(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MUMCU VE OKAN İÇİN…

31 yıl önce katledilen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ile 23 yıl önce öldürülen Gaffar Okan anıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, Mumcu’nun baskı ve tehdit altında bile düşüncelerini dile getiren, toplumun aydınlanmasına, demokrasinin, Cumhuriyet değerlerinin yüceltilmesine gönlünü vermiş bir isim olduğunu savundu.

 Mumcu’nun, hayatını Mustafa Kemal Atatürk ilkelerini yaşatmaya adamış büyük bir aydın, ve ‘kıymetli’ bir yazar olduğunu hatırlatan Dural, açıklamasında şunları kaydetti:

“Ne yazık ki cesur, ilkeli, dürüst gazetecilikten ödün vermeden, korkusuzca gerçeğin peşinden koşan ve kaleminin gücüyle sürdürdüğü onurlu yaşamı, kendisine kurulan hain bir pusu ile ellerinden alındı. Özgürlükçü ve halkçı gazetecimiz Uğur Mumcu’nun otomobiline yerleştirilen bombalı düzeneğin patlaması sonucu katledilişinin üzerinden 31 yıl geçti.

Kendisini kaybettiğimizde sadece bir babanın, bir eşin, bir gazetecinin acı kaybını hissetmedik. Mumcu’yla beraber, her insanoğlunun içinde var olması gereken vicdanı da kaybettik biz.  Biliyorum ki, Uğur Mumcu sadece araştırdıkları, yazdıkları, gizli kalması istenenleri açığa çıkardığı için öldürülmedi, o henüz yazmamış oldukları için de öldürüldü. 24 Ocak 1993’te katledilen gazeteci yazar Uğur Mumcu ve 23 yıl önce Diyarbakır Emniyet Müdürü iken makam aracında uğradığı alçak bir saldırı sonucunda hayatını kaybetmiş ve faili hala bulunamamış Gaffar Okkan’ı ölümlerinin yıldönümünde sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum.”

KOCAMANOĞLU’NUN MESAJI

CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu’nun mesajı ise şöyle:

“Bugün basın, demokrasinin dördüncü kuvveti olarak kabul ediliyorsa, bunu yaşantımıza kazandırmak için hayatının her döneminde bedel ödeyen büyük usta Uğur Mumcu'yu saygıyla anıyoruz. Türk Basını'nın kırılmaz kalemi olan Mumcu'nun katil veya katillerinin 31 yıldır bulunamadığı gerçeği canımızı yaksa da, ülkemizin yetiştirdiği en kıymetli Atatürkçülerden biri olan Mumcu'nun izinde yürümeye devam edenlerin varlığı bizleri onurlandırmaktadır. Cumhuriyet değerlerinin korunması uğrunda hayatlarını adayan Mumcular asla unutulmayacak ve unutturulmayacaktır. Ruhu şâd olsun."

ERMED’İN MESAJI

Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Gönüllü de, üye paylaşımında yayınladığı kısamesajında, "Bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmaz" sözlerini hatırlattığı Uğur Mumcu ile Gaffar Okan’ı rahmetv e minnetle andıklarını kaydetti.




Bu sayfayı yazdır

24.01.2024 11:34:08

Bu haber 235 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 76.153.540

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
375 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
580 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1693 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri