(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ERKAN BAŞ, EREĞLİ'DEN MESAJI VERDİ!

(Haber: Fikri Kapan) - Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, “Türkiye’de siyaset bir ‘Maskeli baloya’ dönmüştür. Biz bu maskeli baloya son vermek için, bu yerel seçimleri kullanacağız” dedi.

Baş, Partisinin Karadeniz Ereğli İlçe Binası açılışında yaptığı konuşmada, ilçede uzun süredir örgütlenme çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler (Yerel) Seçimlerinin önemine değinen tİB Genel Başkanı Baş, şunları söyledi:

“Umutlar çok yükselince maalesef gerçekler bile o umutların yanında yeterince duyulmuyor. Bu harekette, yobazların, faşistlerin baskısından-, ülkenin üzerine çöken kara bulutlardan kurtulmak isteyen bütün yurttaşlarımızı bir kez daha dostça uyarımızdır. Seçimler; sandık günü; sandığa kilitlenerek. ‘hele şu bezimi görelim bakalım ne olacak’ denilerek kazanılmaz. Eğer gerçekten bu seçimlerde bir değişime imza atmak istiyorsak, bir güç olarak çıkmak istiyorsak, bu iktidara bir yenilgi yaşatmak istiyorsak, önümüzdeki 60 günün her bir 24 saatini, o 24 saatin her bir dakikasını bu eyleme kilitlenerek, bu değişimi, bu dönüşümü gerçekleştirmek üzere yoğunlaşarak yaşamak zorundayız.”

ABD NE EMREDİYORSA YERİNE GETİRİYORLAR

İktidar devlet gücünü arkasına almış, paranın gücünü arkasına almış, tarikatları, cemaatleri arkasına almış, geçen hafta mecliste gördük; uluslar arası güçleri arkasına almış. Hatırlayın; ‘biz yerliyiz, milliyiz’ diyorlardı. Şimdi ne oldu, Nato oylaması gündeme gelince her şey belli oldu. Hepsi dizildiler, ABD neyi emrediyorsa onu hayata geçirdiler. Ondan sonra karşımıza çıkıp yine ‘yerlilik, Millilik’ edebiyatı yapacaklar. Ama altını çizerek söylüyorum; bütün bunlara rağmen biz, ‘bu iktidar yenilebilir’ diyoruz. Biz, gücünü bu ülkenin gerçeklerinden bu ülkenin haklılığından alan bu ülkenin insanları yan yana geldiğimizde haklının, doğrunun karşısında hiçbir güç duramaz.

SİYASET MASKELİ BALOYA DÖNDÜ

İktidar diyor ki; bundan sonra bu ülkede ben ne istersem onu yaparım. Gözünüzün içine baka baka haksızlık, usulsüzlük yaparım. Hepinizi ezerim’ . Biz de diyoruz ki, değil yüzde 52, yüzde 99.2’de alsan, bir kişi bile kalsak haklılığımıza, doğruluğumuza güvenerek yarım adım geri atmayacağız.

Türkiye’de siyaset bir ‘Maskeli baloya’ dönmüştür. Biz bu maskeli baloya son vermek için, bu yerel seçimleri kullanacağız. Bugün AKP’nin MHP’nin Tayyip Erdoğan’ı ile cemaatleri ile baskı altına aldığı, devlet olanakları ile yurttaşları susturduğu her yerde Türkiye İşçi Partisi seçime en güçlü şekilde girecek ve buradaki gençleri, emekçileri, kadınları mücadeleye sokmak için bütün güçle çalışarak sorumluluğumuzu yerine getireceğiz.

BU SEÇİM, O SEÇİM!

Hiç kimse kusura bakmasın, geçen seçim dediler ki ‘bu seçim o seçim değil, stratejik oy kullan’ diyerek Meclis’e sağcıları doldurdular mı?

Sen Laiklik için, sen kadın özgürlüğü için, sen emeğin hakkı için oy verdin. Senin laiklik için verdiğin oyla laiklik karşıtı isim, kadın düşmanı, patronlar milletvekili oldu. Siz, ‘Stratejik oy kullanayım’ diye İYİ Parti’den milletvekili seçtiniz, gitti AKP’ye geçti; şimdi de belediye başkanlığı için çalışıyor. Bu seçimde herkes neye inanıyorsa, neyi doğru biliyorsa ona oy versin. Biz ülkenin yurttaşlarına, Ereğlililere, Zonguldaklılara güveniyoruz. Bu seçimden emekçiler, devrimciler güçlenerek çıkacak.”

TİP Ereğli Belediye Başkan Adayı Cihangir Amca’da, açılışa katılanlara teşekkür ettiği konuşmasında, partilerinin Ereğli’de yerel seçimlerden güçlü çıkacağını savundu.

Baş, beraberinde Belediye Başkan Adayı Amca ve sunumları gerçekleştiren Stajyer avukat Cansu Özdemir ile birlikte açılış kurdelesini kesmesinin ardından, parti binasında vatandaşlarla görüşmelerde bulundu.

Baş’ın katıldığı TİP Parti Binası açılışını eski CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ve bazı eski CHP yöneticilerinin de izlediği görüldü.




Bu sayfayı yazdır

28.01.2024 15:28:07

Bu haber 594 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 25 kişi online
Toplam ziyaret : 76.233.959

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
641 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
826 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2038 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri