(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DEMİRTAŞ İDDİALARA YANIT VERDİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesine bağlı Gülüç Beldesi Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş, üzerine atılı iddia ve iftiralara yönelik mülki amirliklere yapılan soruşturma ve incelemeler sonucu suç unsuru, yasa ve yönetmeliklere aykırı iş ve işlemin olmadığının tespit edildiğini bildirdi.

Başkan Demirtaş, yazılı açıklamasında, bir yılı aşkındır hakkında ortaya atılan iddia ve itirafları ‘ibretle’ izlediğini belirtti.

Yaklaşık 10 yıllık Gülüç Belediye Başkanlığı görev süresi içerisinde Gülüç’ün gelişmesi, halkın yaşam kalitesinin artması için modern belediyecilik anlayışı içerisinde ‘canla başla’ hizmet ettiğini savunan Demirtaş, “Bu 10 yıllık görev sürem içerisinde Gülüç’ün çehresini değiştirecek ve modern kent hüviyetine kavuşmasını sağlayan 10’larca eseri beldemize kazandırmanın gururu ve mutluluğu içerisindeyim” dedi.

YASA DIŞI VE AYKIRI İŞLEM BULUNMADI

Demirtaş, görev yaptığı bu sürede bazı basın-yayın kuruluşlarının ‘iftira ve iddiaları’ ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı, Zonguldak Valiliği ve Kdz. Ereğli Kaymakamlığı tarafından soruşturma ve incelemeler yapıldığını hatırlattığı açıklamasında, şunları kaydetti:

“Hiçbir suç unsuru, yasa ve yönetmeliklere aykırı iş ve işlem olmadığı tespit edilmiştir. Birlikte görev yaptığımız tüm mülki amirlerimizden yaptığımız hizmetlere ilişkin hep takdir ve teşekkür gördüm. Devletimizin tüm kurum ve kuruluşları ile uyumlu çalışarak bu sayede beldeme hizmet aldım. Hali hazırda şahsım ya da başkanı olduğum Gülüç Belediyesi hakkında mülki idareler tarafından başlatılan ya da devam eden hiçbir soruşturma bulunmamaktadır.

KOMPLOLORA BOYUN EĞMEYECEĞİM!

31 Mart 2024 Yerel seçimlerine sayılı günler kala hakkımda ki iftira, karalama ve tek taraflı yayınların dozu artmış, hukuk, insan hakları ve kişi hakları hiçe sayılmaya başlanmıştır. Şahsıma yönelik kurulan bu aşağılık siyasi komplolara asla boyun eğmeyeceğimin bilinmesini isterim. Anayasanın 38. Maddesinin 4. Fıkrasında ‘Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar, kimse suçlu sayılamaz’ ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 6. Maddesinin ikinci fıkrasında ‘Bir suç ile itham edilen herkes, suçluluğu yasal olarak sabit oluncaya kadar masum sayılır’ denilmektedir. Kaldı ki hakkımda yapılan şikayetin birinden Kdz. Ereğli Cumhuriyet Savcılığı takipsizlik kararı vermiş, karar Kdz. Ereğli Sulh Ceza Hakimliği’nce kesinleşmiştir. Söz konusu kişi hakkında şahsıma yönelik iftiraları nedeniyle ceza, maddi ve manevi tazminat davası açılması için hukuki süreç başlatılmıştır. Diğer suçlama ile ilgili olarak ise: davaya ilişkin henüz ilk duruşma bile yapılmamış, savunmalarımız, delillerimiz ve tanıklarımız dinlenmemiştir. Dolayısı ile ortada şahsıma yöneltilen suç iddiası ile ilgili olarak kesinleşmiş bir yargı kararı bulunmamaktadır.

HUKUKİ İŞLEM BAŞLATILDI

Bir yayın kuruluşu tarafından şahsım, ailem, adayı olduğum İYİ Parti mensupları, belediye çalışanlarımız ve birlikte siyaset yaptığımız ekibime yönelik hemen hemen her gün tek taraflı, tamamen iftira, hakaret ve karalamaya yönelik yapılan yayınların sorumlusu başta olmak üzere, bu yayınları referans alarak açıklama ya da sosyal medya hesaplarında yazı yazıp yorum yapanlar hakkında da hukuki süreç başlatılmıştır.
Ben, bugüne kadar gücümü her zaman birlik ve beraberlik içerisinde bir aile olduğum Gülüç halkından aldım. Halkımızın desteği ile 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Gülüç Belediyesi’nde İYİ Parti bayrağı dalgalanmaya devam edecek ve halkımızla daha önce olduğu gibi bundan sonrada birlik ve beraberlik içerisinde Gülüç’ümüze hizmet etmeye devam edeceğim.”




Bu sayfayı yazdır

16.01.2024 12:08:43

Bu haber 541 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
17.01.2024 10:48:55
TC VATANDAŞI diyor ki;

GÜLÜÇ HALKI DEMİRTAŞI BAĞRINA BASMIŞTIR VE FAYDALI BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPMIŞ VE YAPIYOR AK PARTİYE GEÇMİŞ OLMASI BİRİLERİNİN OYUNUNU BOZDU VE GÜLÜÇ HALKI İÇİN BUNU YAPTI DEMİRTAŞ GELECEKTEKİ GÜÇLÜ SİYASİLERDEN BİRİ OLACAK VE KIYMETLİ EŞİ VE AİLESİ ONUNLA VE EN BÜYÜK GÜÇ GÜLÜÇ HALKI ONUNLA YİNE BAŞKAN DEMİRTAŞ...




Şu anda 31 kişi online
Toplam ziyaret : 76.301.457

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
792 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
952 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2073 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri