(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ERDEMİRLİ ÇOCUKLAR ŞAİR OLDU!

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki Erdemir İlkokulu öğrencilerinin yazdığı şiirlerden oluşan “Şair Olma Yolunda” isimli şiir kitabı, Kültür  Bakanlığından onay aldı.

Okulun giriş holünde gerçekleştirilen, “Şair Olma Yolunda” isimli kitabın tanıtım etkinliği; şiirleri yazan 4/B sınıfı öğrencilerinin alkışlarla alana girişi ile başladı.

Kitabın hazırlanma aşamasını içeren sinevizyon sunumu ardından, “Okuyorum, Hayal Ediyorum” isimli projeyi organize eden sınıf öğretmeni Emrah Yıldırım hayata geçirdikleri projeye ilişkin süreçten bahsetti.

Erdemir İlkokulu Müdürü İlker Kıbrıs da, öğrencilerin, 2. Sınıfa başladıkları eğitim öğretim sezonunun 2. Döneminden itibaren şiir yazmaya başladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Bunu, belki onlar bile hayal etmiyordu, onlar için büyük bir sürpriz oldu. İnanın benim için de çok büyük sürpriz oldu. Okul müdürü olarak çok onur verici bir olay. Çocuklarımız daha ilkokul çağında şiir kitabı yazmayı başardılar. İlerleyen yıllarda bu çocukların neler yapabileceklerini hayal etmek beni çok mutlu ediyor.  Belki bu gruptan bir şair, bir yazar çıkacağına inanıyorum. Bu anlamlı günün oluşmasına vesile olan başta Öğretmenim Emrah Yıldırım ve öğrencilerime ve emeği olan herkese ve bu süreçte öğrencilerimizi yalnız bırakmayan velilerimize teşekkür ediyorum.”

Daha sonra, etkinliğe davetli olarak katılan Merih Şuğle Ortaokulu Müdürü Üçler Sarıkaya, Kıbrıs ve Yıldırım tarafından, ilk basın kitaplar şiirleri bulunan öğrencilere hediye edildi.

Okul öğretmenleri ile veliler ve yakınların katıldığı etkinlikte davetlilere yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu.

SÜRECE NASIL GELİNDİ?

Erdemir İlkokulundaki projede amacın; okuma alışkanlığı kazanabilmek, okuma anlama becerilerini geliştirmek ve okudukları hikaye/roman kapsamında farklı beceri alanlarında kendilerini ifade edebilmek olarak belirlendiği projede öğrencilerin, sınıf öğretmeni Emrah Yıldırım ile birlikte ilgi ve istekler dikkate alınarak okunacak kitapları her eğitim öğretim yılı başlangıcında belirlendi.

Her ay iki adet kitap okuyan öğrenciler, okudukları her kitabın sonunda o kitap ile ilgili olarak farklı beceri alanlarında çalışmalar yaptılar.

Bu kapsamda öğrenciler; Pazartesi resim, Salı özetlendirme, Çarşamba şiir yazma, Perşembe maske/kukla/drama ve Cuma günü kitapla ilgili değerlendirme/beyin fırtınası çalışması yaptılar.

Öğretmen Emrah Yıldırım ve öğrenciler, “Okuyorum Hayal Ediyorum” projesi kapsamındaki “Şair Olma Yolunda” isimli şiir kitabı, Kültür Bakanlığı’ndan raflarda satılabilir onayı aldı.




Bu sayfayı yazdır

30.12.2023 15:17:39

Bu haber 719 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 75 kişi online
Toplam ziyaret : 76.156.645

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
379 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
582 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1698 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri