(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

“KUZENİMLE BİRLİKTE YAPACAĞIZ”

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde Eski Belediye Başkanı Murat Sesli, 31 Mart Mahalli İdareler (Yerel) Seçimlerinde “belediye başkanlığını kazandığımızda yapacağımız hizmetlerin gelirini nereden sağlayacağımız soruluyor. Çok kolay; çalmayacağız, çaldırmayacağız” dedi.

Müftü Mahallesindeki eski Terminal alanında düzenlenen aday tanıtım toplantısında, Sesli’nin 20 aylık Belediye Başkanlığın döneminde yaptığı sosyal, kültürel ve belediye hizmetleri ile yaşatılan mağduriyetini içeren video sunumu gösterildi.

Daha sonra Eşi Ayfer Sesli ile birlikte geldiği alanda konfetiler ve havai fişekler eşliğinde kalabalık arasından alkışlarla sahneye çıkan Sesli, yaşatılan mağduriyeti bir kez daha anlatarak, 31 Mart seçimlerini kazanmaları halinde hayata geçirmeyi planladıkları 100 proje arasında yer alan 10 ‘Mega Proje’ olarak belirlediklerinden 4’ü hakkında detaylı bilgiler verdi.

Karadeniz Ereğli’nin en önemli sorunlarının başında trafik ve park sorununun geldiğine değinen Sesli, şunları kaydetti:

EN BÜYÜK SORUN PARK VE TRAFİK

“Aylardır yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu yola çıkarken, ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 proje ile Karadeniz Ereğli’yi yeniden inşa etmeye geliyoruz’ dedik. Şumdu burada 4 mega projemizi açıklayacağım. Ereğli’nin en büyük sorunu trafik ve otopark. Biz bu sorunu çözüyoruz amama eski usulde hani bir teneke sarı boya ile yolları çizerek değil. Yolu sarı çizgilerle daraltarak otopark ve trafik sorunu çözülmez. Ereğli’nin değişik alanlarına 8 bin araçlık otopark oluşturuyoruz. Biz ticaret yapmıyoruz, fiyatları da en cüzi şekilde tutacağız. Göreve gelir gelmez imar ile ilgili tüm mağduriyetleri gidermeye, revizyonu yapmaya huzurunuzda söz veriyorum. Eski belediye binası alanına bir çivi dahi çakamayanlar; gelin projelerimizi görün. Beni bilenler bilir, sözümü tutarım.

CAMİYİ KENT MEYDANINA YAPIYOR

Mega Projelerimiz arasında yer alan Kent Meydanı projemizde İnönü Parkı’nın doğal yapısını koruyarak öyle bir proje ortaya koyduk ki, kentimizin 100 yılını planladık. Kent Meydanını altına 4 katlı otopark yapıyoruz. Otopark’tan İş Bankası önüne alt geçit yapıyoruz. Bu sayede hem yayaların güvenli geçişini sağlayacağız, hem de yol üzerindeki sinyalizasyonları da kaldırıp, trafik akışını hızlandırıyoruz. Alt geçitte oluşturacağımız çarşıda 8 adet dükkan bulunacak. Herkesin merak ettiği camimizi de –külliyesiyle beraber- Kent Meydanı’na konumlandıracağız.

ÇALMAYACAĞIZ, ÇALDIRMAYACAĞIZ…

Belediye başkanlığını kazandığımızda yapacağımız hizmetlerin gelirini nereden sağlayacağımız soruluyor. Çok kolay; çalmayacağız, çaldırmayacağız. Diğer projelerimizi de ileriki günlerde açıklayacağız. Projelerimizin hiçbiri hayal ürünü değil. Gerekli tüm teknik ve tetkik çalışmalar yapıldı. Bu zamana kadar size verdiğim tüm sözleri tuttum. Önümüzdeki süreçte de kuzenim ile birlikte tüm projelerimizi hayata geçireceğiz.”

DOĞRU SÖYLEYENİ 9 KÖYDEN KOVARLAR!

Murat Sesli, Eski Belediye Başkan Yardımcısı Nezih Anıl’ın, CHP İl Başkan yardımcılığı döneminde bir televizyon programında yaptığı açıklamada, “35 yıldır halk memnun, 35 yıldır aynı şeyleri koyuyoruz, hiç birini de yapmıyoruz ama halk memnun” sözlerini sinevizyondan yansıtarak sürdürdüğü konuşmasında, “Yani Belediye Başkan yardımcısı diyor ki; ‘biz 35 senedir proje yapıyoruz ama hiç birini yapmadık ama halk bize oy verdi. Peki o arkadaşımız şimdi nerede? Yok. Niye yok? Çünkü doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlar” şeklinde yorumladı.

POSBIYIK’A YAŞ HATIRLATMASI YAPTI!

Karadeniz Ereğli belediyesinin kuruluşundan bugüne kadar görev yapan Belediye başkanlarına “yaptıkları hizmet ve çalışmalar dolayısıyla” teşekkür eden Murat Sesli, mevcut Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın kastederek ise “biz hepsini seviyoruz ama bu dünya, etme-bulma dünyası. 69 yaşındaki Sayın (Merhum) Ruhi Cöbekoğlu’na ‘Bastonla mı belediyeyi yöneteceksin, git torun sev’ diyenler, Önümüzdeki Temmuz’da 80 yaşından gün alacaklar. Biz yine onlara bir şey söylemiyoruz, onları seviyoruz. Takdir Ereğli halkının” diye konuştu.

İLK KAZMAYI VURDU!

Murat Sesli, konuşmasını sonunda ise kendisi için temin edilen baret, yağmurluk ve çizmeleri giyerek eline aldığı kazma ile sembolik olarak Kent Meydanına ilk kazmayı vurdu. Ardından ise 2000’i aşkın kalabalığın tebriklerini kabul etti.




Bu sayfayı yazdır

2.02.2024 17:08:04

Bu haber 874 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
03.02.2024 10:28:09
Sebahattin ozarslan diyor ki;

Hayirli olsun hanki partiden
02.02.2024 18:24:53
Vatandaş diyor ki;

Ben şimdi doğru mu anladım biri beni aydınlatsın lütfen. Murat Sesli diye oy vereceğim ama başa Kuzeni Murat sesli geçicek. Ee diyelim ki kazandı kuzeni murat sesli, Murat sesli diye oy verdiğimiz adamı kapıdan sokmazsa ne olcak yetki nihayetinde kuzeni murat sesli. Kafalar temiz karıştı biri şu konuyu aydınlatsın. Kuzenin adıda Murat sesli diyolar.




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.197.845

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
411 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
708 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2022 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri