliği’nin 2021-2027 bütçeleme dönemi, AB’nin Doğu Avrupa, Güney Kafkaslar ve Akdeniz Havzasındaki komşu devletler ve toplumlar arasındaki işbirliğini güçlendirme, bölgede istikrar, refah ve güvenliği arttırma amacıyla oluşturduğu Avrupa Komşuluk Politikası kapsamında yürütülen çok taraflı bir işbirliği programıdır.

Karadeniz Havzasında gerçekleştirilecek bilinçlendirme çalışmaları ile hava kalitesi konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan proje, ayrıca ZBEÜ’nün bugüne kadar destek aldığı en büyük proje olma özelliğini taşıyor. Destek almaya hak kazanan proje, 2023 yılında ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu’nun teşvikleri ve yönlendirmesi ile çalışmalarını hızlandıran ZBEÜ Teknoloji Transfer Ofisi ve bünyesindeki AR-GE Koordinasyon biriminin en büyük başarısıdır.




Bu sayfayı yazdır

5.02.2024 11:08:11

Bu haber 257 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 54 kişi online
Toplam ziyaret : 76.196.078

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
408 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
707 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1920 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri