(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YAPTIKLARINI, YAPACAKLARINI ANLATIYOR

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde 31 Mart Mahalli İdareler (Yerel) seçim çalışmalarına başlayan Murat Sesli, Ören Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Sesli’nin sosyal hesabından yapılan yazılı açıklamaya göre Murat Sesli, gençlerin daveti üzerine katıldığı sohbette, Ören Mahallesinin sorunlarını çok iyi bildiğini belirtti.

Mahalle sakinleri, Ören’in “en sorunlu mahalle” olduğunu,  her dönem siyasilerin gelerek vaadlerde bulunduklarını ancak Belediye hizmetlerinden yeterince yararlanamadıklarını, kanalizasyonların sokağa aktığını aşırı yağışlarda evlere su bastığını, yollarda ise çamurdan yürünemediğini; birçok kez talep etmelerine rağmen doğalgazın gelmediğini dile getirdiler.

SORUNLARI DA ÇÖZÜMLERİ DE BİLİYORUM

Vatandaşları dinleyen Sesli ise Ören Mahallesi’nin sorunlarını yakından bildiğini, teknik ekibi ile yaklaşık bir yıldır çalışmalar yürüttüğünü anlattığı konuşmasını, şöyle sürdürdü:

“İlk mahalle gezimi Ören Yenimahalle’de başlatıyorum? Bundan hemen hemen bir ay önce Ereğli genelinde bir anket yaptırdık. Ben Bağlık Mahallesi doğumluyum, Balı Mahallesinde oturuyorum ama bana en çok oy Ören Yenimahalle’de çıktı. Sonra Balı, sonra Bağlık çıktı. Ören Yenimahalle niye birinci çıktı? Sorunlarınızı biliyorum, arkadaşlarla her zaman konuşuyoruz bu sorunları. Ben şuna karşıyım; buraya hizmet etmeyeceksen ev yaptırmayacaksın. Buraya hizmet etmeyeceksen neden mahalle yaptın? Şimdi yapılmışı yıkacağım demek çok kolay ama yapmak çok zor. O zaman ne yapacağız? Yapılmışta sıkıntı varsa sıkıntıyı gidereceğiz. Bununla ilgili biz hemen hemen bir senedir Ereğli genelinde 2 ekibimizle beraber çalışıyoruz. Biri teknik ekip, biri de sosyal, kültürel etkinliklere bakan ekip. Teknik ekibimizle Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 projeyi hayata geçireceğiz diyerek yola çıktık. Bu 100 projeyi hazırlarken bol keseden atmadık. Yapılabilecek şeyleri hazırladık.

SORUNLAR BİZE GELİYOR

Burayla ilgili de hep sorunlar ve sıkıntılar bize geliyor. Ereğli'deki en büyük sorunlardan bir tanesi imar, 18 uygulaması ve revizyon. Belediye tarafından mağdur edilen birçok insan var. İmarla ilgili çok fazla insanımız mağdur edildi. Birçok insan var. Ve de revizyon adı altında yapılacak yerde bekleyen birçok insan var. Seçimden seçime gelip söz verildiği gibi sizlere de seneler öncesinden söz verildi. Ben biliyorum ki mahallenin girişine bekçi kulübesi kondu buradaki insanlara eziyet etmek adına. Biz bunun taraftarı değiliz. Buradaki insanlar yaşıyorsa insan gibi yaşamak zorunda. Bunun için de atılacak adımlar çok önemli, burada çözülmeyecek hiçbir sorun yok. Ben şimdi size söylerim şöyle yapacağız, böyle yapacağız ama şunu söyleyeyim. Teknik ekibimle beraber geleceğiz, sizlere anlatacağız, çözeceğimizi de söyleyeceğiz ama net şunu söylüyorum. Ören Yenimahalle’nin sorunları çözülecek, çözülmeyecek hiçbir sorun yok.”

BUGÜNE KADAR NEDEN YAPMADILAR?

Murat Sesli, seçim dönemi diğer siyasi parti Belediye Başkan adaylarının da geleceğini ve “sorunları halledeceğiz” diyeceklerini dile getirdiği konuşmasını, şöyle sürdürdü:

“Bugüne kadar niye halletmediler? Bugüne kadar siz mahalle olduktan sonra 2 tane belediye başkanı gördünüz. Biri iktidar partisinin belediye başkanıydı. Biri de şu anki mevcut Belediye Başkanı. İktidar partisi de çözmedi, muhalefet partisi de çözmedi. Niye çözmek istemediler? Çünkü çok da umurlarında değil. Sen burada nasıl olsa yaşıyorsun, evin altında su dolu diyorsun. Burada bakıyorsun doğalgaz yok, yol yok. Çözülemeyecek bir sorununuz yok. Bu konuda size net söyleyebilirim, net. Sorunlarınızı çözeceğim.”

Murat Sesli, konuşmasını alkışlayan mahalle sakinlerinden, seçimlerde kendisine oy verilmesi talebinde bulundu, birlikte hatıra fotoğrafları çektirdi.




Bu sayfayı yazdır

4.02.2024 15:12:28

Bu haber 639 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 76.195.788

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
407 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
705 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1920 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri