(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

HERKES GAZETECİLERİ KUTLUYOR!

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, kutlama mesajları yayınlandı.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu mesajında, 10 Ocak’ın, kaleminden düşen her kelimeyle toplumu aydınlatan ve kamerasıyla gerçeği yansıtan gazetecilerin özverili ve kutsal görevini kutlama günü olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

“Bu özel gün, demokrasinin ve basın özgürlüğünün korunmasında kilit bir rol oynayan gazetecilere teşekkür etmek ve onların çabalarını takdir etmek için bir önemli bir fırsattır. Gazetecilik, demokrasinin temel taşlarından biridir çünkü güçlü bir demokrasi, özgür ve adil bir basınla mümkündür. Toplumun nabzını tutan, gerçekleri araştıran ve halkı bilgilendiren gazeteciler; objektiflik, doğruluk ve tarafsızlık ilkelerini benimseyerek güvenilir bilgi kaynakları olma yolunda önemli bir görev üstlenirler. Ancak, bu görevin altında pek çok zorluklar yatar. Gerçekleri araştırmak, nesnel bir bakış açısıyla olayları sunmak ve kamusal çıkarları korumak, gazetecilerin titizlikle öncelemeleri gereken sorumluluklarıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle; toplumun gözü, kulağı, sesi, vicdanı olan; kentin sosyal, ekonomik ve kültürel dinamiklerini derinlemesine anlayarak sundukları yerel bakış açısıyla kent sakinlerinin daha kapsamlı ve bilinçli bir perspektife sahip olmalarına ve şehrin kalkınmasına katkıda bulunan tüm basın çalışanlarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, meslek hayatlarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum."

KAYMAKAM YAPICI’NIN MESAJI

Karadeniz Ereğli Kaymakamı Sayın Mehmet Yapıcı, basın mensuplarının kamuoyunu aydınlatma gibi ayrıcalıklı ve önemli görev icra ettiğini belirttiği mesajında, “özel hayata ve kişilik haklarına saygılı, objektif, ilkeli yayıncılık anlayışı içerisinde vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında, doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlamalıdırlar. Ahlak kuralları doğrultusunda kamuoyunu bilgilendiren ve bunun yanı sıra toplumun talep ve beklentilerini dile getirerek önemli bir sorumluluğu özveriyle yerine getiren değerli basın mensuplarımızın ve çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim” ifadelerine yer verdi.

GENEL MÜDÜR PEKER’İN MESAJI

İlçede kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, mesajında, “toplumu aydınlatma ve bilgilendirm emisyonunu özveriyle yerine getiren gazetecilik mesleğinin zorlu koşullarına rağmen mesai gözetmeksizin hizmet veren tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazetecile Günü’nü içtenlikle kutlarım. Meslek hayatınızda elde ettiğiniz başarıları sürdürmenizi ve sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, mutlu bir yıl geçirmenizi dilerim” dedi. Peker, her yayın kuruluşuna birer adet hediye paketi takdim etti.

REKTÖR ÖZÖLÇER’İN MESAJI

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, yayınladığı kutlama mesajında şöyle dedi:

“Bugün, toplumun bilinçlenmesine, demokrasimizin güçlenmesine ve haber alma özgürlüğünün pekişmesine katkı sağlayan siz değerli basın mensuplarımızı onurlandırdığımız özel bir günü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.Sizler, kamuoyunu doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendirme görevini üstlenen haber alma hakkımızı güvence altına almış önemli aktörlersiniz. Bu özel günün nezdinde, mesleğinizi icra ederken gösterdiğiniz özveri, sorumluluk ve cesaret için sizlere teşekkür ediyorum. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak, sizinle birlikte çalışmaktan gurur duyuyor ve haberlerinizle toplumu aydınlatma görevinde her daim destek olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Bu süreçte objektiflikten ödün vermeden, doğru ve güvenilir habercilik anlayışınızla yaptığınız çalışmaların toplumumuzun bilinçlenmesine katkı sağladığını vurguluyor,başarılarınızın istikrarını dileyerek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nüzü kutluyorum.”

GMİS BAŞKANI YEŞİL'İN MESAJI

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı hakan Yeşil, GMİS Yönetim Kurulu adına yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi:

“10 Ocak tarihi, gazetecilerin sadece kendi özlük haklarının ve basın özgürlüğünün mücadelesini değil aynı zamanda demokrasimiz için verdikleri mücadeleyi simgeleyen bir tarihtir. 1961 yılında gazetecileri geniş özlük haklarına kavuşturan 212 sayılı yasanın çıkmasını protesto etmek isteyen gazete patronlarının gazetelerini 3 gün süreyle yayınlamama kararı almasına karşılık gazeteciler, Sendikalarının öncülüğünde 10-11-12 Ocak 1961 tarihlerinde BASIN adıyla kendi gazetelerini yayınlamışlar, hem kendi özlük haklarına, hem basın özgürlüğüne, hem de demokrasimize sahip çıktıklarını göstermişlerdir. Basınımızın; her şart altında evrensel çalışma ilkelerinden vazgeçmeyeceğine yürekten inanıyoruz. Zor şartlar altında çalışan basın mensuplarına en iyi çalışma şartlarının sağlanmasını temenni ediyor, gazetecilik mesleğini özveriyle yürüten basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz.”

ERMED’İN MESAJI

Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Gönüllü’nün, ERMED Yönetimi adına yayınladığı kutlama mesajında ise şöyle denildi:

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, demokrasinin dördüncü temel gücü olarak kabul edilen basın mesleğinin önemini ve meslektaşlarımızın değerini hatırlama/hatırlatma günü olarak tezahür etmektedir. Mesleğimiz önemlidir; çünkü demokrasilerde yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü temel güç olarak kamusal görev üstlenen basın, tüm bu güçlerden bağımsız olarak ve tarafsız olarak tümünün etkileyicisi, denetleyicisi, habercisi ve paydaşıdır. Halkın özgürce haber alma hakkının biricik üreticisi ve aracısıdır. Meslektaşlarımız değerlidir; çünkü bu önemli işlevi yerine getirmek için zaman, mekân ve kişisel geçim koşullarını adeta hiçe sayarak yetki ve görev sorumluluk bilinci ile hareket etmektedir. Bugün nerede suni afet olan savaş; nerede doğal afet veya insanlık yararına bir gelişme varsa, gazeteci özgür ve tarafsız gözlemleri ile halkı bilgilendirmek için oradadır. Hal böyleyken basın/medya mesleğini yerine getiren arkadaşlarımız, günümüzde de ne yazık ki farklı baskı ve sansür/oto sansür yöntemleri ile karşılaşmakta, kimi zaman adeta siyasetin/kamu otoritesinin/sermayenin algı aracı haline getirilmeye zorlanmaktadır. Bu, kabul edilemez ve hak mücadelesi gerektiren bir durumdur.
Diğer yandan demokrasinin en önemli bileşenlerinden olduğu sıklıkla ifade edilen basın/medya, ülke çapında devletimizin ve yerel yönetimlerin kamusal kaynaklarından yeterince ve adaletlice faydalandırılmamaktadır.
Son dönemlerde getirilen kriterler ise dijital manipülasyonların tetikleyicisi ve popülist haberciliğin teşvikçisi olmaktan öteye gidememiştir. Oysa haber; doğruluğu, etkisi ve kamusal faydası ile değerlendirilmeli, bu tür haber üretimi teşvik edilmelidir.
Gazeteciliğin protokol konuşmalarında, “…ve güzide basın mensupları” söyleminden öteye giden saygınlığa ulaşabilmesi, gazetecilerin temel özlük hakları ile ekonomik düzeylerinin iyileştirilmesi, haber kaynaklarına özgürce ulaşabilme ve topluma ulaştırabilme yetkilerinin kullandırılması dileğimizi tekrarlıyoruz.
Kurulduğu günden bu yana mesleğin, meslektaşların ve Kdz. Ereğli’nin gelişme sağlamasını misyon edinen ERMED yönetimi olarak, meslek etiğine uyan, görevini kamusal sorumluluk bilinci ile yerine getiren tüm arkadaşlarımızın, yetki ve hak mücadelesinde yanında olduğumuz bildirir; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarız.
Bu duygu ve düşüncelerle, 100. kuruluş yıldönümünü kutladığımız Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucu Lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün “Basın Milletin Müşterek Sesidir” sözünü 31 Mart yerel Yönetimler Seçimlerine hazırlandığımız bu günlerde tüm çevrelere hatırlatarak, kamuoyuna saygılarımızı sunuyoruz.”

KUTLAMALAR SÜRDÜ

Diğer yandan, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’in çiçek göndererek kutladığı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle; Ak parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, CHp Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, CHP İl Başkanı devrim Dural, CHp Kadın Kolları MYk Üyesi Merve Kır, CHP Ereğli İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Gülüç belediye Başkanı Gökhan Demiraş, Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Altan Kalfa, Zonguldak İŞKUR Müdürü Okan Şimşek, çok sayıda kurulu, sivil toplum kuruluşları yayınladıkları mesajlarla kutlamalarını gerçekleştirdiler.

NOT: GÜN İÇİNDEKİ KUTLAMA MESAJLARI HABERE İLAVE EDİLECEKTİR.




Bu sayfayı yazdır

10.01.2024 12:54:09

Bu haber 315 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.190.612

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
401 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
703 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1918 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri